top of page

JäPyn Riikka Rusanen avasi MTB kisakauden menestyksekkäästi!

Riikan kisakauden avasi Evoc MTB, joka ajettiin Nurmijärven Rajamäellä 7.5.2022 Myöhäinen kevät näkyi reitillä vielä paikoin lumen rippeinä mutta yleisesti reitti oli oikein hyvässä kunnossa. Maraton cupiin kuuluvalla täysmatkalla ajettiin kaksi kierrosta eli 60 km.

”Ensimmäinen kierros sujui hyvällä tahdilla mutta toisella kierroksella jalat alkoivat ilmoitella väsymyksestään ja tahtia oli rauhoitettava. Pitkän, lumisen talven vuoksi totuttelu pitkäkestoisempaan, vauhdikkaaseen maastoajoon jäi tänä keväänä vähemmälle”, Riikka totesi kilpailun kulusta. ”Järjestys oli kuitenkin alusta alkaen selvä ja voitin N40-sarjan, ja olin päivän toiseksi nopein nainen 60 km:n matkalla”, Riikka jatkaa. Kaikki kilpailun tulokset täältä.

Maraton cupin toinen osakilpailu oli Tuusula MTB 29.5.2022. Pariin kertaan koronan vuoksi siirtynyt tapahtuma ajettiin aikaisemmin Korsosta käsin (Korso 96 MTB), mutta tänä vuonna tapahtumakeskus oli siirretty isompiin tiloihin Tuusulan urheilukeskukseen.

Tapahtumaa edeltäneet sateet olivat tehneet reitin paikoin varsin mutaiseksi, märäksi ja liukkaaksi. Parissa kuraisessa paikassa Riikka joutui hyppäämään pois pyörän päältä, kun syvä kuravelli imaisi pieninappulaisen kisarenkaan sutimaan paikalleen. Pääosin reitti oli helposti ajettavaa kangaspolkua ja sisälsi tieosuuksia melko paljon.

Matkan pituus oli 68 km ja Riikan tavoitteena oli pyrkiä mahdollisimman tasavauhtiseen ajoon molemmilla kierroksilla. ”Alussa tuli kuitenkin ajettua jälleen kovempaa yrittäessäni pysyä kärjen vauhdissa, ensimmäisten 10 km:n jälkeen kärki meni kuitenkin menojaan ja sen jälkeen keskityin omaan, tasaiseen ajoon”, Riikka kertoi. Riikan sijoitus kilpailussa oli toinen N40-sarjassa ja neljäs kaikissa 68 km ajaneissa naisissa. Kaikki Tuusulan kisan tulokset löydät täältä.

Paljon onnea Riikalle hienosti alkaneesta kaudesta – tästä naisesta kuullaan varmasti lisää kauden aikana!

- - - - - - - - - - - - - Artikkeli päivitetty 2.6.2022 klo 11.50: Miesten sarjoihin JäPy:stä osallistuivat Antti Liesjärvi, Ossi Vuola ja Luis Fraile. Sijoitukset löytyvät ylläolevasta tuloslinkistä.