top of page

Vantaa Triathlon Kuusijärvellä 6.6.2015

Kotimaisen triathlonkauden avauskilpailu pidettiin lauantaina 6.6. Vantaan Kuusijärvellä. Tapahtumaan osallistui 1300 kilpailijaa ja lähtöjä oli aamusta iltapäivään. Päivän huipensi veteraanien (yli 40 vuotiaat) 200 miehen yhteislähtö.

Uinti oli taistelu-uintia alusta loppuun. Jokaisella poijulla sai taistella tietä eteenpäin - potkuja, käsiä ja päitä kolisi. Uinti suoritettiin kahtena 750 m kierroksena, välillä rantautuen ja laiturin kautta uudelle kierrokselle hypäten. Reitistä kuitenkin selvittiin reilu 31 min ajalla.

Nopea vaihto pyöräkenkiin ja tielle. Pyöräily ajettiin neljänä 10 km kierroksena. Lähdin rohkeasti tuuppaamaan ja pyörä lähti heti kulkemaan. Olin suunnitellut 16.30 kierroksia, mutta kovempaa lähti - 16.03 eka kiekka. Hyvä intensiteetti jatkui kaikki neljä kierrosta ja kierrosajat painuivat 15.40 tuntumaan. Pyöräilyn loppuaika 1.03.04 oli viisi minuuttia parempi kuin vuotta aiemmin! Kiitos JäPy-yhteislenkeille ja harjoitusvinkeille kokeneilta kisakuskeilta.

Toinen vaihto oli huikean nopea. Kova pyöräily pelotti päässä, mutta asenne kohdallaan aloitin kympin juoksun. Tuttuun tapaan jalat olivat puhki, mutta askel tuntui heti alusta alkaen todella vetävältä. Kahden kilometrin paalulla huomasin kellosta että alkuvauhti oli alle 4 min/km. Hyvä.

Ohittelin porukkaa vasemmalta ja oikealta ja edestä otin aina katseella uuden selän tavoitteeksi.

Puolimatka taittui mainiosti.

Viimeinen kierros ja aikaa tavoitteeseen 2.20 alituiseen oli tasan 21 min. Päätin että nyt taistellaan loppuun saakka. Sain vielä omasta juomahuollosta elektrolyytit suuhun. Kaksi kilometriä ennen maalia tiesin, että pääsisin tavoitteeseeni. Loppu juoksusta oli kivuliasta mutta nautinnollista.

Loppuaika vaihtoineen 2.19.03 ja sijoitus 9. (sarjassa 130 osanottajaa)

Päivän numerot:

Uinti (1500 m) 31.42

Pyörä (40 km) 1.03.04

Juoksu (10 km) 39.08

Kuusijärven kilpailu on todella yleisöystävällinen ja Minna oli kannustamassa vimmatusti koko suorituksen ajan.

Kotimaisen kisakauden avaus oli erittäin onnistunut. Tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin, kun huomaa että harjoittelu on ollut tuottavaa.

JäPyn yhteislenkeillä tänä vuonna ajanut Tiina Puranen voitti naisten 40-vuotiaiden sarjan yli kolmen minuutin marginaalilla ajalla 2.29.32. Onnea Tiina!

Pientä jännitystä ilmassa....

Kohta mennään :)

Pyörä kulki toivotusti.

Väsynyt mutta onnellinen - juhlapäivä takana!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page