top of page

Tervetuloa mukaan JäPy:n maantiepyöräilykurssille!

Tervetuloa mukaan perehtymään maantiepyöräilyn kiehtovaan maailmaan JäPy:n maantiepyöräilykurssille 2.-16.5.! Kurssilla harjoitellaan turvallista ryhmäajamista, tutustutaan käytännönläheisesti eri harjoitusmuotoihin, opetellaan huolehtimaan välineistä ja käydään läpi tavoitteellisen harjoittelun perusteita. Voit olla maantiepyörän omistava vasta-alkaja tai jo pidempään yksin ajanut maantiekuski, joka haluaa päästä nauttimaan ryhmäajosta ja tavoitteellisemmasta harjoittelusta.


Osallistuminen ei vaadi huippukuntoa - riittää, jos pystyt ajamaan maantiepyörällä parin tunnin lenkin. Yhteisharjoittelun lenkkivauhti on 23-25 km/h, mikä vastaa yksin ajaessa noin kahdenkympin keskinopeutta. Harjoituslenkeillä ei pyritä ajamaan mahdollisimman nopeasti, vaan mahdollisimman turvallisesti!


Kurssille osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Seuraan voi tarvittaessa liittyä kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Kurssin hinta on 60 euroa ja se laskutetaan heti ilmoittautumisajan umpeuduttua. Kurssin kouluttajina toimivat JäPy:n kokeneet maantiepyöräilijät.


Varustuksena sään mukainen ajovarustus (harjoitukset toteutetaan myös pienen sateen sattuessa), maantiepyörä, vararengas ja pumppu sekä rahaa/kortti mahdollista kahvitaukoa varten. Kypärä on pakollinen varuste. Jokainen osallistuu kurssille omalla vastuullaan. Kurssilaisia ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan kaikki osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan itse.


Tervetuloa mukaan harjoittelemaan yhdessä ja oppimaan uutta! Ilmoittaudu nyt heti ja varmista mukaan pääsysi kurssille.


KURSSI KÄYNNISTYY MAANANTAINA 2.5. KLO 17.30 JÄRVENPÄÄ-TALOLLA (ensimmäisellä kerralla käymme perusteita läpi - emme pyöräile) Lisätiedot ja ilmoittautumiset sähköpostitse viimeistään 2.5. jarvenpaanpyorailijat@gmail.com


Ilmoita myös oma puhelinnumerosi, jos suostut numerosi liittämiseen kurssin WhatsApp ryhmää varten. Ystävällisin terveisin,


Järvenpään Pyöräilijät r.y.

Beni Kauhanen

kurssin vetäjä


KURSSIOHJELMA

Ohjelmamuutokset mahdollisia mm. keliolosuhteiden takia1. Maanantai 2.5. klo 17.30–19.30 Järvenpää-talo Tervetuloa JäPy:n maantiepyöräilykurssille! Tapaamme ensimmäisen kerran Järvenpää-talolla. Tutustutaan toisiimme, käydään tulevan kurssi ohjelmaa läpi ja aloitetaan tutustuminen maantiepyöräilyn saloihin.


2. Keskiviikko 4.5. klo 17.30–20.00 Chebici, Vanha Yhdystie 2 Turvallisen ryhmäajon perusteet - käytännön ajoharjoittelua Käymme läpi ajoasennon perusteet ja sitten starttaamme ensimmäiselle yhteiselle lenkille. Ensimmäisellä lenkillä keskitymme kommunikaation lenkin aikana, harjoitellaan käsimerkkejä ja ryhmäajamisen perusteita. Pysähdymme lenkin puolessa välissä kahville ja tauon aikana käydään läpi lenkin aikaista juomista ja mahdollista ravintolisien nauttimista pyöräilylenkkien aikana.


3. Maanantai 9.5. klo 17.30–20.00 Chebici, Vanha Yhdystie 2 Ryhmäajoharjoitus, huoltotoimenpiteet lenkillä (renkaan paikkaus) ja lenkin jälkeen (pyörän pesu ja perushuolto) Kolmannella harjoituskerralla tavoitteena on päästä nauttimaan rennosta yhdessä ajamisesta, kun ajamisen perusteet ovat jo mielessä. Kahvitauon yhteydessä harjoittelemme renkaan paikkausta ja muita tien päällä mahdollisesti eteen tulevia pieniä huoltohommia. Lenkin päätteeksi pesemme yhdessä pyörät ja käymme läpi pyörän perushuoltamisen.


4. Keskiviikko 11.5. klo 17.30–20.00 Chebici, Vanha Yhdystie 2 Ryhmäajoharjoitus ja teemaharjoitus: vauhtikestävyys Tällä tapaamiskerralla jatkamme ryhmäajoharjoittelua käytännössä. Ennen kahvitaukoa teemme kevyen vauhtikestävyysharjoituksen, jonka aikana jakaudumme pienempiin ryhmiin.

5. Lauantai 14.5. klo 10.00–14.00 Chebici, Vanha Yhdystie 2 Pitkäkestoinen harjoitus Lauantailenkillä suuntaamme noin neljän tunnin lenkille, mutta todella rauhallisella vauhdilla. Pitkät lenkit ovat maantiepyöräilyn parasta antia ja erityisen mukavia juuri yhdessä ajaen!


6. Maanantai 16.5. klo 17.30–20.00 Chebici, Vanha Yhdystie 2 Ryhmäajoharjoitus ja teemaharjoitus: kestovoima Ennen lenkille lähtöä käymme läpi lenkille valmistautumisen ja lenkkireittisuunnittelun, jonka jälkeen suuntaamme yhdessä ajamaan. Toteutamme kestovoimaharjoituksen yksilöllisesti ennen lenkkitaukoa. Tauon aikana aikana käymme läpi ensiapualkeita ja pyöräilijän lihashuoltoa. Päätämme kurssin leppoisaan palauttavaan yhteisajoon Järvenpäähän.
Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page