top of page

Vauhdikas triathlon -viikonloppu takana!

Viikonloppuna oli molempina päivinä triathlon –kilpailut. Vauhdikas triathlonviikonloppu käynnistettiin lauantaina Voimarinteellä ja sunnuntaina Voimarinteen lisäksi kilpailtiin Nurmijärvellä Sääksi Triathlonissa.

Lauantaina Voimarinteellä kilpailtiin sekä sprinttimatkalla (uinti 300m – pyörä 20 km – juoksu 5 km) sekä perusmatkalla (uinti 750 – pyörä 40 km – juoksu 10 km). JäPystä mukana olivat naisten perusmatkalla Minna Makkonen, Tiina Toivonen, ja naisten sprinttimatkalla Tiinan tytär Jutta Puranen. Tällä kertaa ei ollut erikseen ikäsarjoja, vaan kaikki kilpailivat samassa sarjassa, mikä teki kisasta entistä tiukemman.

Uinnissa Jutta lähti kahden kärkimiehen peesiin ja nousikin kolmantena vedestä. Nopean vaihdon jälkeen Jutta ampaisi pyöräosuudelle, joka kulkikin aika vauhdilla, pyöräosuuden keskivauhti oli lähes 34km/h.

Vaihtoon Jutta tuli neljäntenä, hänen edessään oli ainoastaan kolme miestä. Vahvan juoksun ansiosta takaa lähestyvä kilpasisko jäikin kauaksi Jutasta, ja hän voitti naisten sprintin ajalla 1:05:01 tuntia.

Perusmatkan kisa alkoi klo 12. Uinnin alussa alkoi sataa ja tuulla. Uinti oli jonkin verran aaltoinen mutta silti uinti sujui hyvin, ja Tiina nousi viidentenä järvestä. Viidennen sijan Tiina säilyttikin loppuun saakka, vaikka pyöräosuus tuntui kurjalle rankkasateen ja kovan tuulen takia. Juoksuun Tiina siirtyi helpottuneena ja nautti juoksusta maaliin saakka. Tiinan loppuaika 2:29:59 tuntia.

Sunnuntaina Voimarinteellä kilpailtiin puolimatkan kilpailu (uinti 1500 – pyöräily 90 km – juoksu 20 km), JäPystä mukana oli Sampsa Puttonen, joka suoriutui kilpailusta ajassa 5:17:05 tuntia.

Onnittelut Jutalle naisten sprintin voitosta sekä muille hienoista suorituksista. Kaikki Voimarinteen tulokset löydät täältä.

Sunnuntaina kilpailtiin Nurmijärvellä Sääksi Triathlon, jossa mukana olivat perusmatkalla Harri Rahkonen (M40-49), joka teki debyytin triathlonissa lyhyen valmistautumisen jälkeen. Lisäksi kilpailuissa olivat Pasi Syyli ja Marko Andersson (M50-59) sekä Reetta Tuomala (N40-49). Puolimatkalla mukana oli Matias Warsta (M40-49).

Kauden ensimmäiseen triathlon –kilpailuun Pasi lähti sen enempää herkistelemättä vetämään kovana harjoituksena. Uinti suoritettiin yhtenä lenkkinä loistavissa olosuhteissa. ”Alkuun lähdin hieman kevyemmin ja sen jälkeen lähes kaikki mitä opeteltu koko kevät, unohtui miltei tyystin”, Pasi kertaa uintiosuuttaan kilpailun jälkeen. Loppujen lopuksi uinti oli kuitenkin 3. nopein aika, joten hyvistä asemista Pasi lähti pyöräilemään.

Pyörä meni suunnitellun mukaisesti, hänellä oli pyöräilyn 2. nopein aika, keskivauhdin ollessa yli 36 km/h. Pyörä oli hieman ylimittainen, noin 44 km. Juoksu oli pururataa ja viikon sateen jäljiltä raskaassa kunnossa. ”Tavoite oli juosta 4"30 vauhdilla, joka toteutui ensimmäisen puolikkaan osalta hienosti. Toinen puolikas alkoi jo hieman tuntumaan ja vauhti hiipui hieman, toinen kierros taittui 4"56 vauhtiin. ”Keskisykkeet reilun 2,5 tuntia sain pidettyä 160, joten hyvä tiukka rypistys”, Pasi totesi kisasta. Pasin loppuaika 2:33:41 tuntia, ja M50-55 –sarjan toinen sija. Onnea Pasi hienosta suorituksesta!

Matias Warsta suoritti puolimatkan mainiosti ajassa 4.42.11. Matiaksella kaikki lajit olivat tasapainossa ja kulku oli hyvää. Uinti meni mukavasti peesiuintina. Pyörään Matias on panostanut ja se kulkikin todella hyvin n. 37 km/h keskivauhdilla. Juoksuun riitti vielä jalkoja ja maalissa Matias kellotti oman parhaan aikansa puolimatkalla. Kaikki Sääksi triathlonin tulokset löydät täältä.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja!

Jutta siirtymässä uinnin jälkeen kohti pyöräilyyn vaihtoa.

Pasi Syyli vauhdissa Sääksin perusmatkalla.

Tiina Toivonen vauhdissa Voimarinteen sateisella perusmatkalla.

Jutta Puranen palkintojenjaossa korkeimmalla pallilla.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page