top of page

Tuomas Ratilainen tänään kuudes Seutulassa!

M-Eliteen ja 164km kilpailuun starttasi 41 pyöräilijää. Jo heti alusta nopeusmittari näytti reilusti yli 40km/h. Koska kyseessä oli kohtuullisen pitkä kilpailu, oletettiin että ensimmäisellä kierroksella ei irtiottoja tule, eikä vielä toisellakaan mutta toisin kävi. Jo ensimmäisellä kierroksella ja 8km ajon jälkeen Tapolanmäessä syntyi 7 miehen irtiotto, mukana IBD, CCH, Stanga, IK-32 ja JäPyn Tuomas Ratilainen.

Pääjoukon meno lamaantui ja irtiottoporukka jauhoi parhaimmillaan eroa pääjoukkoon jo yli 5 minuuttia, vaikkakaan kaikki eivät irtiottoryhmässä vetotöihin osallistuneetkaan, koska olivat sopineet erilaisen kilpailutaktiikan. Tuomas yritti aktiivisesti pitää hatkaporukan vauhtia yllä mutta muutamat tiimit olivat suunnitelleet toisin ja pääjoukko ajettin viimeisellä kierroksella riekaleiksi ja sieltä irtaantuneet Trond Larsen IK-32 ja Niki Birling saavuttivatkin hatkaporukan n.15 km ennen maalia.

Hetken puhallettuaan Niki iski irti hatkaporukasta, eikä yhtenäistä vetotyötä saatu enää toimimaan ja Niki meni soolona maaliin, onnea! Viimeisen 10 kilometriä hatkaporukassa nähtiin muutamia iskuyrityksiä mutta muutoin vauhti oli todella maltillista ja pääjoukko lähestyi uhkaavasti. Lopulta eroa hatkaporukan ja pääjoukon väliin jäi vaan muutamia sekuntteja ja JäPyn Tuomas Ratilainen oli lopulta hienosti 6. Pääjoukossa Antti Mäkelä ajoi viisaasti, vaikkakin kauden ensimmäinen kilpailu painoi tuoreen isän jaloissa melkoisesti oli Antti tuloksissa hienosti 13.

KAT2 lähdössä JäPy:n Jussi Telkkinen ajoi hienosti sijalle 6. Ossi Vuola oli lähes kierroksen hatkassa yhdessä toisen kilpailijan kanssa ja ajoi hieman jalkoja altaan, pääjoukossa maaliin ollen 13. Sami Tamm ja Antti Liesjärvi ajoivat pääjoukossa maaliin sijoilla 17 ja 22.

Ensi kertaa JäPy:n paidassa startannut Markus Tirranen joutui jättämään jalkavaivojen takia leikin kesken ja Harri Mattila ajo pahaan monttuun ja koki rengasrikon.

Uusia JäPyläisiä nähtiin sarjassa KAT3, kun Jonas Rosendahl ja Juha Lappalainen vetivät oranssinutun ylleen ja laittoivat ketjun kireäksi. Molemmat ajoivat helposti pääjoukossa maaliin.

JäPy:n Tuomas Ratilainen nautiskelee kesäisestä kelistä.

KAT3:n ensistartissa JäPy:n Juha Lappalainen jakoi huolella watteja...