Vauhdikas triathlon – viikonloppu takana sekä Imatralla että Vierumäellä!

Imatralla kisattiin viikonloppuna XTerra-triathlon. XTerran erikoisuus on, että triathlonmatkat (uinti n. 1800 m - pyöräily n. 32 km - juoksu n. 10 km) taitetaan pyöräilyn ja juoksun osalta maastossa; maastopyöräilynä sekä -juoksuna. Matkan aikana tulevat tutuiksi niin ylämäet kuin alamäet – kuopat, kivet ja kannot. X Terra Finlandin yhteydessä kilpailtiin myös maastotriathlonin Suomen mestaruuksista. Kilpailussa oli mukana kansainvälisiä kilpailijoita, JäPyn Tiina Toivonen oli paras suomalainen ja voitti maastotriathlonin SM-kultaa naisten yleisessä sarjassa.

Kilpailua varten Tiina oli saanut käyttöön Pivot -maastopyörän Ride Moresta. Pyörä osoittautuikin oikein nopeaksi ja ketteräksi menopeliksi Imatran maastossa. Pyöräreitti suoritettiin kolmena kierroksena. "Teknisesti reitti oli minulle sopiva, ajaessa jouduin koko ajan keskittymään ja oli kiva huomata että pärjäsin hyvin", Tiina kertoi pyöräosuudesta kilpailun jälkeen. Juoksureittiin Tiina kävi tutustumassa jo edellisenä päivänä. Tiedossa oli suota, erittäin jyrkkiä mäkiä ja osittain juostiin hakkuuaukealla. "Ekat viisi kilometriä menin hapoilla enkä voinut mitenkään juosta koko matkaa. Toinen kierros meni jo hieman paremmin", Tiina kertoi. Tämä kisa oli ehdottomasti kesän rankin, mutta oli kyllä hieno kokemus", Tiina naurahtaa lopuksi. JäPy onnittelee Tiina maastotriathlonin Suomen mestaruudesta! Kaikki Imatran tulokset löytyvät täältä.

Finntriathlon Vierumäki järjestettiin elokuun viimeisenä viikonloppuna legendaarisessa suomalaisen urheilun ja valmennuksen keskipisteessä. Vierumäki tarjoaa erinomaiset puitteet myös triathlontapahtumalle, eikä urheiluopiston palvelutarjonta jätä yleisöäkään kylmäksi. Uintiosuus uidaan satumaisen kauniissa ja kristallin kirkkaassa Valkjärvessä sekä Suurjärvessä. Pyöräilyosuus ajetaan suljetulla reitillä Urheiluopistolta sekä Heinolan että Vierumäen kylän suuntaan. Haastetta pyöräilyreitille tuovat kumpuilevat maastot. Juoksuosuus kiertää golfkentän maastoissa ja on miellyttävä juosta.

JäPyläisistä Vierumäen perusmatkan (uinti 1500 m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km) kisassa miesten ikäsarjoissa mukana olivat Sami Ylisaari, Ari Lappi ja Pasi Hämäläinen ja naisten ikäsarjoissa mukana olivat Riitta Kilpeläinen, Reetta Tuomala ja Joanna Rintala.