top of page

Puolimatkan suomenmestaruudet ratkottiin Joroisissa ja EM -mitalit Tarttossa!

Lauantaina ratkottiin suomenmestaruudet triathlonin perusmatkalla (uinti 1900 m - pyöräily 90 km - juoksu 21,1 km) Joroisissa. jäPyläisistä mukana olivat ikäsarjojen suomenmestaruuksista kilpailemassa Seppo Aaltonen, Sampsa Puttonen, Samuli Heikkilä, Matias Warsta, Pekka Jääskeläinen ja uunituore JäPyläinen Sami Ylisaari. Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Jenni Greijula, Joanna Rintala sekä Reetta Tuomala.

Turun Urheiluliiton Darby Thomas teki uransa viimeisen ammattilaiskisan Joroisissa ja otti samalla viidennen puolimatkan Suomen Mestaruuden. Ilman märkäpukua lämpimän veden vuoksi suoritettu uintiosuus lisäsi kisan jännitystä, sillä Darby ohitti SM-hopeaa ottaneen Joona Tuikan (TriathlonSuomi) ja pronssille sijoittuneen Toni Pystön (Swimming Club vuokatti) vasta juoksuosuudella. EndFragment

Naisten kisassa voittajaa ei sen sijaan tarvinnut jännittää, sillä TriathlonSuomen Minna Koistinen vei ensimmäisen puolimatkan tittelinsä murskaavalla, liki 15 minuutin etumatkalla ennen toiseksi sijoittunutta Anni Antikaista (Team Manyone) ja Mirka Vahteraa (TriathlonSuomi).

Myös ikäsarjoissa ratkottiin suomenmestaruudet Joroisissa. JäPyn Seppo aaltonen voitti oman ikäsarjansa (M60) suomenmestaruuden ylivoimaisesti yli puolentoista minuutin erolla seuraavaksi tulleeseen Kari Panulaan (Wasa Endurance). Etukäteen Seppo lähti tavoittelemaan viiden tunnin "haamurajan" alitusta. "Uintiin meni yllättävän kauan aikaa, kun se piti uida ilman märkkäriä", Seppo kertoi kisan jälkeen. Uintiosuuden jälkeen Seppo oli seitsemäs, tämän jälkeen alkoi takaa-ajo kohti kärkeä. Pyöräily oli todella vahvaa tekemistä. Jo pyöräilyn alkuvaiheessa Seppo nousi kärkeen. Juoksu oli hyvin tasaista tekemistä ja juoksun loppupuolella Seppo tiesi, että hänen tavoitteensa tulisi toteutumaan. Sepon loppuaika oli 4:58:40 tuntia.

Päivän nopein JäPyläinen oli juuri muutamaa päivää aiemmin seuraan liittynyt Sami Ylisaari. Samin loppuaika 4:34:38 tuntia. Taso M40-44 -sarjassa oli todella huikea, Samin aika riitti seitsemänteen sijaan. Samin pyöräaika 2:17:01 tuntia oli ikäsarjan neljänneksi nopein aika. "Ajatuksissa oli, että nappisuorituksella olisi voinut taistella mitalista, mutta tällä kertaa se jäi reilun 5 min. päähän", Sami totesi sijoituksestaan kisan jälkeen. "Toivottavasti Tahkolla kulkee yhtä hyvin elokuussa, kun siellä ratkotaan täydenmatkan suomenmestaruudet", Sami naurahtaa tulevista tavoitteistaan.

Myös muut JäPyläiset tekivät hienoja suorituksia ja rikkoivat omia ennätyksiä. Sampsa Puttonen sijoittui hienosti neljänneksi M55 -sarjassa ajallla 5:00:58 tuntia. Viime syksyn triathlonkoulun "kasvatti" Jenni Greijula suoritti ensimmäisen puolimatkansa aikaan 5:35:53 tuntia ja Joanna Rintala paransi viime vuoden aikaansa puolella tunnilla. Kaikki Joroisten tulokset täältä.

Viikonloppuna ratkottiin myös EM-mitalit pulimatkan (uinti 1500 m - pyöräily 40 km - juoksu 10 km) triathlonissa Tarttossa. JäPyn Tiina Toivonen oli mukana ikäsarjan N45-N49 kilpailussa. Uintiosuus tapahtui Emäjoessa myötävirtaan ja oli hieman ylimittainen. Veden lämpötilan ollessa 23,9 astetta myös Tarttossa oli märkäpukukielto. "Uinti tuntui mukavalta, olinhan harjoitellut sitä jopa kerran edellisviikolla Kuusijärvellä", Tiina naurahtaa kisan jälkeen.

Peesivalvontaa oli paljon ja myös rangaistuksia jaettiin kisassa. "Pyöräilyn alussa oli vähän ruuhkaa ja kun ohitin muita ajajia, sain peesivalvojalta varoituksen", Tiina jatkaa. Juoksuosuus oli tasainen ja reitti kulki Emäjoen vartta pitkin. "Juoksu kulki mukavasti ja onneksi aurinko alkoi tässäkin kisassa paistaa vasta juoksuosuudella", Tiina naurahtaa. "Hyvin järjestetyt kisat, koko kaupunki täynnä kisaturisteja ja kannustajia oli reitin varrella paljon", Tiina päättää. Tiinan loppuaika 2:17:11 tuntia riitti kuudenteen sijaan. Voiton vei Alma Sarapuu (EST) ajalla 2:10:41 tuntia. Kaikki tulokset täältä.

JäPy onnittelee suomenmestari Seppo Aaltosta sekä Tiina Toivosta hienosta saavutuksesta EM-kisoissa. Onnittelut myös kaikille JäPyläisille hienoista suorituksista.

Seppo Aaltonen korkeimmalla korokkeella SM-kilpailujen palkintojenjaossa.

Tiina Toivonen loppusuoralla Tartton EM-kilpailuissa.