top of page

JäPyläiset triathlonistit menestyivät Finntriathlon Vierumäellä!

Suuren suosion saavuttanut Finntriathlon Vierumäki järjestettiin kolmatta kertaa lauantaina 1.7.2017. Kyseessä oli perusmatkan kilpailu, joka tarjoaa haastetta kuntoilijoille sekä toimii oivallisena välietappina kilpailijoille, joiden tähtäimenä on pidemmän matkan kilpailut myöhemmin kesällä. Matkoina perusmatkan kilpailussa on uinti 1,5 km, pyöräily 40 km ja juoksu 10 km.

Vierumäki tarjoaa erinomaiset puitteet triathlontapahtumalle. Uintiosuus uidaan satumaisen kauniissa ja kristallin kirkkaassa Valkjärvessä sekä Suurjärvessä. Pyöräilyosuus ajetaan suljetulla reitillä Urheiluopistolta sekä Heinolan että Vierumäen kylän suuntaan kolmena kierroksena. Haastetta pyöräilyreitille tuovat kumpuilevat maastot. Juoksuosuus kiertää golfkentän maastoissa. Kaikki on lyhyen matkan etäisyydellä toisistaan ja kilpailu on myös yleisöystävällinen kun kilpailua voi seurata useasta paikasta. Yli 600 osallistujan kilpailu oli järjestelyiltään erinomainen.

JäPyläiset triathlonistit ovat olleeet tänä kautena erittäin aktiivisia ja jälleen oli Vierumäellä runsaasti kilpailemassa mukana ikäsarjoissa. Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Tiina Puranen, Minna Ikonen, Anu Roininen sekä Reetta Tuomala. Miesten ikäsarjoissa mukana olivat Riku Kimari, Jukka Erkkilä, Reijo Roininen ja Matias Warsta.

Tiina Puranen teki jälleen vahvan suorituksen ja oli oman ikäsarjansa N45-49 paras ajalla 2.30.57 tuntia. Tiinan vahvuutena oli juoksuosuus, jonka aikana hän nousi kolmanelta sijalta sarjavoittoon! Onnea Tiina sarjavoitosta! Tiinan matkaa voit seurata kahden viikon kuluttua Joroisissa, jossa on seuraava Finntriathlonin osakilpailu.

Riku Kimari pärjäsi hienosti M30-34 sarjassa. Rikun uintiaika oli 27.08 min, joka oli sarjan neljänneksi nopein. Rikun vahtuutena on pyöräily. Hänen pyöräilyaika raskaalla reitillä huikea 1.04 tuntia, joka oli hänen sarjansa kolmanneksi nopein. Rikun keskivauhti pyöräilyssä oli 37.1 km/h. Ikäsarjoissakin kovimmat ovat kovia - Rikun loppuaika 2.23.01, joka toi Rikulle neljännen sijan sarjassaan. Onnea Riku hienosta suorituksesta!

Minna Ikonen kilpaili ensimmäistä vuottaan N50-54 sarjassa. Minnan tavoitteena oli ehjä suoritus kaikissa lajeissa. "Avovesiuinti ei ole sujunut ongelmitta ja olen tehnyt paljon mielikuvaharjoittelua ja mentaalivalmennusta, jotta kilpailuissa ei tule paniikkia vedessä. Nyt olen erityisen iloinen, vaikka kilpailuissa toinen kilpailija osui kädellään minua päähän, pystyin jatkamaan omaa suoritustani. Tällä kertaa muut kilpailijat eivät olleet uhka, vaan he olivat minun kavereita", Minna kertoo iloisena kilpailusuorituksen jälkeen. Minnan loppuaika 2.53.38, joka riitti oman sarjan neljänteen sijaan.

Miesten 45-49 sarjassa Jukka Erkkilä teki hienon suorituksen. Talven aikana on uintiin haettu nopeutta ja kestävyyttä, ja nyt se rupeaa pikku hiljaa näkymään myös käytännössä. Aiemmin oman sarjansa "häntäpäästä" rantautunut oli tällä kertaa vedestä noustessa kymmenen ensimmäisen joukossa. "Olen erityisen tyytyväinen vahvaan uintiosuuteen. Muuten kilpailu sujui varsin hyvin vaikka juoksuosuudella asel ei ollutkaan vielä tutun lennokas." Jukan loppuaika oli 2.24.16 ja sijoitus kahdeksas omassa sarjassaan.

Myös ensikertalaisia nähtiin Vierumäellä. Reijo Roininen tunnetaan seikkailu-urheilijana ja hän on viime vuonna osallistunut maastotriathloniin, mutta nyt hän teki oman debyyttinsä triathlonissa. Etukäteen Reijo kävi mielessä kisaa ja asetti itselleen tavoitteeksi loppuajan alle 2.40, jolloin hänellä olisi onnistunut debyytti. Uinti ja pyärily meni suunnitelmien mukaan ja Reijo antoi positiivista palautetta Vierumäellä käytössä olleesta "Rolling startista", jossa ei tule lähdössä ruuhkaa vaan kilpailijat lähtevät "nauhana" ja jokaisella on mahdollisuus ottaa oma tila uintiin. Kilpailijan aika alkaa vasta kun hän ylittää ajanottomaton. "Ainoat ruuhkakohdat tulivat kääntöpoijuilla. Vaikka juoksu ei kulkenut ihan toivotulla tavalla, tulos yllätti positiivisesti. Kisasta jäi hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin", Reijo kertoi iloisena kilpailun jälkeen. Loppuaika 2.33 t, joka oli reilusti alle tavoitteen. Hienoa Reijo - onnittelut hienosta debyytistä! Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia tavoitteita! Myös Reijon vaimo Anu Roininen on innostunut triathlonista ja hänen loppuaikana 2.56.26, jolla hän sijoittui omassa ikäsarjassaan (N45-49) hienosti kahdeksanneksi.

JäPyläiset olivat oranssinuttuineen hienosti esillä koko aurinkoisen ja lämpimän kilpailupäivän. Kaikki Finntriathlon Vierumäen tulokset löydät täältä.

Tiina purasen juoksu oli jälleen lennokasta ja vauhdikasta.

Anu Roininen juoksuosuudella.

Jukka Erkkilä ja Minna Ikonen toivottavat hyvää kilpailupäivää toisilleen hieman ennen starttia.

Reetta Tuomala lähdössä pyöräilyosuudelle.

Reijo Roininen (vasemmalla) ja Jukka Erkkilä vaihtavat kilpailukokemuksia kilpailun jälkeen keskenään.

Kaikki maaliin tulleet saivat hienon "finisher -paidan".