top of page

Kuva: Eelis Loponen

Wattipodi cover photo LR kopio.png

TUTUSTU RYHMÄAJAMISEN PELISÄÄNTÖIHIN!

KUUNTELE WATTIPODIN ERIKOISJAKSO YHTEISLENKEISTÄ JA JÄPY TEMPOSTA TÄSTÄ!

Yhteislenkit ja JäPy tempo

 

JäPy yhteislenkit ovat jälleen käynnistyneet!

JäPy:n yhteislenkeillä ykkösasia on ajoturvallisuus ja tavoitteena tälläkin kaudella on ajaa turvallisesti ja siististi ilman onnettomuuksia. Korona-aikanakin jokainen osallistuu yhteislenkeille omalla vastuullaan, mutta osallistuessaan sitoutuu noudattamaan näitä korona-ajan erityisohjeita:

- yhteislenkille osallistutaan vain 100% terveenä! Jos sinulla on pieniäkään flunssan oireita, osallistuminen yhteislenkille on ehdottomasti kielletty!

- avoniistäminen ja sylkeminen suoritetaan vain ja ainoastaan letkan perällä! Niistäminen letkan sisällä on siis kielletty, vaikka koukkaisitkin letkasta sivummalle. Siirtyminen letkan taakse on tehtävä varovasti ja ennen siirtymisiä ilmoita aikeistasi ääneen!

Tutustu ryhmäajamisen perusteisiin ennen ensilenkille osallistumista

JäPy:läiset huomioivat liikenteessä myös muut tienkäyttäjät ja sovittavat ajonsa siten, että kaikkien liikenne soljuu mutkattomasti. Ennen yhteislenkille osallistumista on kaikkien perehdyttävä ryhmäajon yksinkertaisiin perussääntöihin. 

Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan yhdessä ennen starttia

JäPy:n toimesta ei pääsääntöisesti yhteislenkeille ole nimetty vetäjiä, eikä lenkkien järjestäminen ole JäPy:n vastuulla. Lenkkiteemat ja -vauhdit sovitaan osallistujien kesken ennen starttia. Avaa siis suusi reippaasti ja kerro ääneen oma toiveesi lenkin suhteen, mutta ymmärräthän, että lenkkejä ei soviteta yksittäisen polkijan toiveiden mukaan, vaan enemmistön mukaan. Jos lenkkivauhti ei miellytä, kerro siitäkin äänen lenkin aikana, äläkä odota, että tipahdat porukasta. Normaalisti yhteislenkkien keskinopeus asettuu välille 28-32 km/h. Alle 30 km/h lenkit sopivat hyvin myös aloitteleville maantiepyöräilijöille. Kauden 2022 aikana pyritään järjestämään takuuvauhtisia noin 25 km/h lenkkejä, joista ilmoitetaan etukäteen JäPy:n pyörälenkit Facebook-sivulla.

Yhteislenkeistä saattaa löytyä etukäteisinfoa JäPy:n pyörälenkit Facebook sivulta tai voit olla itse aktiivinen ja postata oma toiveesi lenkin suhteen. 

Yhteislenkeille voivat osallistua kaikki halukkaat, mutta säännöllisesti mukana ajavien toivotaan luonnollisesti liittyvän mukaan seuraan, koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa ; )

 

Arkilenkit tiistaisin ja torstaisin klo 18.00

Arkilenkeille startataan Chebicin edestä  klo 18.00 ja lenkit kestävät tavallisesti noin kaksi tuntia. Keskemmällä kesää voidaan ajaa pidempäänkin, jos osallistujat niin yhdessä päättävät. Alkukaudesta arkilenkeillä saattaa olla vielä todella hiljaista - varmista tilanne JäPy:n pyörälenkit sivustolta ja julkaise oma lenkkitoiveesi sinne!

Takuuvauhtinen 25 yhteislenkki

Takuuvauhtinen rauhallinen JäPy yhteislenkki sopii hyvin myös ryhmäajoa aloitteleville jäsenille. Keskinopeus tällä lenkillä on aina noin 25 km/h. Tutustu oman pyöräsi toimintaan ennen ryhmälenkille osallistumista ja harjoittele mm. renkaan vaihtoa, jotta se onnistuu myös tien päällä. Varmista ennen lenkkiä, että pyöräsi vaihteet, jarrut ja renkaat ovat kunnossa. Takuuvauhtisten lenkkien kesto on noin 2 tuntia. Arkilenkillä ei pysähdytä kuin välttämättömille tauoille; viikonloppuisin pysähdytään kahvitauolle. Varaa mukaasi vararengas vaihtovälineineen sekä riittävästi juomaa ja energiaa.

 

Viikonloppuisin yhteislenkeille startataan klo 9.00

 

Viikonloppuisin ajoseuraa löytyy varmemmin ja kelien mukaan pyritään ajamaan ainakin toisena päivänä pidempi lenkki.  

 

JäPy tempo Kaskelantiellä joka toinen keskiviikko toukokuusta 11.5. alkaen!

Aika-ajo (tempoajo) on loistava tapa mitata oman ajokunnon kehittymistä kauden aikana! Tempo ajetaan yksilösuorituksena kelloa vastaan 10 kilometrin matkalla. Lähtö suoritetaan paikaltaan Kaskelantien keskivaiheilta (kartta sivun alalaidassa) kohti Järvenpäätä. Kääntyminen tapahtuu Kaskelantien ja Rajakulmantien/Sipoontien risteyksessä liikenteenjakaja kiertäen. Risteyksessä ei ole liikenteenohjaajaa ja risteyksessä on noudatettava erityistä varovaisuutta. Tästä ajo jatkuu lähtöpaikkaan, joka toimii maalina. Ajaminen tapahtuu omalla vastuulla ja liikennesääntöjä noudattaen. Osallistuminen on JäPy:n ja Zeuksen jäsenille maksuton - muille halukkaille aika mitataan viiden euron korvausta vastaan. 

 

Ajoturvallisuus on kaikkien osallistujien vastuulla!

 

Ajaminen yhdesssä on vaivatonta ja turvallista, kun muistat ajaessa muutaman perusasian:

 

- vältä äkkinäisiä liikkeitä ja varoita liikkeistäsi aina selvästi käsimerkein tai äänen sanomalla

- näytä suuntamerkki kääntyessä ja toista ryhmässä varoitukset ja suuntamerkit ääneen huutamalla, jotta kaikki ryhmässä varmasti kuulevat ja tietävät, mitä tapahtuu

- pyri ajamaan lähellä edellä ajavaa ja samalla tasolla vieruskaverisi kanssa

- pyri ajoittamaan juominen ja syöminen "aurinkokannelle" (kun ajat ryhmän viimeisenä)

 

Tutustu etukäteen ryhmässä ajamisen perusteisiin esimerkiksi lukemalla tämä artikkeli. Jokainen yhteislenkeille osallistuva huolehtii vakuutusturvastaan itse. Seuralla ei ole vakuutusta yhteislenkeille, eikä seura vastaa mahdollisista vahingoista yhteislenkeillä.

 

 

Tallenna 112 Suomi -älypuhelinsovellus puhelimeesi. Hätätilanteessa soita hätäkeskukseen sovelluksen kautta, jolloin hätäkeskus näkee automaattisesti sijaintisi. Klikkaamalla kuvaa saat lisätietoja.

Kaikilla yhteislenkeille osallistuvilla on oltava mukanaan yhteystiedot (oma nimi, lähiomaisen nimet ja puhelinnumerot) mahdollisia hätätilanteita varten. Kirjoita nämä tiedot esim. pahvikortille, jota pidät ajopaitasi taskussa.

Kypärä on pakollinen varuste kaikille JäPy:n yhteislenkeille osallistuville pyöräilijöille. Ota lisäksi mukaasi vararengas, työkalut ja pumppu. 

bottom of page