Pirkka MTB, XCM Marathon cupin finaali

Sunnuntaina 4.10.2015 saatiin XCM Marathon cup päätökseen, kun ajettiin 10. Pirkka MTB. Seuraa olivat tällä kertaa edustamassa Tomi Kuitunen ja allekirjoittanut, Timo Hiidenheimo, molemmat miesten yleisessä sarjassa.

Ei - JäPy ei starttaa takarivistä. Kuvassa vasta kutsutaan kilpailijoita karsinaan.

Kisa saatiin ajaa mukavassa säässä: Lämpötila reilut 10 astetta, eikä pieni sateen uhkakaan toteutunut. Reitti on teknisesti helpohko, josta kertoo jäykkäperäisellä pyörällä ajaneen voittajan keskinopeus 24,4 km/h. Kisa eteni tyypilliseen XCM-tapaan: kärkimiehet lähtivät ajamaan omaa vauhtiaan ja heikompijalkaiset yrittivät kaikkensa pysyäkseen perässä. Valtaosa kisaajista ajaa aina alkupuolen huomattavasti loppua kovemmin.

Lopulta Sasu Halme (Focus Halme Racing) oli nopein 1:10 erolla loppuun kärkiporukkaan, jossa ajoivat maaliin Valtteri Repo, Toni Tähti, Samuel Pökälä, Henri Ojala ja Joonas Pessi noin 40 sekunnin sisällä toisistaan.