top of page

MTB Marathon Laajavuori 13.6.2015

JäPy:n tiukkaa kisaviikonloppua täydensi lauantaina ajettu 10. MTB Marathon Laajavuori. JYPS ry:n 80-vuotisen taipaleen kunniaksi päämatka ja samalla XCM –cupin osakilpailumatka oli haasteellinen 80 km.

Jo perinteisesti Laajavuoren ympäristö on tarjonnut nousumetrejä vähintäänkin riittävästi ja tämän vuoden reitti sisälsijärjestäjän mukaan yli 2 kilometriä nousua. Toinen Laajavuoren marathonin erityispiirre on ollut reitin mutalikot. Laajavuori ei pettänyt tälläkään kertaa. Kisan aikana saatu reipas sadekuuro kasteli reitin savikot ja mutakuopat perinteiseen kuntoon.

Tämän vuoden kilpailu oli hyvin kaksijakoinen. Alkumatka ajettiin lähes ideaali olosuhteissa, mutta sateen jälkeen tavoitteena oli vain maaliin pääsy.

JäPy:n värejä edusti tällä kertaa vain Marko Jäntti, M40 sarjassa, ollen sijalla 17. Onnittelut Markolle hienosta ajosta.

Tapahtumassa maaliin ajoi rankoista olosuhteista huolimatta lähes 300 osallistujaa.