top of page

Kuva: Eelis Loponen

Wattipodi cover photo LR kopio.png

TUTUSTU RYHMÄAJAMISEN PELISÄÄNTÖIHIN!

KUUNTELE WATTIPODIN ERIKOISJAKSO YHTEISLENKEISTÄ JA JÄPY TEMPOSTA TÄSTÄ!

JäPy yhteislenkit ja JäPy tempo

 

JäPy yhteislenkit ovat jälleen käynnistyneet! Nyt alkaneella kaudella pyrimme toteuttamaan entistä useampia yhteislenkkejä ja tavoitteenamme on, että kaikki ryhmäajosta kiinnostuneet jäsenet löytäisivät lenkkitarjonnasta itselle sopivan vaihtoehdon. JäPy ei kuitenkaan toimi lenkkien järjestäjänä silloinkaan, kun jokin jäpyläisistä toimii lenkin vetäjänä, joten osallistujat ovat aina vastuussa omasta ajamisestaan ja mahdollisesta vakuutusturvastaan. Huomaa, että kaikkia näitä lenkkejä ei aina ole tarjolla, vaan osallistujat päättävät yhdessä lähtöpaikalla, millainen lenkki ajetaan (pois lukien etukäteen ilmoitetut lenkit, joilla on nimetty ohjaaja).

Ajoturvallisuus on kaikkien osallistujien vastuulla!

 

Ajaminen yhdesssä on vaivatonta ja turvallista, kun muistat ajaessa muutaman perusasian:

 

- vältä äkkinäisiä liikkeitä ja varoita liikkeistäsi aina selvästi käsimerkein tai äänen sanomalla

- näytä suuntamerkki kääntyessä ja toista ryhmässä varoitukset ja suuntamerkit ääneen huutamalla, jotta kaikki ryhmässä varmasti kuulevat ja tietävät, mitä tapahtuu

- pyri ajamaan lähellä edellä ajavaa ja samalla tasolla vieruskaverisi kanssa

- pyri ajoittamaan juominen ja syöminen "aurinkokannelle" (kun ajat ryhmän viimeisenä)

 

Tutustu etukäteen ryhmässä ajamisen perusteisiin esimerkiksi lukemalla tämä artikkeli. Jokainen yhteislenkeille osallistuva huolehtii vakuutusturvastaan itse. Seuralla ei ole vakuutusta yhteislenkeille, eikä seura vastaa mahdollisista vahingoista yhteislenkeillä.

Näyttökuva 2023-4-18 kello 14.27.29.png

Arkilenkit tiistaisin ja torstaisin klo 18.00 ja viikonloppuisin klo 9.00

Arkilenkeille startataan Chebicin edestä  klo 18.00 ja lenkit kestävät tavallisesti noin kaksi tuntia. Keskemmällä kesää voidaan ajaa pidempäänkin, jos osallistujat niin yhdessä päättävät. Alkukaudesta arkilenkeillä saattaa olla vielä todella hiljaista - varmista tilanne JäPy:n pyörälenkit sivustolta ja julkaise oma lenkkitoiveesi sinne! Viikonloppuisin lenkeille startataan klo 9.00.


Takuuvauhtinen 25 yhteislenkki

Takuuvauhtisia 25 yhteislenkkejä pyritään toteuttamaan kauden aikana ja niistä ilmoitetaan aina erikseen Facebookissa. Lenkillä ajetaan ohjaajan opastuksella ja vauhti pidetään noin 25 km/h (koko lenkin keskinopeus). 

Reipas kuntoilulenkki

Reipas kuntoilulenkki on tarkoitettu jo jonkin verran ajaneille jäsenille ja vauhtia kasvatetaan osallistujien kunnon karttuessa pitkin kesää. Kyseessä ei kuitenkaan ole vapaan vauhdin lenkki, vaan erityisesti alkukaudesta ajetaan maltilla ja pyritään pitämään lenkin keskinopeus alle 30 km/h. 

Vapaan vauhdin lenkki 

 

Vapaan vauhdin lenkillä ajetaan osallistujien enemmistön toiveiden mukaan vauhdikkaasti. Lenkin todennäköinen keskinopeus on 30 - 34 km/h ja tällä lenkillä tapaat useimmiten seuran kisakuskeja. Jos tipahdat tällä lenkillä ajoryhmästä, ei sinua välttämättä jäädä odottelemaan, vaan joudut ajamaan yksin lähtöpisteeseen. 

 

JäPy tempo Kaskelantiellä joka toinen keskiviikko klo 18.00 toukokuusta 22.5. alkaen!

Aika-ajo (tempoajo) on loistava tapa mitata oman ajokunnon kehittymistä kauden aikana! Tempo ajetaan yksilösuorituksena kelloa vastaan 10 kilometrin matkalla. Lähtö suoritetaan paikaltaan Kaskelantien keskivaiheilta (kartta sivun alalaidassa) kohti Järvenpäätä. Kääntyminen tapahtuu Kaskelantien ja Rajakulmantien/Sipoontien risteyksessä liikenteenjakaja kiertäen. Risteyksessä ei ole liikenteenohjaajaa ja risteyksessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tästä ajo jatkuu lähtöpaikkaan, joka toimii maalina. Ajaminen tapahtuu omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattaen. Osallistuminen on JäPy:n ja Zeuksen jäsenille maksuton - muille halukkaille aika mitataan viiden euron korvausta vastaan. 

VARMISTA JÄPYN PYÖRÄLENKIT -FACEBOOK SIVULTA TEMPON TIEDOT AINA TEMPOPÄIVÄNÄ! Erittäin huonolla ajokelillä tempoa ei järjestetä ja tempoa ei järjestetä, ellei ajanottajaa saada järjestettyä. 

 

 

 

Tallenna 112 Suomi -älypuhelinsovellus puhelimeesi. Hätätilanteessa soita hätäkeskukseen sovelluksen kautta, jolloin hätäkeskus näkee automaattisesti sijaintisi. Klikkaamalla kuvaa saat lisätietoja.

Kaikilla yhteislenkeille osallistuvilla on oltava mukanaan yhteystiedot (oma nimi, lähiomaisen nimet ja puhelinnumerot) mahdollisia hätätilanteita varten. Kirjoita nämä tiedot esim. pahvikortille, jota pidät ajopaitasi taskussa.

Kypärä on pakollinen varuste kaikille JäPy:n yhteislenkeille osallistuville pyöräilijöille. Ota lisäksi mukaasi vararengas, työkalut ja pumppu. 

bottom of page