top of page

Kuvat: Eelis Loponen ja JÄPY

Kuvien käyttö yksityisiin tarkoituksiin sallitaan, mutta kuvalähde mainittava

KISAGALLERIAA PÄIVITETÄÄN...

Näyttökuva 2022-3-30 kello 15.59.41.png

Järvenpäähän kokoontui 20.8.2022 yli 260 innokasta ketjunpyörittäjää aurinkoisen helteiseen, mutta tuuliseen keliin. Kalevan Kierroksen pyöräilijät polkaisivat aamupäivällä väliaikalähtöihin ja iltapäivän käynnisti JäPy Classic -yhteislähtö. Keli oli heti aamusta kuuma ja lämpötila iltapäivällä lähenteli kolmeakymmentä astetta. Etelästä paikoin jopa 10 ms puhaltanut tuuli teki ajamisesta sangen haastavaa erityisesti reitin eteläosan laajoilla peltoaukeilla. Osalle päivän koettelemus oli vuoden harjoittelun kohokohta ja osalle mukavan nautinnollinen polkaisu kauniissa maalaismaisemassa. Maalissa nähtiin monia iloisia ilmeitä ja kuultiin hauskoja tarinoita päivän tapahtumista.

kuvat: Eelis Loponen

tekstit ja haastattelut: Beni Kauhanen

JäPy Classic päättyi tiukkaan kiritaisteluun

 

JäPy Classic kuntoajo houkutteli reilut 60 innokasta polkijaa nauttimaan aurinkoisesta loppukesän päivästä pyöräilyn merkeissä. JäPy Classicin kuuma ryhmä lähetettiin liikkeelle klo 12 ja heti perään reitille polkaisivat ohjatut vauhtiryhmät ja Classic nautiskelijat. Vapaan vauhdin ryhmässä ajettiin kisavauhtia ja ensimmäiset iskut nähtiin heti parin kilometrin ajon jälkeen Nummisten mäessä. Continental Focuksen Veikko Turunen oli sopinut kisataktiikasta veljensä Simo Turusen kanssa. Tarkoituksena oli karsia joukkoa matkan edetessä ja välttää pääajoukon saapuminen maaliin yhtenä joukkona. ”Sen tietää, että porukat hyytyy lopulta” – totesi Veikko maalissa kisan jälkeen. JäPy Classic sopi hyvin Veikon ohjelmaan ja hän kehui tapahtuman erinomaisia järjestelyjä. ”Vapaan vauhdin ryhmä ja rahapalkinnot. Mitä muuta voisi kuntoajolta toivoa?” kirjoittaa Veikko Turunen Hiilarifillari -blogissaan tapahtuman jälkeen. Veikon kisataktiikka toimi Järvenpäässä hyvin ja toisen kierroksen lopulla kärkijoukossa oli enää kuusi kuskia tavoittelemassa voittoa ja 300 euron rahapalkintoa. Vikalla kympillä Veikko yritti päästä yksi irti, mutta CCH Ice Heartsin Juhana Hietala ja Lahden Pyöräilijöiden Toni Martikainen onnistuivat pääsemään mukaan. Loppukiritaistelu Turusen ja Hietalan välillä oli pitkä ja tiukka. Veikko Turunen voitti kilpailun täpärästi tekemällä loppukiriin oman tehoennätyksen 12 sekuntia 1011 wattia. Katso Veikon kisastatsit täältä https://www.strava.com/activities/7669176900/analysis ja lue Veikon blogikirjoitus täältä https://hiilarifillari.blogspot.com/2022/08/japy-classic-2022-1.html#more


Kokenut Juhana Hietala antaa maalissa täyden tunnustuksen voittajalle. ”Veikko oli tänään selvästi vahvin ja ansaitsi voiton” – kommentoi Hietala maalissa. Juhana on toipunut hyvin keväisestä välilevyn pullistuman leikkauksesta ja kehuu järjestelyitä Järvenpäässä. ”Kiva tapahtuma ja hyvin järjestetty” – kiittelee Juhana maalissa. Kolmanneksi kisassa ajoi Lahden Pyöräilijöiden Toni Martikainen upealla Canyonillaan. Aktiivisesti vetotöihin osallistunut Toni tunnetaan fanaattisena treenaajana ja hänelle kertyy parhaimmillaan yli 15 000 ajokilometriä ja yli 4500 hiihtokilometriä harjoitusvuoden aikana.

EL2_3438.JPG
Keskellä JäPy Classicin nopeiten kiertänyt Veikko Turunen, vasemmalla toinen Juhana Hietala ja oikealla Toni Martikainen.
kuva: Eelis Loponen

Anniina Hakkarainen JäPy Classicin nopein nainen

Nopeasti Suomen naiskuskien eliittijoukkoon noussut Anniina Hakkarainen teki osallistumispäätöksen vain muutamaa päivää ennen tapahtumaa. ”Mulla ei ole lisenssiä tälle kaudelle, joten tämä sopi mulle loistavasti tässä kohtaa” – kertoi Anniina kisakansliassa heti maaliin tulon jälkeen. Kisataktiikkana Anniinalla oli pysyä pääjoukon mukana ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan kisan alkuosan. ”Ensimmäinen isku tuli heti Nummisten mäessä, mutta pysyin hyvin hereillä ja slungan mukana.” – Anniina kertoo. Nikkilän suuntaan johtavilla peltoaukeilla pääjoukko oli pienentynyt ja rajusti puhaltava sivutuuli hankaloitti peesaamista, jolloin Anniina jäi pääjoukosta yhdessä Akilleksen Niklas Koivusen kanssa. ”Ajoimme paritempoa ensimmäisen kierroksen, mutta Nummisten mäessä ihmettelin minne mun tempopari oli kadonnut” – Anniina naureskelee ja kertoo, että ajoi sitten reilut 30 kilometriä kisaa yksin. Loppuosan kisasta Anniina ajoi muutaman miehen porukassa ja ylitti maalilinjan nopeinpana naisena ollen kokonaiskilpailun kymmenes.

 

JäPy Classicin nopeimmat Veikko Turunen ja Anniina Hakkarainen palkittiin molemmat 300 euron rahapalkinnolla.

 

JäPy Classicin ja Kalevan Kierros -pyöräilyn ajanotosta vastasi PP Timing yhteistyössä Heikki Kivisen kanssa. Ajanotto toteutettiin chipeillä ja tulospalvelu toimi reaaliajassa. Järvenpään Pyöräilijät kiittää PP Timingia ja Heikki Kivistä hyvästä yhteistyöstä ja täsmällisestä tulospalvelusta.

EL2_3413.JPG
JäPy Classicin nopein nainen Anniina Hakkarainen
kuva: Eelis Loponen

Etelä-Koreasta JäPy Classicin lähtöviivalle

 

JäPy Classicin kaukaisin kuski  Min Byeong saapui Järvenpäähän Etelä-Koreasta. 39 vuotias Min oli nähnyt tapahtuman Facebook mainoksen työmatkallaan Suomessa ja päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa osallistua pyöräilytapahtumaan. ”Covid aikana Koreassa ei järjestetty mitään tapahtumia, joten päätin ottaa ilon irti työmatkan aikana” – kertoo Min lähtöalueella. Tapahtuma oli Minille ensimmäinen ja hän päätti lähteä kokeilemaan kuntoaan takuuvauhtisessa 30 km/h ryhmässä. Tavoitin väsyneen, mutta onnellisen Min Byeongin kisakeskuksesta kuusi tuntia myöhemmin. ”Kolmenkympin nopeus oli kovempi kuin kuvittelin ja jouduin jäämään ryhmästä pois, mutta jatkoin yksi maaliin. Risteysvahtien kannustus tuntui hyvältä ja auttoi jaksamaan maaliin” – kertoo Min Byeong kisakeskuksessa ennen ruokailua.

EL2_2480.JPG
Min Byeong
kuva: Eelis Loponen

Kalevan Kiertäjien nuorin naisosallistuja Pinja Kilpeläinen tyytyväinen päivän tulokseen

 

19-vuotias Pinja Kilpeläinen ajoi Järvenpään radan läpi aikaan 2:38 ja oli maalissa tulokseensa tyytyväinen. ”Soutu on mun suosikkilaji, mutta kyllä pyöräkin kulkee ihan kivasti” – kertoo Pinja kisakeskuksessa suorituksen jälkeen. Kilpeläisten perheestä Kierroksen pyöräilyyn osallistui myös äiti Tuija Kilpeläinen. ”Olen aina pyörinyt urheilupiireissä, mutta varsinainen innostus Kierrokseen tuli kyllä äidiltä” – kertoo Pinja. Pyöräily oli Kierroksen lajeista viides ja hän on suorittanut aiemmin kaikki neljä lajia (luistelu, hiihto, juoksu, soutu) ja odottaa nyt innolla tulevaan suunnistusta. Pinja ja Tuija Kilpeläinen edustavat jyväskyläläistä KENSU urheiluseuraa. Pinja kiitteli Järvenpään seudun kauniita maisemia, hyviä ratamerkintöjä ja järjestäjien kannustusta matkan varrella.

IMG_2093.jpeg
Oikealla Pinja Kilpeläinen - vasemmalla Tuija Kilpeläinen
kuva: JÄPY

Ninni Mattila polkaisin ensimmästä kertaa pyörällään yli viittäkymppiä

 

Nopeusennätys siivitti Ninni Mattilan suoraan Kierroksen naisten yleisen sarjan kolmannelle sijalle. Maalissa Ninni Mattila oli pelkkää hymyä. Pyörä kulki hyvin hänen elämänsä ensimmäisessä pyöräkilpailussa, vaikka päivän keli oli tuulen ja helteen takia poikkeuksellisen haastava. Etelän suunnasta puuskissa jopa 10 ms puhaltanut tuuli hidasti ajoa vastatuuleen, mutta tarjosi ison nautinnon myötäiseen. Ninnin äiti oli mukana kannustusjoukoissa ja Kierrokseen pyöräilyyn osallistui myös hänen isänsä, joten maalialueella koko perhe oli koossa.

IMG_2067.jpeg