top of page

Iloinen triathlon viikonloppu Vantaalla 11. - 12.6.2022

Jäpyn triathlonistit nauttivat viikonloppuna Vantaa Triathlonin tunnelmasta ja podiumilla nähtiin oranssia useaan otteeseen. Viikonlopun aikana kisaan starttasi yhteensä 10 JäPyläistä.


Lauantain SM-Sprintti ja kilpakuntosarja


Lauantaina kisattiin triathlonin Suomenmestaruuksista sprinttimatkalla (uinti 750m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km). JäPyläisistä SM-mitaleita lähtivät tavoittelemaan Päivi Paloviita-Wendt, Sami Ylisaari, Toni Pilsari, Jape Virtanen ja Riitta Kilpeläinen.


Sami Ylisaari oli JäPyläisistä nopein ajalla 1:11 tuntia ollen omassa 45-49 -sarjassa kuudes. Toni Pilsari jäi Samille minuutin ollen samassa sarjassa kahdeksas. ”Pyörä alkoi hyvällä sykkeellä ja tehoilla. Katsoin yhden sopivan selän edestä ja pyrin pysymään hänen perässään. Jännitin viimemetreille asti, tuleeko vielä Jape takaa kovana juoksijana ohi. Onnistunut suoritus, ja hymy herkässä maalissa. Ekaa kertaa Vantaalla sprintissä, mutta ei varmaan jää viimeiseksi.” kertoi Toni kisan jälkeen.


Jape Virtanen pääsi nousemaan podiumille miesten 55-59 -sarjassa ajalla 1:16 tuntia. Pronssi tuli miehelle täytenä yllätyksenä ja maalissa kerettiin olla jonkin aikaa ennen iloisen uutisen kuulemista. Japen kuvaus kisasta: ” Kokonaisuutena ehjä suoritus ilman isompia ongelmia tai sähläämisiä. Uinti tasaisesti omaa vauhtia, en syyllistynyt liian kovaan alkuun mihin hieman taipumusta. Ongelmaton vaihto ja fillarille, jossa lenkin alamäkivoittoinen alkupuoli oli varsin vauhdikasta myötätuuleen mutta paluu vastaavasti melko raskas”.


Riitta Kilpeläinen ja Päivi Paloviita-Wendt veivät oman ikäsarjansa kirkkaimmat mitalit. Riitta kuvaa omaa kisaansa: ” Uinti sujui alusta saakka hyvin, pääsin heti ohi edellä uivista naisista ja uimaan yksin, eikä uinnissa poijuja lukuun ottamatta ollut ruuhkaa ja ohittelin matkalla paljon porukkaa. Myös pyörä meni ihan hyvin. Juoksu olikin sitten tutun tahmeaa, mutta meni kuitenkin aika tasaista vauhtia maaliin saakka.”


Päivillä maaliin pääsy oli jo voitto vuosi sitten tehdyn olkapääleikkauksen jälkeen. ”Uinti takkuili pahasti puolenvälin jälkeen, vaikka lähden rauhallisesti. Onneksi uinnin suunnistus toimi hyvin myös selkäuinnissa. T2:lla pääsin turkulaisen edelle ja kyllähän se kultainen hyvältä tuntuu.” kertoi Päivi.


Loistavan päivän päätti Jäpyn osalta Meri Langström ja kilpakuntosarja (uinti 750 m - pyöräily 20 km – juoksu 5 km). ”Uinnin alku meni saaden iskuja ja taisin itsekin niitä antaa. Pyörällä käännökset otan varovasti, niitähän tällä reitillä riitti. Juoksu eilen tahmeaa ja ylämäki teki tepposia. Olen kuitenkin tyytyväinen, edellisen sprintin vedin 4vuotta sitten ja nyt kuitenkin irtosi ikäsarjani 4.sija.” Meri kertoo.


Sunnuntain perusmatka


Sunnuntaina kisattiin perusmatkalla (uinti 1500m – pyöräily 40 km – juoksu 10 km) sekä Kilpakuntosarja (uinti 750 m - pyöräily 20 km – juoksu 5 km).


Tarik Nasretdin ja Henrik Stürmer starttasivat elämänsä ensimmäisen perusmatkan ja molemmilla kisa sujui loistavasti ja hymy oli herkässä maalissa. ” Suoritus meni niin kuin olin ennakkoon ajatellut. Uintiosuudella oli ruuhkaa ja vasta toisella kierroksella pääsin rennosti uimaan omaa uintiani. Puoleen tuntiin tähtäsin ja joitain sekunteja vain meni siitä yli. Pyöräilyssä sain jaettua hyvin voimani, eikä tullut lopussa uupumista. Viimeiselle kolmannekselle sain jopa parhaan ajan. Juoksussa sitten annoin sen mitä jäljellä oli. Ei tullut uupumista ja loppukiriinkin jäi vielä paukkuja. Nyt on vertailuaika tulevaisuuden koitoksia varten. Tästä sitten treenaamaan lisää ja parantelemaan aikoja!


Niina Lehmusvirta ja allekirjoittanut (Reetta Tuomala) taistelivat myös perusmatkalla ja uinnin ruuhka yllätti molemmat, reitillä oli tänä vuonna samaan aikaan naiset ja miehet. ”Uinnissa pieni ahdistus iski ja sykkeet alkurytäkässä nousi. Kunhan ruuhka selkeästi helpotti, niin sain omasta tahdista kiinni ja sitten tuo uinti menikin ihan kivasti. Pyörä osuus oli ihan jees, lopussa vastatuuli kyllä verotti jaloista puhtia. Juoksuun mentäessä edessä olikin sitten taistelu reisikramppeja vastaan. Mutta tyytyväinen olen lopputulokseen.” Niina kuvaa päivää.


Onnittelut kaikille kisaajille. Järvenpään Pyöräilijät kiittää Vantaa Triathlonia ja kaikkia kannustajia upeasta viikonlopusta!Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page