top of page

JÄPY-LEIRI MALLORCA

2018

KIITOS KAIKILLE MALLORCAN LEIRILLE OSALLISTUNEILLE KEVÄÄLLÄ 2018! 

JäPy koordinoi seuran yhteisen harjoitusleirin Mallorcalle jälleen keväällä 2018 ja toivotti kaikki jäsenet mukaan nauttimaan pyöräilystä upeissa maisemissa. JäPy vastasi leirin harjoitusohjelmasta ja seuran kokeneet Mallorcan tuntijat vetivät leirin yhteislenkit. Mallorca on pyöräilijöiden paratiisi ja saarella on tuhansia pyöräilijöitä nauttimassa vaihtelevista ajomaastoista ja lämpimistä keleistä. 

Alla olevat tiedot koskevat keväällä 2018 järjestettyä leiriä. Palataan uudestaan asiaan keväällä 2019!

 

Tervetuloa mukaan hyvään seuraan!

RAHANARVOISIA ETUJA

JA HAUSKAA SEURAA!

MALLORCA ON PYÖRÄILIJÄN PARATIISI!

LEIRIN AJANKOHTA

Suurin osa JäPy:läisistä on saarella 29.3.-15.4.2018. Voit valita tältä ajanjaksolta itsellsi parhaiten sopivan ajankohdan. Sää huhtikuussa vastaa Suomen kesäkelejä. Useimmiten paistaa aurinko, mutta viikkoon mahtuu yleensä myös ainakin yksi sateinen tai tuulinen päivä.

MAJOITUS

Keväällä 2017 JäPy:n tukikohta oli Barcelo Occidental -hotelli Arenalin alueella. Barcelo toimii mm. Lotto-Soudal ammattilaistallin majapaikkana ja hotelli on erikoistunut pyöräilijöiden majoittamiseen. Kevään 2018 majoituvaihtoehtoja selvitetään parhaillaan.

LENNOT 

Norwegian on paras vaihtoehto matkaamiseen. Lentohinta vaihtelee varaustilanteen mukaan ja on keskimäärin 300 euroa (edestaikaisin; sisältäen pyöränkuljetuksen). Jokainen vastaa lentovarauksistaan itsenäisesti.

PYÖRÄN VUOKRAUS

Ellei halua kuljettaa omaa pyörää mukaan, löytyy paikan päältä paljon laadukkaita pyörävuokraamoja. Vuokravaraus on syytä tehdä etukäteen. Tässä yksi vuokrausvaihtoehto.

MALLORCA ON PYÖRÄILIJÄN PARATIISI!

Mallorca on pyöräilijän paratiisi, joka houkuttelee saarelle runsaasti polkijoita sekä keväällä että syksyllä. Talvikuukausina saarella harjoittelevat myös monet ammattilaistallit. Paikalliset autoilijat huomioivat pyöräilijät liikenteessä ja ajokulttuuri on huomattavasti miellyttävämpi kuin Suomessa. Valtaosa tiestöstä on hyväkuntoista ja ajamme pääasiassa rauhallisia kyläteitä, jotka ovat parhaimmillaan kuin leveitä pyöräteitä.

 

Saaren luoteisrannikolta löytyy klassikkonousuja, jotka saavat monen mäkikauriin veren kuohahtamaan. Yksi haastavimmista - ja elämyksellisimmistä - on Sa Calobra. Jotta Calobran nousun pääsee nauttimaan, on ensin laskettava tie alas merenrantaa, josta palataan nousu takaisin vuoren päälle. Matkaa kertyy serpentiinitietä ylös kiemurrellen noin 10 kilometriä keskijyrkkyydellä 7% (nousu noin 700 metriä). Sa Calobra on mukana JäPyn leiriohjelmassa.

LEIRIOHJELMA

Leirin ohjelma määräytyy osallistujamäärän, osallistujien toiveiden ja ajokelien mukaan. 

 

Aamuvirkut suunnistavat rannalle verryttelemään ja venyttelemään aamuisin kello 8.00.  Aamiaista on tarjolla klo 8.30 ja lähtö lenkille tapahtuu klo 10.00. Lenkeillä pidetään ainakin yksi kahvitauko ja osa lounastaa Arenalissa lenkin jälkeen. Pitkillä lenkeillä lounas nautitaan lenkillä puolivälin jälkeen. Tavallisesti palaamme hotellille noin kello 15-16, jonka jälkeen on mukavasti omaa aikaa vaikkapa nauttia lihasten verryttelystä Välimeren aalloilla tai hotellin uima-altaalla. Buffet-illallinen hotellissa tarjotaan normaalisti kello 19-21. Aamiaisen ja päivällisen voi tietenkin nauttia oman aikataulun mukaisesti.

 

Leiriohjelmaan osallistuminen on vapaaehtoista. Voit pitää lepopäiviä oman valintasi mukaan ja palata lenkeiltä takaisin aiemmin. Mäkipäivinä nousut tehdään omalla vauhdilla ja kaikkia osallistujia odotetaan tarkasti sovittavassa paikassa. Kaikki nousut onnistuvat hyvin kaikilta peruskuntoisilta Jäpyläisiltä. Tarkempi leiriohjelma jaetaan osallistujille hyvissä ajoin ennen leiriä.

TOIMI NÄIN!

1. VARAA LENNOT

Varaa itse lennot haluamallesi ajankohdalle. Norwegian on useimmiten paras ja edullisin vaihtoehto.

2. ILMOITTAUDU LEIRILLE 

Kun olet varannut lennot, ilmoittaudu mukaan leirille seuran sähköpostiin tästä

3. LISÄTIEDOT 

Jäikö jokin askarruttamaan? Pyydä lisätietoja meilillä tästä.

Huomaa, että kyseessä on ns. omatoimimatka, eikä JäPy toimi vastuullisena matkanjärjestäjänä. Jokainen vastaa matkastaan ja vakuutusturvastaan itsenäisesti, eikä seuralla ole mitään vakuutusturvaa osallistujille, eikä kalustoille. 

JäPy organisoi leiriohjelman ja välittää majoituksen. Leiriohjelma on JäPy:n jäsenille maksuton. Tervetuloa mukaan JäPy leirille Mallorcalle!

bottom of page