top of page

JäPyn Jutta Puraselle SM-pronssia triathlonin perusmatkalla!

Lauantaina Oittaalla järjestetyssä triathlonin perusmatkan (uinti 1500m - pyörä 40 km - juoksu 10 km) SM-kisoissa mukana JäPyläisistä olivat Jutta Puranen (U23), Sami Ylisaari (N45-49), Pasi Syyli ja Marko Andersson (M50-54) sekä Olli Kinnunen (M55-59).

Jutta oli tyytyväinen kun vihdoin pääsi avaamaan triathlonkisakauden, joka oli samalla debyytti perusmatkalla ja siirtymä u23-sarjaan. Juttan sarjan kanssa (U23) starttasi samaan aikaan naisten elite ja U19.

Uintiosuus meni Jutan mielestä omaan tason mukaisesti, vähän oli suunistamisen kanssa hakemista.

Pyöräily oli ns. peesivapaa, eli kilpailijoiden ei tarvinnut pitää 10 m rakoa, vaan he saivat ajaa ryhmässä. Jutta oli tyytyväinen ja pääsi hyvään porukkaan ajamaan. Pyörä olikin loppujen lopuksi vauhdikasta menoa mäkisellä 4x10km reitillä, pyöräilyn keskinopeudeksi tuli 35,5 km/h.

Vahvalla juoksulla Jutta piti sijoituksensa myös pyörän jälkeen. Vaikka takana oli jo sekä uinti että pyörä, Jutta juoksi 10 km:n juoksuosuuden 4:14 min/km keskivauhdilla. ”Jalat olivat aika raskaat loppua kohden. Omaks yllätykseksi irtosi kuitenkin 3. sija u23 sarjassa” Jutta kertoi iloisena kisan jälkeen. Jutan loppuaika 2:14:45 tuntia! Kaikki tulokset löydät täältä.

Myös muut JäPylöiset tekivät hienoja suorituksia, mutta tällä kertaa ei muiden suoritukset ihan riittäneet SM-mitaliin. Sami Ylisaari oli hienosti seitsemäs miehet 45-49 -sarjassa ja Pasi Syyli kahdeksas miehet M50-54 -sarjassa. Marko Andersson oli samassa sarjassa 11. Olli Kinnunen suoritui myös hienosti ollen kahdeksas M55-59 -sarjassa.