top of page

Kilpapyöräilyn koko kirjo tarjottiin jäpyläisille ISM:eissä!

Ikäluokkien Suomenmestaruuskisat ajettiin viikonloppuna Pikku-Syötteellä Pudasjärvellä. Reitit oli haastavasti vedetty Suomen eteläisimpien tunturien kupeseen ja koko hauskuuden kruunasi maalinousu tunturin laelle. Jos olivat nousut haastavia, niin kyllä laskutkin tarjosivat Suomen oloissa poikkeuksellista kyytiä. Kellotimme rataan tutustuessamme yli 72 km/h vauhdin vapaalla laskiessa... Hieman hymyilytti, kun järjestäjät varoittivat poroista reiteillä, mutta hymy hyytyi, kun kuulimme, että lauantaina joku oli törmännyt laskussa poroon...

Jälleen kerran tämä yhteinen lajimme paljasti meille moninaiset puolensa. Viikonlopun huippuhetki koettiin lauantaina, kun JäPy:n Johanna Konttila ajoi N-40 luokan 20,4 km:n aika-ajossa pronssia! Hieno ajo Johannalta poikkeuksellisen haastavalla aika-ajoradalla!

Maantiekilpailussa sunnuntaina Mikael Turunen ja Antti Mäkelä starttasivat M-30 luokan kisaan. Vauhdin pidosta kärjessä pitivät huolen monet Elite-kuskit ja ryhmä revittiin palasiksi oikein kunnolla toisen kierroksen alussa Syötetien nousussa (video ohessa). Micke onnistui repimään itsensä vielä pääjoukkoon mukaan, mutta kuvaili kisaa huomattavasti raastavammaksi kuin PM-Mastersia, josta Micke nappasi kultaa. Antti jahtasi pääjoukkoa miehekkäästi takaa loppukisan ja joutui tekemään yksin rajusti työtä. Viimeiselle kilometrille Micke saapui Canyonillaan ryhmän kärjessä ja maaliin hienosti sijalle 14.

M-40/45 luokkaan starttasivat Tommi Ikonen ja Mauri Konttila. Mauri oli nähdäkseni ainoita kuskeja, jotka aamulla ennen lähtöä hymyilivät Pikku-Syötteen aamuauringossa ja näytti siltä, että Mauri oli pääsemässä irti lempimaastoihinsa. Mauri ajoikin kisan helpon näköisesti läpi ja onnistui kiristämään vielä loppunousussa sijoittuen todella upeasti sijalle 6. Tässä lähdössä raskas reitti oli liikaa lähes 10:lle kuskille, jotka joutuivat jättämään kisan kesken. Tommi taisteli kisan läpi ja ajoi maaliin yhdessä Uudenmaan Pyöräilijöiden Teemu Salovaaran kanssa.

Jutun kirjoittaja asettui lähtökarsinaan luokassa M-50. Kaiken piti olla kunnossa kisaa varten, mutta lähdön hetkellä huomasin, että eturengas oli puoliksi tyhjentynyt. Kisa päättyi osaltani ennen kuin alkoikaan, kun ei varakiekkoja ollut matkassa. Ajoin siis kisaviikonloppuna noin 1900 kilometriä autolla ja noin 40 kilometriä pyörällä, mutta eipä haittaa ; ) Tällainen tämä yhteinen lajimme pahimmilaan on!

Yhteislenkeiltämme tutut Kati Jokio ja Mari Pehkonen olivat kisassa mukana N-40 luokassa. Kati ajoi aika-ajossa sijalle 5 ja maantiekisassa sijalle 6. Marin sijoitus maantiekisassa oli viides.

Yllä: Johanna Kontilla N-40 aika-ajo

Yllä: Micke ja Antti lähdössä

Tommi lähdössä

Mauri ylittää maalilinjan

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page