top of page

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruudet ratkottiin tänään Rinnekodin mäessä – mukana kisassa neljä JäPyläistä!

JäPy:n yhteislenkeiltäkin tuttu Rinnekodin mäki toimi päänäyttämönä, kun viikonlopun aikana ratkottiin maantiepyöräilyn Suomenmestaruudet. Kilpailu ajoittui kolmelle päivälle ja mukana oli naisten ja miesten luokkien lisäksi paraluokat. Uutena luokkana Suomen Pyöräily lanseerasi tälle kesälle masterluokan, johon saivat ilmoittautua kaikki 30 vuotta täyttäneet, jotka halusivat välttää elite-luokassa jaettavat UCI-pisteet. Oranssinuttuja SM-karkeloissa nähtiin vain tänään sunnuntaina (16.6.2024), kun Joonas Lepistö, Antti Mäkelä, Tuomas Ratilainen ja Peter Waenerberg asettuivat lähtöviivalle.

 

Miesten maantiekilpailun matka oli kaikille luokille 180 kilometriä ja tuon matkan aikana kilpailijat oppivat melkoisen hyvin tuntemaan juuri tuon Rinnekodin mäen, kun se kierrettiin kilpailun aikana peräti 14 kertaa. Armoton rata vaati veronsa ja matkaan lähteneistä noin 80 kisaajasta maaliin ajoi vain 34 kuskia.

 

Lyhyessä ajassa hyvään kisakuntoon itsensä ajanut JäPy:n Tuomas Ratilainen ajoi aktiivisesti heti kilpailun alusta lähtien ja pääsikin mukaan seitsemän hengen hatkaan, jossa yhteistyö sujui hyvin ja ero pääjoukkoon kasvoi parhaimmillaan lähes kolmeen minuuttiin. Hatka kesti peräti seitsemän kierrosta, jonka jälkeen joukko kisan ennakkosuosikkeja siltasi mukaan kärkeen. Lopullisen kisaratkaisun teki Jaakko Hänninen, joka riuhtasi itsensä karkuun Rinnekodin mäessä ja ajoi soolona maaliin kilpailun viimeiset kymmenet kilometrit. Tuomas ylitti maalilinjan sijalla 24 (masterluokan sija 7).Parhaan JäPy sijoituksen tänään ajoi Antti Mäkelä ollen kilpailun 22 (masterluokan sija 6). Antti ajoi taktisesti viisaan kilpailun pääjoukossa ja sai vielä kirittyä loppusuoralla muutaman pykälän ylöspäin.

 

KAT2 kategoriassa tällä kaudella kilpailleet Joonas Lepistö ja Peter Waenerberg lähtivät rohkeasti Suomen kärkikuskien kanssa kisaamaan pitkälle 180 km:n matkalle ja molemmat pysyivätkin mukavasti porukoissa pitkään. Aivan loppuun asti eivät voimat tänään riittäneet, mutta molemmat hankkivat arvokasta kisakokemusta tuleviin koitoksiin.

 

Masterluokan Suomenmestariksi ajoi SM podiumilta tuttu nimi Anders Bäckman.

 

CCH:n, IK-32:n ja HyPy:n yhdessä järjestämän SM kilpailun järjestelyt olivat kaikkiaan erinomaiset. JäPy kiittää kilpailun järjestäjiä ja tuomareita ammattimaisesti järjestetystä kilpailusta.Vasemmalta Antti Mäkelä, Joonas Lepistö, Tuomas Ratilainen ja Peter Waenerberg.

コメント


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page