top of page

Tahko MTB 2022 – Riikka Rusasen kisaraportti

Kevään mittaan alkoi kutkuttaa ajatus kokeilla ajaa Tahkolla pidempi kisamatka, 120 km. Harjoittelu oli kuitenkin tähdännyt 60 km matkaan ja 120 km pituista lenkkiä en ollut koskaan edes ajanut, joten päätös kisamatkan vaihdosta jäi viime tippaan. Helteestä huolimatta päätin tuplata matkan: nyt, jos koskaan! Startti tapahtui lauantaiaamuna klo 9.00. Reittikuvauksen ja reittikartan löydät täältä.


Ensimmäinen 60 km:n kierros kulki kevyesti reipasta vauhtia aikaan 3.06 tuntia. Ensimmäisen kierroksen lopulla innostuin pienesti kilvanajoon, kun sain pari N40 sarjan selkää vastaan. Tällä ajalla olisin ollut toinen ikäsarjani 60 km:n kisassa. Ensimmäisen kierroksen jälkeen olin 120 km ajavien naisten toisena, mutta sitten pidin kunnon huoltotauon, jossa söin leipää ja join kokista vaihteluksi mukana kulkeville energiageeleille ja urheilujuomalle.


Toiselle kierrokselle lähdin hieman varmistellen, kun ei noin pitkistä matkoista ole paljoa kokemusta. Toinen kierros oli yksinäistä puurtamista ilman peesiapuja hellepäivän lämpötilan kohotessa korkeimmillaan 32 asteeseen. Huolloilla tuli pysähdyttyä ahkerasti: suolakurkkuja kitaan ja kylmää vettä niskaan. Kinahmi 1:llä (Kinahmi on Tahkovuoren jatke) pienet krampit alkoivat pelotella, mutta menivät onneksi nopeasti ohi. Kinahmi 2:lla iskivät kovemmat krampit mutta niistäkin selvittiin. Seuraavalla huollolla olikin taas vähän pidempi pysähdys: suolakeksejä, -kurkkua, kokista ja vessakäynti.


Loppumatkan yritin ajaa varman päälle tasaisesti puskematta ja kramppeja varoen. Maaliin pääsin hyvävoimaisena ajalla 6.38 tuntia. Sillä irtosi N40-sarjan voitto, tosin muita ikäsarjalaisia ei leikkiin ollut lähtenytkään. Naisten yleisessä sarjassa olisin ollut kolmas. Aikaan olen enemmän kuin tyytyväinen: asettamani 7,5 tunnin tavoite alittui reippaasti!


Terveisin


Riikka


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee Riikkaa upeasta tuloksesta! Kaikki Tahko MTB:n tulokset löydät täältä.


Miesten 60 km:n sarjaan JäPy:stä osallistui Jarkko Palorinne. Sijoitukset löytyvät ylläolevasta tuloslinkistä.
Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page