Ironman Kalmar 2015 ja Finntriathlon Tahko

Ironman Kalmar 15.8.2015

Viikonloppuna kisattiin suuren suosion triathlonistien keskuudessa saanut Kalmarin Ironman. Yli 2700 triathlonistia 49 maasta oli ilmoittautunut mittelemään Ironman -tittelistä (uinti 3,8 km - pyöräily 180 km - juoksu 42.2 km). JäPyä siellä oli edustamassa Sampsa Puttonen.

Sampsan kisaraportti:

"Tiesin Kalmarin kisareitin etukäteen tasaiseksi ja muutenkin hyvin sopivaksi ensimmäisen täysmatkan tekemiseen. Pyöräily- ja juoksuosuudet olivatkin tasaiset, mutta uintireitti ei tällä kertaa sitten ollutkaan".

"Yli 40 triatleettia nostettiin uintiosuudella turvaveneisiin ja heidän pettymyksensä oli varmasti hirveä. Oma uintini vellovassa aallokossa meni, paria suunistusvaikeuksista johtunutta mutkaa lukuun ottamatta hyvin, kiitos kesän tuulisten avovesitreenien JäPyläisten kanssa. Uinnin alkua rauhoitti ja helpotti liukuva ajanotto eli kello käynnistyi vasta kun astuin veteen".

"Pyöräosuus alkoi kovaan vastatuuleen ja muuttui vähitellen muutaman kilometrin pituisen sillan jälkeen Öölannin saarelle saavuttaessa sivuttaiseksi. Edellä olevat kuskin näyttivät ajoittain ajelevan aika kallellaan ja ohjauksen kanssa sai olla tarkkana. Pyöräilyosuudella aurinko paistoi ja meno sekä eväs maistui suunnitelman mukaisesti. Viimeinen parikymppiä kohti täyttä Kalmarin keskustaa puskettiin taas aika vastaisessa tuulessa".

"Juoksu alkoi hyvin ja 25 km asti vauhti pysyi tasaisena, sitten jalat eivät suostuneet pitämään yllä enää samaa vauhtia ja sykekin alkoi pikkuhiljaa laskea. Lisäksi makean energian nauttimisen oheen piti saada vaihtelua, jota toivat sitruunalohkot sekä pikkuhelteessä (n.24 astetta) tarpeelliset suolakurkut. Kaupungin kaduilla viimeisillä parilla kilometrillä ei enää tarvinnut miettiä väsymystä, jalkoja, juomista tai mitään; maali häämötti mielessä ja kannustusta riitti koko loppumatkalle. Maalissa kello näytti 11h 12min 26sek - keho oli ihan poikki, mutta maalilinjan jälkeen mieli täyttyi uudella energialla".