top of page

JäPyläisille kolme Suomen mestaruutta Ahvenanmaalla 1.9.2018!

Ahvenanmaan Käringsundissa kilpailtiin lauantaina 1.9.2018 triathlonin perusmatkan Suomen mestaruuksista. Perusmatkalla eli olympiamatkalla uidaan 1500 metriä, pyöräillään 40 kilometriä ja juostaan 10 kilometriä. Miesten yleisessä sarjassa nopeinta vauhtia piti Joel Af Hällström kellottamalla loppuajaksi 1:52,30 tuntia ja naisten kilpailussa Anni Antikainen kellotti voittoajaksi 2:09:50 tuntia.

JäPyläisistä ikäsarjojen Suomen mestaruutta lähtivät tavoittelemaan Antti Kokkonen, Matias Warsta, Janne Kyllönen, Tero Tykkyläinen ja Seppo Aaltonen sekä naisista Tiina ja Milla Toivonen sekä Katja Kanerva. Samaan aikaan käytiin puolimatkan kilpailu (uinti 1,9 km - pyöräily 90 km - juoksu 21,2 km), jossa mukana olivat viime syksyn JäPyn triathonkoulusta valmistuneet Jenni Greijula ja Mikko Välimaa.

JäPyläiset toivatkin tuliaisina Ahvenanmaalta kolme Suomen mestaruutta. Matias Warsta voitti M35-39 -sarjan, Seppo Aaltonen M60-64 -sarjan ja Tiina Toivonen N45-49 -sarjan Suomen mestaruuden. Onnea kaikille tuoreille Suomen mestareille!

Perusmatkan nopein JäPyläinen oli Matias Warsta ajalla 2:18:36 tuntia. Matias haki tälle kaudelle selkeää muutosta harjoitteluun. "Säännölliset ja laadukkaat JäPyn uintiharjoitukset sekä valmentajien asiantuntevat vinkit uintitekniikan parantamiseksi ovat auttaneet minua ottamaan uinnissa selvän askeleen eteenpäin", Matias toteaa kuluneen kauden harjoittelusta.

Kilpailu meni Matiakselta kokonaisuudessaan hyvin. Uinnin jälkeen Matias oli kuudentena, vahvan pyöräilyn ansiosta hän nosti asemiaan ja lähti juoksuun ikäsarjan kolmantena. Juoksu sujui Matiakselta myös hienosti. Juoksun aikana Matias nousi kärkeen ja voitti oman ikäsarjan Suomenmestaruuden. Matiaksen juoksuaika 42:53 min.”Oli mahtava tunne voittaa, vaikka en maaliin saapuessani vielä tiennyt tilannetta”, Matias totesi kisan jälkeen. "Olen satsannut viimeiset kolme ja puoli vuotta melko kovaan harjoitteluun ja ikäluokkamestaruus tuntui massiiviselta palkinnolta tehdystä työstä", Matias jatkaa.

Seppo voitti oman sarjansa lähes kahden minuutin erolla seuraavaan loppuajalla 2:20:48 tuntia. Seppo nousi sarjansa kärkeen todella vahvalla vakuuttavalla pyöräosuudella. ”Pyörä meni todella hyvin ja vahvasti. Juoksu oli vuoden parasta ja pystyin nostamaan vauhtia juoksun lopussa. Viimeiset kaksi kilometriä juoksuvauhti oli 4:30 tuntumassa.” Sepon satsaus juoksuharjoitteluun on tuonut tulosta ja juoksuvauhti on parantunut vuoden aikana merkittävästi.

Tiina on kilpaillut ahkerasti kesällä ja hän hieman itse jännitti, miten kroppa ehtii palautua edellisen viikon maastotriathlonista. Huoli oli turha ja kisa lähtikin heti alusta lähtien hyvin käyntiin. "Uinti tuntui hyvältä, vaikka vesi olikin jo ehtinyt hieman kesän helteiden jälkeen aika kylmää", Tiina kertoi uintiosuudestaan kisan jälkeen. Pyöräilyyn Tiina lähti ikäsarjan kolmantena, sijoitus säilyikin juoksun alkuun asti samana. Tiina oli ehtinyt myymään aika-ajopyöränn jo Tahkon kilpailun jälkeen, mutta hän sai lainaksi seurakaverilta Cerevelo P3:n. "Pyöräilyssä en saanut ihan niin kovia watteja kuin aiemmin, mutta pyörä kyllä kulki lujaa", Tiina kertoi pyöräilyosuudestaan. Vahvan juoksun ansiosta Tiina napsi edellä olevat selät kiinni, ja saapui kannustusjoukkojen saattelemana maaliin Suomen mestarina kahden ja puolen minuutin marginaalilla seuraavaan. Tiinan loppuaika 2:22:13 tuntia. Kaikki tulokset täältä.

JäPy onnittelee Suomen mestareita sekä kaikkia mukana olleita JäPyläisiä hienoista suorituksista. Nyt on aika huilata hetki ja laatia ensi kauden tavoitteet. Tuoreet Suomen mestarit Matias Warsta ja Seppo Aaltonen ovat mukana JäPyn tuoreessa Age Group -ryhmässä, joka starttaa lokakuussa.

Matias Warsta tuuletta riemukkaasti SM-kultamitalistina.