top of page

Ironman 70.3 Elsinore European Championships - puolimatkan EM-kilpailut Tanskassa

Triathlonin puolimatkan EM kisat käytiin Tanskan Elsinoressa Helsingørissä sunnuntaina 26.6.22.

EM kisoihin ei tarvitse ansaita paikkaa kuten MM kisoihin. Elite –ryhmä kilpailee mestaruuksista, mutta Ikäryhmä -urheilijoille tämä on normaali IM-organisaation kisa, jonne voi ilmoittautua kuka vaan.


Oma ilmoittautuminen oli alun perin vuodelle 2020, mutta toteutui vasta nyt. Edellinen puolimatkan kilpailu oli neljän vuoden takaa Ironman 70.3 Lahti, jolloin kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa Suomessa.


Odotuksia itse suoritukselle ei siten juurikaan ollut, muuta kuin mahdollisimman ehjä kokonaisuus ilman haavereita ja ylimääräistä sähläämistä.


Uinti suoritettiin meressä, melko suojaisassa paikassa aallonmurtajien rajaamalla alueella. Ainoa erikoisuus oli alueella viihtyvät meduusat, joita oli koko uintireitillä todella paljon. Tanskan triathlonliitto ilmoitti etukäteen, että asia on tiedossa ja olivat asiantuntijoiden kanssa todenneet, että ne eivät ole myrkyllisiä ja kehottivat ottamaan uintiosuuden seikkailuna 😊. Uinti sujui mukavasti, meduusoja koitin väistellä sen verran että ei tule suoraan naamalle, käteen kyllä osui montakin. Uintiaika 32:41 minuuttia.


Vaihtoalue (T1) oli melko pitkä uinnin rantautumisesta pyörälle nousulle, joten se otti aikaa, mutta on toki sama kaikille. Pyöräosuuden ensimmäinen kymppi oli mukavaa tasamaata kevyeen myötätuuleen, joten päälle 37 km/h keskinopeus tuli melko kevyesti. Sen jälkeen käännyttiin sisämaahan, jossa oli pientä kumpuilua, mutta ei mitään isoja mäkiä. Pyöräreitti näytti kartalla sekavalta ja syheröiseltä mutta olikin erittäin hyvä. Mukavia maalaismaisemia, erittäin hyväkuntoisia teitä, koko reitti oli suljettu muulta liikenteeltä, ja koko matkan ajan oli hyvä opastus. Aamuinen sade ennen kisaa piti osan reitistä vielä hieman kosteana, mikä oli hyvä, koska ilma oli vielä melko raikas ja happirikas. Pyörän aika 2:36:38 tuntia.


Juoksuosuudelle tultaessa ei sitten ilman raikkaudesta ollutkaan mitään jäljellä, aurinko porotti täydeltä taivaalta ja lämpö suunnilleen 30 celsiuksen tienoilla. Oli todella kuuma ja kaikilla huoltopisteillä piti nauttia nestettä sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Toisessa vaihdossa (T2) kerkesin sen verran katsoa kelloa, että jos juoksuosuus menisi ihan nappiin 1:40 tunnin tuntumaan, niin tuo maaginen sub5 eli viiden tunnin alitus olisi ollut mahdollinen. Mutta hyvin pian juoksun alettua realiteetit iskivät päin kasvoja lämpöaallon muodossa. Ei tänään... Lisäksi pyörällä alkanut alaselän puutuminen hankaloitti juoksua ensimmäiset ~10km, ja kun se helpotti, niin sitten alkoi jalka olla jo niin raskas, että vauhdinlisäys ei vaan onnistunut enää.


Juoksuaika kuitenkin kohtuullinen 1:43:18 tuntia. Siihen vaihtoajat päälle niin kokonaisajaksi muodostui lopulta 5:01:06, eli ei se paljosta jäänyt kiinni. Oma ennätys kuitenkin, joten kokonaisuuteen voi olla erittäin tyytyväinen. Sijoitus ikäryhmässä 17/150 ja eroa podiumille jäi parikymmentä minuuttia. Ehkä se sub5 joku päivä hieman helpommissa olosuhteissa voisi vielä olla mahdollinen. Sitä odotellessa, hyvää kesää kaikille 🌞


T. Jape


コメント


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page