JäPyläisten upeat debyytit täydenmatkan triathlonissa Ironman Tallinnassa 4.8.2108!

Ensimmäistä kertaa järjestetty Ironman Tallinna houkutteli sijainnillaan myös JäPyläiset tekemään täyden matkan kilpailu juuri tänä vuonna, sillä Tallinna on mukavan lähellä eikä matkustamiseen tarvitse käyttää useita päiviä. Kilpailu keräsi yli 1 300 osanottajaa.

JäPyläisistä täyden matkan triathlonia (uinti 3,8 km - pyöräily 180 km - juoksu 42,2 km) lähtivät tekemään Reijo Roininen, Anu Roininen, Jukka Kurunmäki sekä Jouko Marttila. Tämä oli kaikille heidän ensimmäinen täydenmatkan triathlon.

Alkuviikosta kilpailijat saivat jännittää ja seurata tiiviisti veden lämpötilan kehittymistä. Vaikka helteet ovat hellineet koko Eurooppaa, Tallinnan edustalla merivesi oli vielä kisaviikon alussa +6 astetta! Onneksi vesi lämpeni ja virallinen kilpailuaamun lämpötila oli +15,4 astetta ja järjestäjät päättivät, että kilpailussa uidaan täysmatka eikä reittiä lyhennetä.

Kovimman ajan JäPyläisistä teki Reijo Roininen. Reijo oli ajatellut ennakkoon, että jos ensimmäisen täysmatkan saa alkamaan 10 tunnin ajalla (11 tunnin alitus), niin sitten voi olla tyytyväinen. Uinnissa sai käyttää neopreenisukkia ja -lakkia, joita ainakin Reijo ja Anu Roininen käyttivät uinnissa. Reijon uinti meni olosuhteisiin nähden hyvin eikä ylimääräisiä kiemuroita tullut, oman kellon näyttäessä 3850 m. "Olisi kyllä harmittanut jos olisi ollut duathlon tai lyhennetty uinti", Reijo kuittaa uintiosuudestaan. Reijon uintiaika 1:12:09 tuntia. Reijon pyöräily oli vahvaa tekemistä koko 180 km:n ajan. Keskivauhti oli alusta lähtien 35 km/h, eikä matkan aikana tullut ukkoskuuro edes laskenut keskivauhtia, vaikka teiden kastumisen vuoksi Reijo joutuikin ajamaan hieman varovaisemmin. Pyöräilyn aika 5:05:53 tuntia.

Helteinen keli teki juoksusta haasteellisen. Juoksureitti suoritettiin neljänä kierroksena eikä reitti ollut tasainen, järjestäjän sivuilla olevan reittikuvauksen mukaan nousumetrejä kertyi yhteensä 320. "Kolme ekaa kierrosta meni ok, mutta sitten keitti kone kiinni ja viimeine