top of page

Lähes 200 Kalevankiertäjää polkaisi viikonloppuna uudelle radalle JäPy Classic -pyöräilytapahtumassa

Järvenpään Pyöräilijät sai kunnian järjestää Kalevan Kierroksen pyöräilyn toista kertaa Järvenpäässä 19.8. Viime vuoden ratakommenttien perusteella kilpailurataa muutettiin turvallisemmaksi ja samalla lähtö- ja maalialue pystyttiin sijoittamaan lähelle tapahtumakeskusta. Tapahtumapäivän aamun vesisade laantui kilpailun käynnistyttyä ja valtaosa pääsi ajamaan kilpailun läpi kuivalla pinnalla. Kilpailun uusi rata todettiin hyväksi ja monet kisaajista pitivät myös siitä, että sama rata ajettiin kahdesti läpi. Toisella kierroksella monet pystyivätkin erinomaiseen vauhdinjakoon ja saavuttivat radalla oman keskinopeusennätyksen. Radalle oli asetettu alennettuja nopeusrajoituksia ja kilpailun järjestäjä oli sijoittanut liikenteenohjaajat jokaiseen risteykseen.

Tällä kerralla Järvenpäässä nähtiin peräti kahdeksan yli 80-vuotista polkijaa. M80 sarjan voittaja Ilmo Liukko kehui rataa ja kisajärjestelyjä tuoreeltaan maalissa. ”Hieman harmitti, kun jalat kastui ensimmäisellä kilometrillä, mutta sitten sade taukosi” – totesi Ilmo Liukko maaliin tultuaan ja jatkaa: ”Liikenteenohjaus oli oikein hyvä ja järjestelyt myös”. Ilmo Liukolle tämä oli 43:s vuosi Kalevan Kierroksen pyöräilyssä ja hyvin kulki pyörä tälläkin kertaa ja vei voittoon omassa ikäsarjassa. Katso Ilmo Liukon haastattelu maalialueella tästä.

Järvenpäässä nähtiin lähtöviivalla peräti 44 naispolkijaa, joista nopeiten radan ajoi läpi M40 sarjan voittaja Laura Patrikainen. Katso Lauran haastattelu tästä. N50 sarjan voitti järjestävää seuraa edustava Lissu Vanninen. M60 sarjassa kilpaileva yli 70-vuotias Terttu Salonen ajoi radan sinnikkääsi läpi reilussa neljässä tunnissa. ”Hienosti meni taas läpi” – totesi Terttu syömään mennessä tapahtumakeskuksessa.

Miesten yleiseen sarjaan saatiin mukaan suomalaisen aika-ajon kärkinimi Trond Larsen. Trond lähti matkaan ensimmäisenä vielä märälle tien pinnalle, mutta saavutti radalla rajun keskinopeuden 45,34 km/h. Trond voitti kilpailun selvästi, mutta lujaa ajoivat myös toiseksi nopein Sami Mäkinen ja kisan kolmas Hannu Manninen. Miesten yleisen sarjan palkintojenjaossa tapahtui valitettava sekaannus, joka johtui siitä, että kolme yleisen sarjan osallistujaa oli maaliin tultuaan vielä ylittänyt maalilinjan toistamiseen. Tällöin sähköinen järjestelmä oli rekisteröinyt heidät vielä neljännelle kierrokselle, jolloin yleisen sarjan sijoitukset muuttuivat sähköisessä järjestelmässä.

JäPy Classicin ajanotosta vastasi Antrocenter OU, jolla on yli 10 vuoden kokemus merkittävien kilpailujen ajanotossa niin pyöräilyssä, triathlonissa kuin juoksussa. JäPy Classicissa ajanotto varmistettiin kolmivaiheisesti virheettömien tulosten varmistamiseksi: sähköisellä ajanottojärjestelmällä ajanottosirujen avulla, manuaalisesti merkitsemällä jokaisen kilpailijan aika kynällä paperille maaliviivalla sekä maalivideolla. Maalivideo on kuvattu koko tapahtuman ajan siten, että videolta pystyy tarkistamaan jokaisen maalilinjan ylittäneen kilpailijan ajan videolla näkyvästä kisakellosta.

Kaikki JäPy Classic tulokset löytyvät täältä. Järvenpään Pyöräilijät kiittää kaikkia osallistujia ja toivottaa kaikki Kiertäjät lämpimästi tervetulleeksi Järvenpäähän myös ensi vuonna.

KUVA: ARI ILOLA