top of page

Hyvä kisapäivä JäPyläisillä tänään!

Jäpyläisillä oli hyvä kisapäivä tänään, mutta helpolla eivät hyvät sijoitukset tulleet tänäänkään. Porvoon Kuntoajoihin starttasivat Antti Mäkelä ja Petre Pomell. Kisapäivän keli oli upea: aurinko paistoi ja lämpötila nousi päivän mittaan lähelle hellerajaa. Porvoon Kuntoajot oli houkutellut lähtöviivalle lähes 200 kuskia kahdelle eri matkalla ja mukana oli Akilleksen ykköskuskien lisäksi kovia muita kuskeja - mm. Kimmo Kananen. Jäpyläisten kannustusryhmä sijoittui Strömforsin mäkeen ja pääsi heti todistamaan meidän lenkeiltä tutun Akilleksen Teemu Viholaisen ensimmäistä irtiottoa. Antti ja Petre olivat pääjoukossa hyvin sijoittuneina ja ajo sujui tässä vaiheessa vaivattomasti. Matkan jatkuessa meno kiihtyi ja kärjessä vuorollaan irti iskivät mm. Niki Birling ja Teemu Viholainen. Antti oli mukana ajamassa hatkoja kiinni yhdessä IBD Vivuksen Tuukka Puurosen ja Ville Ilveksen kanssa. Lopulta Teemu, Niki ja Valtteri Härkönen pääsivät karkuun ja ajoivat hatkassa maaliin asti. Voiton loppukirissä tänään vei Teemu Viholainen. Antti ajoi maaliin hienosti sijalle 9 ja hyvin onnistui tänään myös Petre sijoittuen 34:ksi. Tulokset täällä.

Yllä pääjoukko Strömforsin mäessä ja alla Teemu hatkassa samaisessa paikassa.

Imatralla Simo Sildén pääsi nauttimaan kesän lämpöisimmästä ajokelistä Imatra MTB kisassa. Reitti oli vedetty melkoisen vaativan hiihtoladun pohjalle ja maksimaalista kyytiä oli tarjolla heti paukusta lähtien. Simon keskisyke reilun puolentoista tunnin karkelossa oli 180, joten reitillä ei hengähtämään juuri päässyt. Simo sijoittui hienosti kympin sakkiin 30 kilometrin kisamatkalla.

Mauri Konttila osallistui Eteläkärjen ajot 2015 kuntoajoon ja tässä Maurin raportti ajosta:

"Ei pettänyt Eteläkärki tänäkään vuonna. Olisko noin parisataa kuskia ollut 120 km reitillä. Kisakuskeja oli mukana ja vauhti sen mukainen, yli 40 km ka tais olla eka tunti. Pirteä nuori elite-kuski kiskoi ryhmän rikki pitkässä nousussa n 50 km kohdalla, josta jatkoi kymmenkunta. Samaisessa mäessä oli jo ennusteita tulevasta, koska vain kolme selvisi siinä vedossa, ja olimme irti pienen hetken. Samainen nuorikaveri kiskoi tämän ajon irtiottomäen Tenholan n 100 km kohdalla pitkän kaavan mukaan, ja vain samaiset kolme ajoi loput 20 km irti. Sen verran oli vetovuoroja ja kovia, että just ja just pysyin mukana, kolmantena kuitenkin maalissa. Oikein hyvä reeni."