top of page

JäPyn Tiina Toivonen toinen Voimarinteen Teräsmieskisoissa 7.7.2018!

Voimarinteen teräsmieskilpailut järjestettiin 7. – 8.7.2018 Sastamalassa. Tarjolla oli paljon erilaisia sarjoja ja matkoja viikonlopun aikana. Kisalla on pitkät perinteet. Voimarinteen Teräsmieskisoissa JäPystä mukana olivat sisarukset Milla ja Tiina Toivonen sekä Minna Makkonen, jotka kaikki kilpailivat perusmatkan kilpailussa lauantaina (uinti 1500 m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km). Kilpailussa ei ollut tarjolla ikäsarjoja, kaikki kilpailivat yleisessä sarjassa.

Uinti tapahtui pienessä järvessä kahtena kierroksena, sää suosi eikä järvelle tuullut lainkaan. ”Kova tuuli teki mäkisestä pyöräilyosuudesta vieläkin raskaamman, mutta myötätuulessa pääsi painamaan oikein kunnolla”, Tiina Toivonen naurahtaa kisan jälkeen. Juoksuun Tiina oli tyytyväinen, juoksureitti oli pururataa, asfaltia sekä hiekkapohjaista tietä. ”Kuuma tuli juostessa, huh huh”, tokaisee Tiina juoksureitistä. Voiton vei nuorten maajoukkueeseen 2017-2018 –kaudelle valittu Maisa Tuliniemi, joka edustaa TriathlonSuomi Racing Teamiä. Maisan voittoaika 2:26:30 tuntia ja JäPyn Tiina Toivonen oli Naisten sarjan toinen ajalla 2:27:59 tuntia. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Ensi viikonloppuna Tiina pukee yllensä maajoukkueasun ja edustaa Suomea Tanskassa 10 päivän ajan kestävässä multisport-lajien MM-festivaalissa. Tiina osallistuu lauantaina 14.7. pitkän matkan triathlon-kilpailuun (3 km - 120 km - 30 km). JäPy toivottaa Tiinalle onnea ja menestystä kilpailuun!

Viime viikonloppuna kilpailtiin myös Kuopiossa lauantaina ja Sääksissä sunnuntaina. Kuopiossa mukana sprinttimatkalla (uinti 1500 m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km) oli JäPyn Laura Jääskeläinen N40 -sarjassa. Uinti tapahtui rollig startina, ja Laura oli erityisen iloinen omaan uintiinsa. ”Uinti oli mun paras ikinä, ei pelottanut ja aikaankin olin tyytyväinen”, Laura kertoo iloisena kilpailun jälkeen. ”Sää kisassa oli täydellinen, tyyni ja pilvinen, Laura jatkaa”. Kuopion triathlonin kaikki tulokset täältä.

Sääksi Triathlonissa oli mukana JäPyn Hansi Keijonen, jossa hän suoritti ensimmäisen puolimatkansa (1900 m - 90 km - 21.1 km) M40 -sarjassa. Uinti tapahtui kirkasvetisessä lähdepohjaisessa Sääsjärvessä. ”Onhan tämä sellaista opettelua, miten matkat tuntuvat ja miten paljon uskaltaa laittaa peliin”, Hansi totesi kisan jälkeen.

Voimarinteen palkintojenjaossa vasemmalta Tiina Toivonen, Maisa Tuliniemi ja Sari Stenholm