top of page

Seppo Aaltonen lunasti voitollaan paikan Ironman 70.3. MM-kilpailuun Nizzaan!

Toista kertaa järjestetty Ironman 70.3 Finland-kilpailu kokosi nimekkään ja kansainvälisen triathlonistijoukon Lahteen. Kilpailu oli loppuunmyyty ja ilmoittautuneita oli yhteensä 1800. Lahden Ironman kilpaillaan puolimatkalla, joka koostuu 1,9 kilometrin uinnista, 90 kilometrin pyöräilystä ja 21,1 kilometrin juoksusta. Kilpailu on siitä erityinen, että lähtö on iltapäivällä ja osa kilpailijoista tulee maaliin vasta myöhään illalla ja viimeiset puolen yön aikaan, jolloin maali sulkeutuu.

JäPyläisistä kilpailemassa olivat Seppo Aaltonen (M60-64), Pasi Syyli (M50-54), Tuomas Räikkönen (M25-29) sekä Reijo Roininen (M45-49) ja Anu Roininen (N50-54).

Seppo on satsannut viimeisen parin vuoden ajan triathloniin ja tavoitteelliseen harjoitteluun jäätyään eläkkeelle. Seppo kuuluu viime syksynä perustettuun JäPyn Age Group –valmennusryhmään. Viikoittaiset harjoitusmäärät vaihtelevat 10 – 15 tunnin välillä. Menneen harjoituskauden aikana Seppo on käynyt Mallorcalla sekä Etelä-Ranskassa harjoittelemassa. Seurakaverit tiesivät jo etukäteen että Seppo on kunnossa ja saa olla todella kova kaveri, jos hänet meinaa voittaa. Vielä tähän mennessä hän ei ole hävinnyt yhdellekään suomalaiselle triatlonkilpailuissa. Viime vuonna Lahden Ironman –kilpailuissa yksi tsekkiläinen ikätoveri oli muutamaa minuuttia nopeampi.

Paineita Seppo ei ottanut kisoihin vaan lähti tekemään omaa hyvää suoritusta. Sepon uintiaika oli 35,29 minuuttia. Tuulinen ja kova aallokko hieman verotti uintiaikaa. Seppo oli uintiinsa erittäin tyytyväinen. Seppo oli ensimmäisessä vaihdossa kolmantena, noin 5 minuuttia ikäsarjansa kärkeä perässä.

Seppo tiedetään vahvana pyöräilijänä ja jo paljon ennen puoliväliä hän siirtyi ikäsarjansa johtoon ja kasvatti kilometri kilometriltä johtoaan. Pyöräilyn jälkeen Seppo johti ikäluokkaansa yli 13 minuutilla ollen oman ikäluokkansa aivan ylivoimaisesti nopein pyöräilijä! Sepon pyöräaika oli 2:27,26 tuntia mikä tekee keskivauhdiksi huiman 37,1 km/h.

Pyöräilyn jälkeen toisena ollut Bernd-Rüdiger Worm (Saksa) lähti tavoittelemaan Sepon selkää. Saksalainen osoittautui aivan hurjaksi juoksijaksi ja hän juoksikin ensimmäiset kilometrit lähes minuuttia nopeammin kuin Seppo sulattaen Sepon etua ensimmäisen 6 kilometrin aikana yli 5 minuuttia. Kotisohvalla jännitettiin Sepon puolesta. Puolivälin jälkeen vauhtiero oli vielä noin 30 sek/km saksalaisen hyväksi.

Sepon juoksu oli nousujohteinen ja hän pystyi lopussa vielä kiristämään vauhtia ja säilytti johtoasemansa loppuun saakka :). Maalissa ero Sepon hyväksi oli 3:37 minuuttia. ”Tämä oli parasta juoksua mitä koskaan ja viimeinen kolme kilometriä kulki todella hyvin”, Seppo kommentoi juoksuaan. Seppo paransi viimevuotista juoksuaikaa seitsemän minuuttia. Huikea parannus! Sepon voittoaika oli 4:57:35 tuntia ja paransi viime vuoden aikaansa 12 minuutilla!

Sarjavoitollaan Seppo lunasti paikan syyskuussa käytäviin Ironman –sarjan puolimatkan MM-kilpailuihin, jotka pidetään Nizzassa. Yön yli mietittyään Seppo päätti ottaa paikan vastaan – hieno päätös!

Ennen Nizzan kisaa Seppo kilpailee vielä SM-perusmatkalla Lohjalla heinäkuun puolivälissä ja elokuun alussa Tallinnassa täydenmatkan Ironman –kilpailuissa.

Järvenpään Pyöräilijät onnittelee Seppoa ja kaikkia muita hienoista suorituksista! Kaikki muut JäPyläiset miehet olivat maalissa muutaman minuutin sisällä toisistaan :). Kaikki tulokset löydät täältä.

Jäämme seuraamaan Sepon menestystarinaa .

Kolme kovaa M60-64 sarjalaista, Seppo Aaltonen tuulettaa sarjavoittoaan ja osanotto-oikeuttaan MM-kisaan Nizzaan.(Kuva Ironman 70.3 Finalnd Facebook -sivuilta)

Seppo Aaltonen Kärkölässä ja jo tässä vaiheessa Seppo oli tukevassa sarjajohdossa.

Pasi Syylin vahvaa menoa Kärkölässä 47 km kohdalla. Pasin loppuaika oli 5:04:46 tuntia ja sijoitus sarjassaan hienosti 12/124.

Reio ja Seppo hieman jännittävissä tunnelmissa juuri ennen kilpailun alkua.

Anu ja Reijo Roininen raikkaana maaliintulon jälkitunnelmissa. Reijon aika 5:04:27 tuntia ja sijoitus 42/165. Anun aika 5:56:30 tuntia ja sijoitus 11/31.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page