top of page

Iloa, vilua ja yön yli ajamista JäPy:n maantiepyöräilyn viikonlopussa

Tuomas Ratilainen sijalle 11 SM-tempossa

Maantiepyöräilyn Suomenmestaruudet ratkottiin viikonloppuna Pikku-Syötteen mäkisissä maastoissa. Perjantaina ajettuun 48 kilometrin mittaiseen aika-ajoon JäPy:stä osallistuivat Klaus Nummela ja Tuomas Ratilainen. Tuomas ajoi tempon maantiepyörällään haastavan radan yli 45 km/h keskarilla sijalle 11 jättäen taakseen kovan luokan tempokuskeja. Klasulle mäkinen maasto ei ollut yhtä mieluinen, mutta sijoitus oli mukavasti 21:s. Sunnuntain maantiekilpailussa keli oli kolea ja vettä tuli taivaalta paikoitellen kaatamalla lämpötilan ollessa 12 astetta. JäPy:stä kisaan starttasivat Tuomaksen ja Klasun lisäksi Antti Mäkelä. Suomen mestaruus ratkaistiin Suomen eteläisimmällä tunturilla raastavalla radalla, jossa tasaisia taipaleita ei juuri ollut. Mittaa kisareitillä oli 185 kilometriä. Kisan joutui keskeyttämään yli 20 kuskia mukaan lukien Klaus Nummela. Antti Mäkelä oli maalissa sijalla 28 noin 7 minuuttia kärjestä jääneenä ja Tuomas sijalla 31 noin 10 minuuttia kärjen jälkeen. Suomen mestaruuden vei Matti Manninen (Team FixIT.no), kakkoseksi ajoi kauden super-komeetta Trond Larsen (IK-32) ja kolmoseksi Matti Helminen (CCH).

Naisten Suomenmestaruuden voitti Suomen maantiepyöräilyn tämän hetken ykköskuski Lotta Lepistö (Cervélo Bigla).

Tuomas Ratilainen tähyää tunturiin lämmitellessään SM-tempoon.

JäPy:n Mastercup joukkue kisatauolle mukavissa asemissa

Forssassa ajettiin lauantaina Mastercupin osakilpailu noin 90 kilometrin reitillä. JäPy:stä kisaan starttasivat Arjo Kaarre, Mika Kariluoto, Pasi Karjalainen, Beni Kauhanen ja Marko Myllykangas. Tasaisella radalla ei kestäviä hatkoja juuri päässyt syntymään ja vauhdista tässä kisassa vastasi pääasiassa IK-32:sen voimakas joukkue Kari Pajanteen johdolla sekä Lahden Pyöräilijöiden iskukone Tommi Järvinen. Ratkaisu jäi massakiriin, jossa JäPy junan vetäisi käyntiin Arjo Kaarre väkevällä vedollaan. Mika oli jälleen koko porukan sähäkin kirissä ja nappasi lähdön voiton ennen IK-32:n Anssi Rinnettä ja LaPy:n Janne Elkalaa. Pasi Karjalainen oli hienosti lähdön neljäs. Marko Myllykangas ajoi ensimmäisen varsinaisen kilpasarjan kisalähtönsä Forssassa ja osallistui väkevästi hatkan kiinniajamiseen JäPy:n joukkueessa. Kisatulokset täällä. Mastercupin kesätauolle JäPy:läiset jäävät mukavissa asetelmissa. Mika Kariluoto, Pasi Karjalainen ja Beni Kauhanen ovat cup-ykkösiä tällä hetkellä omissa ikäluokissaan, mutta edessä ovat vielä cupin haastavimmat kisat syksyllä.

Mika Kariluoto ykkösijalla, IK32:sen Anssi Rinne kakkosena ja LaPy:n Janne Elkala kolmospallilla. Mastercup:in järjestelyryhmän pj. Mikko Leisti äärimmäisenä vasemmalla.

JäPy:n Master-joukkue Forssan kisassa. Vasemmalta Pasi Karjalainen, Mika Kariluoto, Arjo Kaarre, Marko Myllykangas ja Beni Kauhanen.

Vuorokauden ympäri pyörän päällä Norjassa!

JäPy-paidat päällä ajettiin viikonloppuna myös Norjassa Styrkeproven nimisessä karkelossa, jossa veljekset Harri ja Seppo Aaltonen ajoivat vuorokauden ympäri (kyllä - luit oikein: 23:39:41 oli heidän bruttokisa-aika) noin 540 kilometrin pituisen matkan! Joukkueessa ajoivat myös naapuriseura Cycling Academyn kovimmat kuskit. Norjassakaan ei keli ollut kohdallaan ja vettä tihutti koko alkumatkan. Hienosti Aaltoset selvittivät matkansa Trondheimistä Osloon reilun 26 km/h keskarilla!

Cycling Academyn ja JäPy:n yhteinen Styrkeproven joukkue. JäPy-paita päällä vasemmalla Harri ja oikealla Seppo Aaltonen.

JäPy onnittelee kaikkia viikonlopun kovista suorituksista!

Raportti JäPy:n triathlonistien hurjista saavutuksista viikonlopun SM-tason kisassa on tekeillä parhaillaan...