Seppo Aaltonen lunasti voitollaan paikan Ironman 70.3. MM-kilpailuun Nizzaan!

Toista kertaa järjestetty Ironman 70.3 Finland-kilpailu kokosi nimekkään ja kansainvälisen triathlonistijoukon Lahteen. Kilpailu oli loppuunmyyty ja ilmoittautuneita oli yhteensä 1800. Lahden Ironman kilpaillaan puolimatkalla, joka koostuu 1,9 kilometrin uinnista, 90 kilometrin pyöräilystä ja 21,1 kilometrin juoksusta. Kilpailu on siitä erityinen, että lähtö on iltapäivällä ja osa kilpailijoista tulee maaliin vasta myöhään illalla ja viimeiset puolen yön aikaan, jolloin maali sulkeutuu.

JäPyläisistä kilpailemassa olivat Seppo Aaltonen (M60-64), Pasi Syyli (M50-54), Tuomas Räikkönen (M25-29) sekä Reijo Roininen (M45-49) ja Anu Roininen (N50-54).

Seppo on satsannut viimeisen parin vuoden ajan triathloniin ja tavoitteelliseen harjoitteluun jäätyään eläkkeelle. Seppo kuuluu viime syksynä perustettuun JäPyn Age Group –valmennusryhmään. Viikoittaiset harjoitusmäärät vaihtelevat 10 – 15 tunnin välillä. Menneen harjoituskauden aikana Seppo on käynyt Mallorcalla sekä Etelä-Ranskassa harjoittelemassa. Seurakaverit tiesivät jo etukäteen että Seppo on kunnossa ja saa olla todella kova kaveri, jos hänet meinaa voittaa. Vielä tähän mennessä hän ei ole hävinnyt yhdellekään suomalaiselle triatlonkilpailuissa. Viime vuonna Lahden Ironman –kilpailuissa yksi tsekkiläinen ikätoveri oli muutamaa minuuttia nopeampi.

Paineita Seppo ei ottanut kisoihin vaan lähti tekemään omaa hyvää suoritusta. Sepon uintiaika oli 35,29 minuuttia. Tuulinen ja kova aallokko hieman verotti uintiaikaa. Seppo oli uintiinsa erittäin tyytyväinen. Seppo oli ensimmäisessä vaihdossa kolmantena, noin 5 minuuttia ikäsarjansa kärkeä perässä.

Seppo tiedetään vahvana pyöräilijänä ja jo paljon ennen puoliväliä hän siirtyi ikäsarjansa johtoon ja kasvatti kilometri kilometriltä johtoaan. Pyöräilyn jälkeen Seppo johti ikäluokkaansa yli 13 minuutilla ollen oman ikäluokkansa aivan ylivoimaisesti nopein pyöräilijä! Sepon pyöräaika oli 2:27,26 tuntia mikä tekee keskivauhdiksi huiman 37,1 km/h.