top of page

JäPyn Tiina Toivonen kuudes Fynin pitkän matkan MM-kisoissa Odensessa!

Tanskan Odensessa käytiin 10 päivän ajan multisport-lajien MM-festivaali. JäPyn Tiina Toivonen osallistui lauantaina 14.7. pitkän matkan triathlon-kilpailuun N45-N49 sarjassa (3 km - 120 km - 30 km). Odense on idyllinen ja kaunis paikka, Tanskan kolmanneksi suurin kaupunki joka sijaitsee Fynin saarella keskellä Tanskaa.

Kisakaupunkiin Odenseen Tiina saapui jo hyvissä ajoin tarkoituksena tutustua kisakeskukseen ja kaupunkiin. Kaikki toiminnot olivat lähellä eikä siirtymisiin mennyt aikaa.

Kisa-aamuna herätys oli kello viisi ja lähtö tapahtui satamasta kello 07:45. Edellisten päivien helteestä ei ollut enää tietoakaan, taivas oli täysin pilvesä ja ilma jopa hieman viileä. Uinti suoritettiin kanavassa, reitti oli 1500 m edes takaisin. Vesi oli lämmintä ja todella suolaista. "Välillä sain sormiini meduusoja; onneksi se selvisi minulle vasta myöhemmin", Tiina naurahtaa uintiosuudestaan. Uinti meni suunnitellusti, uinnin aika 58:15 min.

Pyöräreitti ajettiin kahtena 60 km lenkkinä. "Pyöräilyn alussa oli aika kylmä ja tuuli melko lailla sivusta", Tiina kertoi pyöräilyosuudesta kisan jälkeen. "Välillä ajettiin aika isossa ryhmässä, mutta peesivalvontaa oli paljon ja ryhmät hajosivat tämän jälkeen", Tiina jatkaa. Tiinan pyöräilyaika 3:37:10 tuntia. Pyöräilyosuudella Tiina nosti sijoitustaan uinnin kymmenenneltä sijalta kahdeksanneksi.

Jouksun alkaessa oli vielä pilvistä eikä lämpötilakaan ollut kuin 15 astetta. Juoksureitti suoritettiin neljänä kierroksena. Reitti oli tasainen, osittain asfalttia ja osittain hiekkatietä. "Yleisöä oli reitin varrella paljon ja löytyihän sieltä omatkin kannustajat, joilta sain väliaikoja ja tsemppejä", Tiina kertoo iloisena . "Juoksu oli varmaa tekemistä alusta loppuun saakka ja viimeisellä kierroksella alkoi aurinkokin paistaa ja tuli tosi kuuma", Tiina jatkaa. Tiinan juoksuaika 2:25:28 tuntia. Tiina nosti juoksuosuudella vielä sijoitustaan kuudenneksi, ollen ikäsarjan komanneksi nopein juoksija. Tiinan loppuaika 7:10:45 tuntia. Sarjan voitti Bernarda Thompson (USA) ylivoimaisesti ajalla 6:21:18 tuntia ollen kaikissa lajeissa noepein. Kaikki tulokset täältä.

"Triathlonin pitkää matkaa en ole aiemmin suorittanut, ihan kiva matka. Ehkä ensi kerralla uskallan käyttää vielä enemmän tehoja", Tiina naurahtaa. "Oikein mukavat kisat, hyvin järjestetty ja paljon yleisöä kannustamassa", Tiina päättää.

JäPy onnittelee Tiinaa hienosta suorituksesta.Tiinan kisaurakka jatkuu ensi viikonloppuna Viron Tarttossa, jossa hänellä on vuorossa perusmatkan kilpailu.

Tiina loppusuoralla kohti kuudetta sijaa.
Tiinan Felt valmiina kilpailupäivän koitokseen.