top of page

Ironman Kalmar 2015 ja Finntriathlon Tahko

Ironman Kalmar 15.8.2015

Viikonloppuna kisattiin suuren suosion triathlonistien keskuudessa saanut Kalmarin Ironman. Yli 2700 triathlonistia 49 maasta oli ilmoittautunut mittelemään Ironman -tittelistä (uinti 3,8 km - pyöräily 180 km - juoksu 42.2 km). JäPyä siellä oli edustamassa Sampsa Puttonen.

Sampsan kisaraportti:

"Tiesin Kalmarin kisareitin etukäteen tasaiseksi ja muutenkin hyvin sopivaksi ensimmäisen täysmatkan tekemiseen. Pyöräily- ja juoksuosuudet olivatkin tasaiset, mutta uintireitti ei tällä kertaa sitten ollutkaan".

"Yli 40 triatleettia nostettiin uintiosuudella turvaveneisiin ja heidän pettymyksensä oli varmasti hirveä. Oma uintini vellovassa aallokossa meni, paria suunistusvaikeuksista johtunutta mutkaa lukuun ottamatta hyvin, kiitos kesän tuulisten avovesitreenien JäPyläisten kanssa. Uinnin alkua rauhoitti ja helpotti liukuva ajanotto eli kello käynnistyi vasta kun astuin veteen".

"Pyöräosuus alkoi kovaan vastatuuleen ja muuttui vähitellen muutaman kilometrin pituisen sillan jälkeen Öölannin saarelle saavuttaessa sivuttaiseksi. Edellä olevat kuskin näyttivät ajoittain ajelevan aika kallellaan ja ohjauksen kanssa sai olla tarkkana. Pyöräilyosuudella aurinko paistoi ja meno sekä eväs maistui suunnitelman mukaisesti. Viimeinen parikymppiä kohti täyttä Kalmarin keskustaa puskettiin taas aika vastaisessa tuulessa".

"Juoksu alkoi hyvin ja 25 km asti vauhti pysyi tasaisena, sitten jalat eivät suostuneet pitämään yllä enää samaa vauhtia ja sykekin alkoi pikkuhiljaa laskea. Lisäksi makean energian nauttimisen oheen piti saada vaihtelua, jota toivat sitruunalohkot sekä pikkuhelteessä (n.24 astetta) tarpeelliset suolakurkut. Kaupungin kaduilla viimeisillä parilla kilometrillä ei enää tarvinnut miettiä väsymystä, jalkoja, juomista tai mitään; maali häämötti mielessä ja kannustusta riitti koko loppumatkalle. Maalissa kello näytti 11h 12min 26sek - keho oli ihan poikki, mutta maalilinjan jälkeen mieli täyttyi uudella energialla".

Sampsan sijoitus oli M50-55 sarjassa 23./174. Mahtava suoritus ensikertalaiselta kohtalaisen haastavissa olosuhteissa. You are an Ironman!

Matkasta jäi erittäin hyvä tunne ei pelkästään oman hyvin sujuneen kisan takia, vaan kannustus, järjestelyt sekä reitit olivat erittäin hienot. Koko Kalmarin kaupunki ympäristöineen tuntui elävän kisassa mukana ja jo uinnin aikana ennen aamu seitsemää väkeä oli paikalla varmaan tuhansia ja järjestäjien arvio 60.000 katsojan kokonaismäärästä saattoi hyvinkin pitää paikkansa. Kannustus oli koko 226 km ajan uskomattoman kovaäänistä ja iloista.

Uinti kovassa aallokossa, kuvaaja Emelie Roselund

Kuva Kalmarin pyöräosuudesta, kuvaaja Kaisa Andersson.

JäPyyn tänä kesänä liittynyt ja meidän lenkeilläkin usein näkynyt Tiina Puranen kisasi myös viikonloppuna ensimmäisen täysmatkansa Tahkolla.

Tässä muutama Tiinan kommentti kisan kulusta:

Uintiosuus onnistui aallokosta huolimatta hyvin, onneksi kaksi viikkoa sitten tuli harjoiteltua uintia Lahden aallokossa. Uintiaika 1h 18min"

"Pyörä kulki hyvin, reitti ajettiin neljänä kierroksena. Kierroksen alku ja loppu oli raskas, muuten jaksoin pitää hyvää vauhtia. pyöräilyyn aikaa 5h 52min"

"Juoksu kulki hyvin, juoksin ihan tasaista 5 min km vauhtia. Energiat riitti ja fiilis oli hyvä. Missään vaiheessa ei tuntunut pahalta, juoksuun meni aikaa 3h 31min. Loppuaika siis 10h 50min. Sillä ajalla tulin kolmantena naisena maaliin."

Koska osallistuin kaikkiin tämän kesän Finntriathlon kilpailuihin, olin mukana "kerää koko sarja-kilpailussa" ja siinä sijoituin yllättäen toiseksi.

Mahtava suoritus ensikertalaiselta. Onnea Tiina - You are an Iron(wo)man!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page