Vauhdikas triathlon -viikonloppu takana!

Viikonloppuna oli molempina päivinä triathlon –kilpailut. Vauhdikas triathlonviikonloppu käynnistettiin lauantaina Voimarinteellä ja sunnuntaina Voimarinteen lisäksi kilpailtiin Nurmijärvellä Sääksi Triathlonissa.

Lauantaina Voimarinteellä kilpailtiin sekä sprinttimatkalla (uinti 300m – pyörä 20 km – juoksu 5 km) sekä perusmatkalla (uinti 750 – pyörä 40 km – juoksu 10 km). JäPystä mukana olivat naisten perusmatkalla Minna Makkonen, Tiina Toivonen, ja naisten sprinttimatkalla Tiinan tytär Jutta Puranen. Tällä kertaa ei ollut erikseen ikäsarjoja, vaan kaikki kilpailivat samassa sarjassa, mikä teki kisasta entistä tiukemman.

Uinnissa Jutta lähti kahden kärkimiehen peesiin ja nousikin kolmantena vedestä. Nopean vaihdon jälkeen Jutta ampaisi pyöräosuudelle, joka kulkikin aika vauhdilla, pyöräosuuden keskivauhti oli lähes 34km/h.

Vaihtoon Jutta tuli neljäntenä, hänen edessään oli ainoastaan kolme miestä. Vahvan juoksun ansiosta takaa lähestyvä kilpasisko jäikin kauaksi Jutasta, ja hän voitti naisten sprintin ajalla 1:05:01 tuntia.

Perusmatkan kisa alkoi klo 12. Uinnin alussa alkoi sataa ja tuulla. Uinti oli jonkin verran aaltoinen mutta silti uinti sujui hyvin, ja Tiina nousi viidentenä järvestä. Viidennen sijan Tiina säilyttikin loppuun saakka, vaikka pyöräosuus tuntui kurjalle rankkasateen ja kovan tuulen takia. Juoksuun Tiina siirtyi helpottuneena ja nautti juoksusta maaliin saakka. Tiinan loppuaika 2:29:59 tuntia.

Sunnuntaina Voimarinteellä kilpailtiin puolimatkan kilpailu (uinti 1500 – pyöräily 90 km – juoksu 20 km), JäPystä mukana oli Sampsa Puttonen, joka suoriutui kilpailusta ajassa 5:17:05 tuntia.

Onnittelut Jutalle naisten sprintin voitosta sekä muille hienoista suorituksista. Kaikki Voimarinteen tulokset löydät täältä.

Sunnuntaina kilpailtiin Nurmijärvellä Sääksi Triathlon, jossa mukana olivat perusmatkalla Harri Rahkonen (M40-49), joka teki debyytin triathlonissa lyhyen valmistautumise