Olli Kinnusen kisaraportti Ironman Emilia-Romagnassa 21.9.2019!

Täydenmatkan (uinti 3,8 km - pyöräily 180 km - juoksu 42,2 km) kisa käytiin Cerviassa, joka sijaitsee noin neljän tunnin ajomatkan päässä Milanosta Adrianmeren rannalla. Samana viikonloppuna käytiin sekä Ironman että Ironman 70.3 kisat. Ironmanissa oli noin 3200 osallistujaa ja puolimatkallakin yli 2000. Etukäteen olin asettanut itselleni tavoitella ikäryhmän paikkaa Konaan, johon etukäteen arvioin tarvittavan jotain 9.45 – 9.50 aikaa.

Kisapäivänä oli tyyntä. Ilma oli aamulla 8.00 aurinkoinen, mutta vielä melkoisen viileä, noin 15 astetta. Asetuin 1.10 porukkaan mukaan ja pysyin siinä hyvin mukana uintiaikani ollessa 1:09:55 tuntia. Tähän asti kaikki oli oikein hyvin.

Pyöräreitti vei ensin kaupungin läpi, josta päästiin sitten vähän aukeammille teille. Reitti on kaiken kaikkiaan tasainen ja melkoisen nopea. Ensin mennään parikymmentä kilometriä kaupungista pois. Tämän jälkeen kierretään pari suurempaa noin 70 km kierrosta ja sitten palataan takaisin kaupunkiin. Erikoisuutena on nousu Bertinoron kylään. Nousua reilun parin kilometrin matkalle kertyy noin 170 metriä. Ihan ajamalla noista selvisi, jopa toinenkin kierros meni ihan kohtuullisella ponnistuksella.

Ensimmäisellä kierroksella katsoin keskivauhdin alhaalla ja mäen päällä, ja se oli tippunut tuolla kahden kilometrin matkalla 36.1 -> 34.3. Alas tultiin tietenkin sitten vastaavasti kovaa, mutta kun ei tuommoisista vauhdeista ole juurikaan kokemusta, niin jalkoihin siinä tahtoi jäädä.

Tiet ovat pääsääntöisesti leveitä, mutta pinta osin heikkolaatuista. Suuren kilpailun hankaluus on kun 3200 kisaajaa on samaan aikaan liikenteessä, se tekee reitin tukkoiseksi. Tavallista paljon enemmän näkyi pyöräilijöitä ajamassa ryhmissä, eikä sitä nyt edes hirveästi edes yritetty peitellä. Samaan syyllistyin itsekin, kun ensin muutaman kerran menin muista ohi ja sitten huomasin, että sieltä tuli sama ryhmä perässä ja ylämäkeen taas ohi. Tyydyin sitten loppumatkasta säästelemään ja ajelemaan muun porukan perässä, kun vauhti kuitenkin oli kohdallaan. Mutta ei se kyllä nyt sääntöjen mukaista ollut keneltäkään.