top of page

Tahko MTB 27.6.2014

Taas tahko on takana. Oltiin kolmestaan Timon (Timo Hiidenheimo) ja Tomin (Tomi Kuitunen) kanssa edustamassa JäPy:ä Tahko MTB:sä. Timo ja Tomi starttasivat 60 km reitille ja minulla oli ajatuksena nauttia kotiseutuni maisemista kahden kierroksen ( 120 km) verran.

Jos parin viikon takainen Laajavuori ei pettänyt mudan osalta, vei Tahko tässä kisassa kuitenkin ykköspokaalin. Reitin varrella oli satanut 45 mm viikon aikana ja se näkyi. liukasta polkua ja mutahautaa riitti.

Oma 120 km urakka alkoi kuitenkin lähes aikataulun mukaisesti. Edellisenä vuonna ajetusta 60km ennätyksestä jäin ensimmäisellä kierroksella vain kymmenisen minuuttia ja voimia oli reippaasti jäljellä.

Toinen kierros alkoi hienosti ja sain nostettua sijoitusta hieman ennen 81 km väliaikapistettä. Siitä se hauskuus siten alkoi.

Tahko MTB on tunnettu jyrkistä laskuistaan, eikä vähiten loppulaskusta, jota mutkittelee alas laskettelukeskuksen "vain" punaista rinnettä.

Eskolan huollossa ( 81 km) alkoi jarrut huoletta, kun pito ei ollut normaali ja vaikertava vinkuminen ei loppunut. Huolestunein mielin, vain etujarrua liukkaalla polulla käyttäen, ajo seuraavaan huoltoon ja kyselemään vaihtopaloja. Ketjua ja poljinta löytyi, mutta jarruosia ei ( ei muuten seuraavistakaan huolloista). Ei muuta kuin tutkimaan vahingot ja vaihtamaan lähes loppuun ajetut palat taakse ja pelkät rautarungot eteen. Tällä yhdistelmällä, jarruja säästellen kohti seuraavaa huoltoa edellä mainituin tuloksin.

Meno oli hidasta, kun etujarru huilasi ja takajarrua käytettiin vain lukkojarrutuksin, jarrupaloja säästellen. Aikaa oli huolloissa vaihtaa kuulumisia ja kehua tarjoomuksia, samalla kun huoltopakit tarkastettiin turhaan jarrupalojen varalta.

Kävi muuten luovuttaminen pari kertaa mielessä, mutta ei. Perhana maaliin vaikka taluttamalla. ja kyllä niitä edellisellä kierroksella ajettuja alamäkiä talutettiinkin. Loppulasku sujui kuitenkin hyvin jarruja säästelemättä ja maaliin päästiin tunti tavoitteesta jäljessä. Loppuaika oli 8:59:20 ja sijoitus 100.

Tahko MTB on kiistatta suomen suurin maastopyöräilytapahtuma. Tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 2200 pyöräilijää.

Marko

Tässä Tomin mietteitä Tahkosta:

Tahko taas ajettu! Tämä oli nyt viides Tahko itsellä ja samalla sain nyt pitkään odottamani MTB Suurmestarin arvonimen johon vaaditaan tuo viisi osallistumiskertaa. Tällä kertaa otettiin erilainen lähestymistapa tapahtumaan. Kyseessähän on kuntotapahtuma, joten aamulla ei muuta kuin laitettiin pullo pyörään kiinni ja rullattiin karsinaan odottamaan lähtöä ilman minkäänlaista aika- / sijoitus tavoitetta. Aikaa paloi ja jokaisessa huollossa tutustuttiin järjestäjän antimiin oikein ajan kanssa, myös vauhti pidettiin rauhallisina ja hienoista maisemista nautittiin. Lopputulos oli hieno vajaa 5h lenkki hyvässä porukassa.

Mahdollisesti ensi vuonna samalla idealla tai sitten siirrytään tuonne 120km matkalle kisaamaan? Onneksi on vielä vuosi aikaa miettiä mitä tehdään.

Lähtöä odotellessa

Maalissa

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page