top of page

JäPy:n Seppo Aaltonen ja Hannu Saarinen podiumilla viikonlopun ISM kilpailussa

Ikäluokkien Suomenmestaruuskilpailut kisattiin kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen Suomen eteläisimmän tunturin - Iso-Syötteen - ympäristössä. Tällä kertaa järjestäjä oli päättänyt lisätä poikkeuksellisen kilpailumaaston haastavuutta järjestämällä aika-ajon mäkikierroksella ja viemällä maantiekilpailujen maalin Iso-Syötteen huipulle. Myös lähtöryhmiä oli yhdistetty tavanomaisesta poiketen siten, että isoimpaan lähtöön oli yhdistetty luokat M45, M50 ja M55. Liekö korona-aika vai poikkeuksellinen rata karkoittanut osallistujamääriä, mutta tunturiin oli uskaltautunut Etelä-Suomen seuroista aiempaa vähemmän kilpailijoita. Kilpalujärjestelyt sujuivat totuttuun tapaan teknisesti hyvin, vaikka tälläkin kerralla nähtiin törmäyksiä alueella liikkuvien porojen kanssa. Vakavilta turmilta kuitenkin onneksi vältyttiin. Järvenpään Pyöräilijöistä lähtöviivalle aika-ajossa asettuivat Antti Mäkelä (M40), Seppo Aaltonen (M60) ja Hannu Saarinen (M70). Seppo Aaltonen sijoittui ajollaan toiseksi, Hannu Saarinen neljänneksi ja Antti Mäkelä luokassaan kuudenneksi. Todettakoon, että aika-ajo matka oli sama 30 kilometriä tunturin kuvetta ikäluokilla M30-M60 ja muissa ikäluokissa miehillä 20 kilometriä.

Maantiekilpailuun sunnuntaina osallistuivat edellä mainittujen JäPy:läisten lisäksi Jussi Telkkinen (M40), Pasi Karjalainen (M50) ja Beni Kauhanen (M55). Poikkeuksellinen rata erotti jyvät akanoista ja laittoi jotkut meistä miettimään teho-/painosuhdetta aiempaa syvällisemmin. Meno oli kaikissa luokissa raastavaa heti alun laskun jälkeen, kun lähdettiin nousemaan lähes kolmen kilometrin matka Luokanvaaran (345 m) kupeessa olevalle kääntöpaikalle. Kääntöpaikan jälkeisessä laskussa ajonopeudet nousivat päälle 75 km/h ja oman mausteensa kilpailuun toi navakasti puhaltanut tunturituuli. Parhaimmista sijoituksista myös yhteislähtökilpailuissa vastasivat JäPy:n Seppo Aaltonen ja Hannu Saarinen. Seppo vei hienosti voiton omassa luokassaan ja Hannu puolestaan sijoittui luokassaan kolmanneksi. Antti Mäkelä sijoittui ikäryhmässään kahdeksanneksi ja samaan lähtöön startannut Jussi Telkkinen joutui jättämään leikin kesken. Pasi Karjalainen ja Beni Kauhanen (jutun kirjoittaja) ajoivat kituutelleen maaliin. Omalta osaltani totean, että tämä oli jälleen viimeinen kilpailumatka tunturiin, mutta eräs katsoja muisti minun todenneen saman jo edellisellä kerralla vuonna 2017 voimasanojen kera.

Viikonlopun väkevimmästä suorituksesta vastasi IK-32:sen Minna-Maria Kangas (N-30), joka polkaisi matkaan miesten M40 lähtöryhmässä ja ajoi aktiivisesti kyseisessä ryhmässä maaliin parhaiden viidentoista kuljettajan joukossa voittaen luonnollisesti oman luokkansa.

Järvenpään Pyöräiljät onnittelee kaikkia kisassa menestyneitä ja myös kaikkia muita osallistumisesta haastavaan kilpailuun.

JäPy:n kisajoukkue tunturissa. Vasemmalta Jussi Telkkinen, Seppo Aaltonen, Antti Mäkelä, Pasi Karjalainen ja Beni Kauhanen. (JäPy:n Hannu Saarinen puuttuu kuvasta)

JäPy:n Seppo Aaltonen saavutti aika-ajossa kakkossijan ja maantiekisassa hän vei voiton. Seppo vaikutti olevan anoa kisaaja, joka suorastaan nautti kisamaastoista tunturissa.

Hannu Saarinen ajoi maantiekilpailun väkevästi ja saavutti kilpailussa kolmannen sijan.

IK-32:sen Minna-Maria Kangas (N30) asettui eturiviin M40 sarjan lähdössä ja ajoi aktiivisesti koko kisan läpi sijoittuen ryhmässä lähes top-kymppiin!