JäPyläiset triathlonistit menestyivät Finntriathlon Vierumäellä!

Suuren suosion saavuttanut Finntriathlon Vierumäki järjestettiin kolmatta kertaa lauantaina 1.7.2017. Kyseessä oli perusmatkan kilpailu, joka tarjoaa haastetta kuntoilijoille sekä toimii oivallisena välietappina kilpailijoille, joiden tähtäimenä on pidemmän matkan kilpailut myöhemmin kesällä. Matkoina perusmatkan kilpailussa on uinti 1,5 km, pyöräily 40 km ja juoksu 10 km.

Vierumäki tarjoaa erinomaiset puitteet triathlontapahtumalle. Uintiosuus uidaan satumaisen kauniissa ja kristallin kirkkaassa Valkjärvessä sekä Suurjärvessä. Pyöräilyosuus ajetaan suljetulla reitillä Urheiluopistolta sekä Heinolan että Vierumäen kylän suuntaan kolmena kierroksena. Haastetta pyöräilyreitille tuovat kumpuilevat maastot. Juoksuosuus kiertää golfkentän maastoissa. Kaikki on lyhyen matkan etäisyydellä toisistaan ja kilpailu on myös yleisöystävällinen kun kilpailua voi seurata useasta paikasta. Yli 600 osallistujan kilpailu oli järjestelyiltään erinomainen.

JäPyläiset triathlonistit ovat olleeet tänä kautena erittäin aktiivisia ja jälleen oli Vierumäellä runsaasti kilpailemassa mukana ikäsarjoissa. Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Tiina Puranen, Minna Ikonen, Anu Roininen sekä Reetta Tuomala. Miesten ikäsarjoissa mukana olivat Riku Kimari, Jukka Erkkilä, Reijo Roininen ja Matias Warsta.

Tiina Puranen teki jälleen vahvan suorituksen ja oli oman ikäsarjansa N45-49 paras ajalla 2.30.57 tuntia. Tiinan vahvuutena oli juoksuosuus, jonka aikana hän nousi kolmanelta sijalta sarjavoittoon! Onnea Tiina sarjavoitosta! Tiinan matkaa voit seurata kahden viikon kuluttua Joroisissa, jossa on seuraava Finntriathlonin osakilpailu.

Riku Kimari pärjäsi hienosti M30-34 sarjassa. Rikun uintiaika oli 27.08 min, joka oli sarjan neljänneksi nopein. Rikun vahtuutena on pyöräily. Hänen pyöräilyaika raskaalla reitillä huikea 1.04 tuntia, joka oli hänen sarjansa kolmanneksi nopein. Rikun keskivauhti pyöräilyssä oli 37.1 km/h. Ikäsarjoissakin kovimmat ovat kovia - Rikun loppuaika 2.23.01, joka toi Rikulle neljännen sijan sarjassaan. Onnea Riku hienosta suorituksesta!