top of page

JäPy:n hyvä kisavire jatkui viikonloppuna – Jussi Hytönen ajoi voittoon Evoc MTB XCO cupin kisassa!

Viikonloppuna oranssinuttuihin neulattiin kisalappuja Hyrylässä, Virossa ja Hyvinkäällä. JäPy:läisten pyörät kulkivat kisoissa hyvin ja myös tulosta syntyi!

Vastikään JäPy:yn liitynyt kokenut ketjunpyörittäjä Jussi Hytönen vetäisi ensi kertaa oranssinutun päällensä Hyvinkään Evoc MTB kisassa ja tulos oli sen mukainen. Jussi voitti oman M-40 ikäsarjansa ylivoimaisesti! Kaikki tulokset löytyvät täältä: https://tulospalvelu.profiili.fi/2023/04/18/hyvaankaa-hyvinkaa-xco-cup-1-6-5/

JäPy:n maastopyöräilytoiminta on elpymässä ja pyrimme tarjoamaan entistä enemmän tukea tavoitteelliseen harjoitteluun ja kilpailemiseen myös maastopyöräilyssä. Maastopyöräilyssä menestynyt Riikka Rusanen vastaa JäPy hallituksessa MTB toiminnan koordinoimisesta.

Kuvassa ikäsarjan kakkosena Antti Hirviniemi ja kolmosena Johannes Hesso.

JäPy:n kansainvälinen kisatoiminta polkaistiin käyntiin Virossa Antti Mäkelän ja Jussi Telkkisen toimesta. Viro on tälle JäPy:n kaksikolle tuttua kisamaastoa ja molemmat ovat menestyneet erittäin hyvin Viron tiukassa Filter maantiecupissa. Virossa kisakokemuksta käyvät hakemassa myös muut suomalaiskuskit ja kilpailutaso on Virossa yleensä napsun verran kovempaa kuin meillä kotikarkeloissa. Kypärä on syytä vetää kiinni jesarilla ennen paukkua, koska sen jälkeen meno on melkoista hujua alusta loppuun. Mulgissa käydyssä Viron cupin avauskilpailussa koko kilpailun keskinopeus oli 45,46 km/h! Antti ajoi hienosti ikäsarjansa M-45 toiselle sijalle ja Jusa oli ikäsarjassaan M40 kuudes. Kilpailun voitti virolainen Aaron Aus ja Suomen Vladyslav Makogon oli toinen. GIF:iä edustava Johan Nordlund on kilpailun viides. Kaikki tulokset löytyvät täältä: https://timing.ee/_64/event.php?rada=1

Jussi Telkkinen (vas) ja Antti Mäkelä

Kotimainen maantiepyöräilyn kilpailukausi jatkui Hyrylässä ja kisaviivalle asettui eri luokissa peräti kuusi JäPyläistä. KAT2 sarjassa ajavan Joonas Lepistön kisakunto on tällä kaudella paljon lupaava ja nyt Joonas sijoittui kisassa kuudenneksi. Samassa sarjassa ajava Antti Liesjärvi ajoi yhden parhaista kisasuorituksistaan sijoittuen sijalle 12. JäPy:n tulevaisuuden lupaus Iiro Halminen joutui tällä kertaa jättämän kisan kesken. KAT3 sarjassa ajava Harri Vuorimaa ajoi hienosti sarjansa voittoon ja samassa sarjassa ajanut Jukka Vanninen sijoittui sijalle 8.