TUTUSTU RYHMÄAJAMISEN PELISÄÄNTÖIHIN!

Kuva: Eelis Loponen

Yhteislenkit

Koronavirustilanne vaikuttaa nyt (17.3.) kaikkeen toimintaan ja Suomessakin suositellaan sosiaalisten kontaktien minimoimista. Yli 10 hengen yhteistilaisuudet ovat kiellettyjä, eikä JäPy tällä hetkellä järjestä tällaisia tilaisuuksia. 

 

Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan yhdessä ennen starttia

JäPy:n toimesta ei yhteislenkeille ole nimetty vetäjiä, eikä lenkkien järjestäminen ole JäPy:n vastuulla. Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan osallistujien kesken ennen starttia. Avaa siis suusi reippaasti ja kerro ääneen oma toiveesi lenkin suhteen, mutta ymmärräthän, että lenkkejä ei soviteta yksittäisen polkijan toiveiden mukaan, vaan enemmistön mukaan. Jos lenkkivauhti ei miellytä, kerro siitäkin äänen lenkin aikana, äläkä odota, että tipahdat porukasta. Kesällä 2018 tavallisten yhteislenkkien keskinopeus oli noin 28-32 km/h. Alle 30 km/h lenkit sopivat hyvin myös aloitteleville maantiepyöräilijöille.

Yhteislenkeille voivat osallistua kaikki halukkaat, mutta säännöllisesti mukana ajavien toivotaan luonnollisesti liittyvän mukaan seuraan, koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa ; )

 

Viikonloppuisin yhteislenkeille startataan klo 9.00

 

Viikonloppuisin ajoseuraa löytyy varmemmin ja kelien mukaan pyritään ajamaan ainakin toisena päivänä pidempi lenkki. 

 

Aika-ajot jatkuvat Kaskelantiellä keväällä 2020

 

Kauden 2019 JäPy tempo ajettiin Kaskelantiellä joka toinen keskiviikko ja kuskeja riitti mukavasti jokaiselle ajokerralle. 

Aika-ajo (tempoajo) on loistava tapa mitata oman ajokunnon kehittymistä kauden aikana! Tempo ajetaan yksilösuorituksena kelloa vastaan 10 kilometrin matkalla. Temporadaksi JäPy:n jäsenet äänestivät Kaskelantien, jonka saimme käyttöömme naapurizeuramme Zeuksen luvalla. Osallistuminen on JäPy:n ja Zeuksen jäsenille maksuton - muille halukkaille aika mitataan viiden euron korvausta vastaan. 

Ajoturvallisuus on kaikkien osallistujien vastuulla!

 

Ajaminen yhdesssä on vaivatonta ja turvallista, kun muistat ajaessa muutaman perusasian:

 

- vältä äkkinäisiä liikkeitä ja varoita liikkeistäsi aina selvästi käsimerkein tai äänen sanomalla

- näytä suuntamerkki kääntyessä ja toista ryhmässä varoitukset ja suuntamerkit ääneen huutamalla, jotta kaikki ryhmässä varmasti kuulevat ja tietävät, mitä tapahtuu

- pyri ajamaan lähellä edellä ajavaa ja samalla tasolla vieruskaverisi kanssa

- pyri ajoittamaan juominen ja syöminen "aurinkokannelle" (kun ajat ryhmän viimeisenä)

 

Tutustu etukäteen ryhmässä ajamisen perusteisiin esimerkiksi lukemalla tämä artikkeli. Jokainen yhteislenkeille osallistuva huolehtii vakuutusturvastaan itse. Seuralla ei ole vakuutusta yhteislenkeille, eikä seura vastaa mahdollisista vahingoista yhteislenkeillä.

 

 

Tallenna 112 Suomi -älypuhelinsovellus puhelimeesi. Hätätilanteessa soita hätäkeskukseen sovelluksen kautta, jolloin hätäkeskus näkee automaattisesti sijaintisi. Klikkaamalla kuvaa saat lisätietoja.

Kaikilla yhteislenkeille osallistuvilla on oltava mukanaan yhteystiedot (oma nimi, lähiomaisen nimet ja puhelinnumerot) mahdollisia hätätilanteita varten. Kirjoita nämä tiedot esim. pahvikortille, jota pidät ajopaitasi taskussa.

Kypärä on pakollinen varuste kaikille JäPy:n yhteislenkeille osallistuville pyöräilijöille. Ota lisäksi mukaasi vararengas, työkalut ja pumppu. 

© 2020 Järvenpään pyöräilijät ry - JäPy - Design by Snowwhere Productions.

OTA YHTEYTTÄ!

 

JäPy on Keski-Uudellamaalla toimiva seura, jonka tarkoituksena on pyöräilyn ja triathlonin edistäminen tarjoamalla positiivisia elämyksiä näiden harrastusten parissa.

LIITY SEURAAN!

 

Miksi liittyä seuraan?

Jäsenedut

Liittymislomake

Tietosuojaseloste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Wix Facebook page
  • Strava icon.png
  • YouTube Social  Icon