Puolimatkan suomenmestaruudet ratkottiin Joroisissa ja EM -mitalit Tarttossa!

Lauantaina ratkottiin suomenmestaruudet triathlonin perusmatkalla (uinti 1900 m - pyöräily 90 km - juoksu 21,1 km) Joroisissa. jäPyläisistä mukana olivat ikäsarjojen suomenmestaruuksista kilpailemassa Seppo Aaltonen, Sampsa Puttonen, Samuli Heikkilä, Matias Warsta, Pekka Jääskeläinen ja uunituore JäPyläinen Sami Ylisaari. Naisten ikäsarjoissa mukana olivat Jenni Greijula, Joanna Rintala sekä Reetta Tuomala.

Turun Urheiluliiton Darby Thomas teki uransa viimeisen ammattilaiskisan Joroisissa ja otti samalla viidennen puolimatkan Suomen Mestaruuden. Ilman märkäpukua lämpimän veden vuoksi suoritettu uintiosuus lisäsi kisan jännitystä, sillä Darby ohitti SM-hopeaa ottaneen Joona Tuikan (TriathlonSuomi) ja pronssille sijoittuneen Toni Pystön (Swimming Club vuokatti) vasta juoksuosuudella. EndFragment

Naisten kisassa voittajaa ei sen sijaan tarvinnut jännittää, sillä TriathlonSuomen Minna Koistinen vei ensimmäisen puolimatkan tittelinsä murskaavalla, liki 15 minuutin etumatkalla ennen toiseksi sijoittunutta Anni Antikaista (Team Manyone) ja Mirka Vahteraa (TriathlonSuomi).

Myös ikäsarjoissa ratkottiin suomenmestaruudet Joroisissa. JäPyn Seppo aaltonen voitti oman ikäsarjansa (M60) suomenmestaruuden ylivoimaisesti yli puolentoista minuutin erolla seuraavaksi tulleeseen Kari Panulaan (Wasa Endurance). Etukäteen Seppo lähti tavoittelemaan viiden tunnin "haamurajan" alitusta. "Uintiin meni yllättävän kauan aikaa, kun se piti uida ilman märkkäriä", Seppo kertoi kisan jälkeen. Uintiosuuden jälkeen Seppo oli seitsemäs, tämän jälkeen alkoi takaa-ajo kohti kärkeä. Pyöräily oli todella vahvaa tekemistä. Jo pyöräilyn alkuvaiheessa Seppo nousi kärkeen. Juoksu oli hyvin tasaista tekemistä ja juoksun loppupuolella Seppo tiesi, että hänen tavoitteensa tulisi toteutumaan. Sepon loppuaika oli 4:58:40 tuntia.

Päivän nopein JäPyläinen oli juuri muutamaa päivää aiemmin seuraan liittynyt Sami Ylisaari. Samin loppuaika 4:34:38 tuntia. Taso M40-44 -sarjassa oli todella huikea, Samin aika riitti seitsemänteen sijaan. Samin pyöräaika 2:17:01 tuntia oli ikäsarjan neljänneksi nopein aika. "Ajatuksissa oli, että nappisuorituksella olisi voinut taistella mitalista, mutta tällä kertaa se jäi reilun 5 min. päähän", Sami totesi sijoituksestaan kisan jälkeen. "Toivottavasti Tahkolla kulkee yhtä hyvin elokuussa, kun siellä ratkotaan täydenmatkan suomenmestaruudet", Sami naurahtaa tulevista tavoitteistaan.