top of page
Näyttökuva 2023-12-20 kello 13.36.06.png

TUTUSTU RYHMÄAJAMISEN PELISÄÄNTÖIHIN!

Syys- ja talvikauden yhteislenkit sekä JäPy Ski team

Syyskuun alusta alkaen (8.9.) aikaistetaan arkilenkkien alkamisajankohtaa klo 17.30:ksi. Hyviä ajokelejä on vielä luvassa maantiekalustollekin, joten ole itse aktiivinen ja ilmoita omat lenkkitoiveesti JäPy Pyörälenkit Facebook sivustolla, niin saat todennäköisemmin ajoseuraa.

Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan yhdessä ennen starttia

JäPy:n toimesta ei yhteislenkeille ole nimetty vetäjiä, eikä lenkkien järjestäminen ole JäPy:n vastuulla. Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan osallistujien kesken ennen starttia. Avaa siis suusi reippaasti ja kerro ääneen oma toiveesi lenkin suhteen, mutta ymmärräthän, että lenkkejä ei soviteta yksittäisen polkijan toiveiden mukaan, vaan enemmistön mukaan. Jos lenkkivauhti ei miellytä, kerro siitäkin äänen lenkin aikana, äläkä odota, että tipahdat porukasta. Soratielenkeillä keskinopeus on tavallisesti 24-26 km/h ja lenkit suuntautuvat lähiseudun sorateille ja kevyen liikenteen väylille.

Yhteislenkeille voivat osallistua kaikki halukkaat, mutta säännöllisesti mukana ajavien toivotaan luonnollisesti liittyvän mukaan seuraan, koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa ; )

 

Viikonloppuisin yhteislenkeille startataan klo 9.00 - arkilenkit tiistaisin ja torstaisin jo klo 17.30

 

Viikonloppuisin ajoseuraa löytyy varmemmin ja kelien mukaan pyritään ajamaan ainakin toisena päivänä pidempi lenkki. Ole itse aktiivinen ja postaa lenkkitoiveesi ja -suunnitelmasti Järvenpään Pyörälenkit Facebook-sivulle. Sydäntalvella arkilenkeille löytyy harvemmin ajoseuraa...
 

JäPy Ski team

 

Kaikki hiihtoa harrastavat jäpyläiset kuuluvat automaattisesti myös JäPy Ski teamiin. Varmimmin tapaat toisia jäpyläisiä ladulla Terholassa, mutta viikonloppusin oranssibuffia vilisee kaikkialla, mistä lunta löytyy!

 

JäPy tempo starttaa jälleen keväällä 2024

 

Kauden 2023 JäPy tempo ajettiin Kaskelantiellä joka toinen keskiviikko ja kuskeja riitti mukavasti jokaiselle ajokerralle. Kiitos kaikille osallistujille! 

Aika-ajo (tempoajo) on loistava tapa mitata oman ajokunnon kehittymistä kauden aikana! Tempo ajetaan yksilösuorituksena kelloa vastaan 10 kilometrin matkalla. 

Ajoturvallisuus on kaikkien osallistujien vastuulla!

 

Ajaminen yhdesssä on vaivatonta ja turvallista, kun muistat ajaessa muutaman perusasian:

 

- vältä äkkinäisiä liikkeitä ja varoita liikkeistäsi aina selvästi käsimerkein tai äänen sanomalla

- näytä suuntamerkki kääntyessä ja toista ryhmässä varoitukset ja suuntamerkit ääneen huutamalla, jotta kaikki ryhmässä varmasti kuulevat ja tietävät, mitä tapahtuu

- pyri ajamaan lähellä edellä ajavaa ja samalla tasolla vieruskaverisi kanssa

- pyri ajoittamaan juominen ja syöminen "aurinkokannelle" (kun ajat ryhmän viimeisenä)

 

Tutustu etukäteen ryhmässä ajamisen perusteisiin esimerkiksi lukemalla tämä artikkeli. Jokainen yhteislenkeille osallistuva huolehtii vakuutusturvastaan itse. Seuralla ei ole vakuutusta yhteislenkeille, eikä seura vastaa mahdollisista vahingoista yhteislenkeillä.

 

 

Tallenna 112 Suomi -älypuhelinsovellus puhelimeesi. Hätätilanteessa soita hätäkeskukseen sovelluksen kautta, jolloin hätäkeskus näkee automaattisesti sijaintisi. Klikkaamalla kuvaa saat lisätietoja.

Kaikilla yhteislenkeille osallistuvilla on oltava mukanaan yhteystiedot (oma nimi, lähiomaisen nimet ja puhelinnumerot) mahdollisia hätätilanteita varten. Kirjoita nämä tiedot esim. pahvikortille, jota pidät ajopaitasi taskussa.

Kypärä on pakollinen varuste kaikille JäPy:n yhteislenkeille osallistuville pyöräilijöille. Ota lisäksi mukaasi vararengas, työkalut ja pumppu. 

bottom of page