top of page

Antti-Jussi Juntunen (Akilles Green team) ajoi maantiepyöräilyn Suomenmestariksi - JäPy:n Antti Mäke

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruuskilpailut ajettiin viikonlopun aikana tunturimaisemissa Syötteen haastavilla teillä. Miesten avoimen luokan mestaruuteen aika-ajossa ajoi TWD Länkenin Ukko Peltonen. Naisten Suomenmestariksi maantiekilpailussa ajoi Minna-Maria Kangas (IK-32).

Miesten elite-luokan yhteislähtökilpailu ajettiin tänään kiertämällä noin 10 kilometrin mäkikierrosta 18 kertaa ja päättämällä riento Iso-Syötteen huipulle. Kisapäivä oli sateinen ja vettä tuli välillä kuin saavista kaatamalla. Kilpailun tulospalvelu toimi reaaliajassa, joten kilpailua pystyi seuraamaan kierrosten väliaikojen perusteella. Ainoa live-kuva lajimme Suomenmestaruuskilpailusta välitettiin seurojen Instagram livelähetysten kautta. Kisa oli raastava ja lähes puolet matkaan lähteneistä kuljettajista joutui keskeyttämään. Kierros kierrokselta kuskijoukko hupeni ja lopun pitkään nousuun polkaisi vain vajaa 50 kuskia, joista osa oli jäänyt kärjestä useita kierroksia. Antti ajoi kilpailun hienosti ja oli itsekin suoritukseensa tyytyväinen. "... ttu, kun saisi sen muutaman watin lisää, niin ei tarvitsisi muiden persauksia mäissä katsella" - tiivisti Antti tuntemuksensa kisan jälkeen. Maalissa Antti oli kisajoukon kahdeskymmeneskahdeksas. Antti ajoi loppunousun lähes tasatahtia Kari Variksen kanssa, joka lienee hiihtäjänä suurelle yleisölle tutumpi. Huhu tunturista kertoo, että Antti ehti loppunousun aikana sopia Karin kanssa ensi vuoden Marcialongan hiihtoreissun, mutta tälle huhulle ei ole saatu vahvistusta vielä.

JäPy:n viime syksyn Bianchi-cupin podiumilta tuttu A-J Juntunen voitti siis kisan ja hänen jälkeensä maaliin tulivat toisena Ukko Peltonen (TWD Länken) ja kolmantena etukäteen kisavoittajaksi veikattu ammattilaispyöräilijä Joonas Henttala. Porvoon Akilles menestyi kilpailuissa erityisen hyvin, kun Juntusen lisäksi kisan neljänneksi ajoi Jaakko Sillankorva ja viidennelle sijalle sijoittui Joni Kanerva.

Järvenpään Pyöräilijät kiittää kisan järjestänyttä Terva-ajot ry:tä ja huollossa Anttia auttanutta Race-Bike Focusta.

Antti Mäkelä

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page