top of page

Pirkka MTB, XCM Marathon cupin finaali

Sunnuntaina 4.10.2015 saatiin XCM Marathon cup päätökseen, kun ajettiin 10. Pirkka MTB. Seuraa olivat tällä kertaa edustamassa Tomi Kuitunen ja allekirjoittanut, Timo Hiidenheimo, molemmat miesten yleisessä sarjassa.

Ei - JäPy ei starttaa takarivistä. Kuvassa vasta kutsutaan kilpailijoita karsinaan.

Kisa saatiin ajaa mukavassa säässä: Lämpötila reilut 10 astetta, eikä pieni sateen uhkakaan toteutunut. Reitti on teknisesti helpohko, josta kertoo jäykkäperäisellä pyörällä ajaneen voittajan keskinopeus 24,4 km/h. Kisa eteni tyypilliseen XCM-tapaan: kärkimiehet lähtivät ajamaan omaa vauhtiaan ja heikompijalkaiset yrittivät kaikkensa pysyäkseen perässä. Valtaosa kisaajista ajaa aina alkupuolen huomattavasti loppua kovemmin.

Lopulta Sasu Halme (Focus Halme Racing) oli nopein 1:10 erolla loppuun kärkiporukkaan, jossa ajoivat maaliin Valtteri Repo, Toni Tähti, Samuel Pökälä, Henri Ojala ja Joonas Pessi noin 40 sekunnin sisällä toisistaan.

Voittajan (Sasu Halme) tyylinäyte

JäPy:n sijoitukset olivat Timon 24. ja Tomin 43. sija 50 sarjassa kisailleesta. Tomi starttasi lenkille pitkän sairastelun ja harjoittelutauon jälkeen kokeilumielellä, viitteellisenä tavoitteena n. 1:35 kierrosaika. Ensimmäinen kierros kulkikin mukavasti, kun väliajaksi tuli n. 1:31! No, harjoittelemattomuus otti veronsa, ja jälkipuolisko tuli rauhallisempaa tahtia. Loppuaika 3:14:02. Fiilikset ajosta olivat hyvät, vaikka varmasti harmitti, ettei Tomi saanut kaudelle 6 cup-kisaa täyteen. Pisteet kun saa 6 parhaasta sijoituksesta, ja kaupan päälle vielä kultaisen osallistumismitalin.

Tomi Kuitunen huollossa

Oma tavoitteeni oli ajaa kaksi 1:20 kierrosta. Koska tiesin, että täällä on helppo ohittaa, en lähtenyt hullun lailla jahtaamaan kärkeä. Niinpä tasaisella ajolla saikin reilun vartin päästä jo ohitella oikealta ja vasemmalta. Porukka, johon ensimmäisellä kierroksella päädyin, oli ehkä kuitenkin hieman liian nopea, koska ensimmäinen kierros meni 1:18 aikaan, mutta silti jäin loppuajassa tavoitteestani, kun aika painui lukemiin 2:40:10. Tai sitten olisi vaan pitänyt puristaa enemmän!

Timo Hiidenheimo tulossa maaliin

XCM Maraton cup on nyt tältä kaudelta ajettu. Lopullisia pisteitä odotellaan jännityksellä. Harmillista, että kuskien pieni määrä ja sairastelut haittasivat JäPy:n menestystä joukkuepisteissä, mutta ensi kautta ajatellen on syytä olla toiveikas! Maastokuljettajiakin on huhujen mukaan tulossa lisää - kaikki mukaan!

- Timo

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page