top of page

Helteinen SM kisaviikonloppu päättyi miesten raastavaan yhteislähtökilpailuun

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Vantalla päälle kolmenkymmenen asteen helteessä. Kisajärjestelyistä vastasivat IBD Cycling, Korson Kaiku ja Hyvinkään Pyöräilijät. Harvoin pääsee seuraamaan sellaista maantiepyöräilyn juhlaa kuin tänään Vantaalla. Kisareitin varrelle oli kokoontunut ennätysmäinen yleisö ja rata oli ihanteellinen myös pyöräileville katsojille, kun kisaa pääsi seuraamaan pienillä siirtymisillä useammasta paikasta samalla ratakierroksella.

Eilen lauantaina ajettiin M18 luokan, N18 luokan ja naisten yhteislähtökilpailut. Naisten Suomenmestaruuden voitti Antonia Gröndahl (IK-32) ennen saman seuran Minna-Maria Kangasta. Kaksikko ajoi maaliin hatkassa noin kaksi ja puoli minuuttia ennen pääjoukkoa. Pääjoukon kirin ja kilpailun kolmannen sijan voitti Motion Finlandin Meri Helmi. Muiden mainittujen sarjojen tulokset löytyvät täältä: https://my.raceresult.com/172724/results#3_49B979

Tänään miesten avoimen luokan kilpailuun startattiin suuren maailman tyyliin Vantaan kaupungintalon edestä klo 11.00. Ilma oli jo lämmennyt ja lämpömittari kohonnut päälle kolmenkymmenen asteen, joten huoltopaikalla kävi tänään melkoinen vilinä. Miesten 171 kilometrin matkalla kierretiin noin 14 kilometrin mittaista rataa 12 kertaa. Rata oli taitavasti laadittu siten, että ennen radan kovimpia mäkiä oli osuus, joka tappoi vauhdin ennen teräviä nousuja. Jo kilpailun ensi kierroksilla pääjoukosta irtosi kymmenkunta kuskia, jotka yhdessä saivat nopeasti yli minuutin eron pääjoukkoon. Seuraedustukset hatkassa olivat sellaiset, että pääjoukossa ei kiinniajamiseen kovin montaa innokasta löytynyt. JäPy:n Tuomas Ratilainen nähtiin monilla kierroksilla pääjoukon kärjessä, mutta irtiottajia ei pääjoukko tänään saavuttanut. Helteinen keli ja raastava rata karsivat kilpailijoita kierros kierrokselta. Maaliin asti tänään polki noin puolet matkaan lähteneistä ja Tuomaksen kilpailu päättyi tänään muutama kierros ennen maalia. Kilpailun loppuosuuden aikana Akilles Green Teamin Ukko Peltonen ja IBD Cyclingin Joonas Henttala ajoivat kaksistaan pari minuuttia kakkoshatkaa edellä. Ukko yritti iskeä viimeisellä kierroksella vielä kolme kertaa, mutta Henttala pysyi tiukasti peesissä ja kuittasi loppukirillään Suomenmestaruuden tänään. Kolmanneksi tänään ajoi Akilles Green Teamin Antti-Jussi Juntunen, joka samalla voitti alle 23-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Kaikki tulokset löytyvät täältä: https://my.raceresult.com/172728/results

Järvenpään Pyöräilijät onnittelee uusia Suomenmestareita ja kiittää kisajärjestäjiä sekä kaikkia kisan mahdollistaneita talkoolaisia hienosti järjestetystä kilpailusta.

JäPy:n Tuomas Ratilainen pääjoukon keulassa maantiepyöräilyn Suomenmestaruuskilpailussa. Kuva: Beni Kauhanen