top of page

Jukan kisaraportti - Triathlon Portocolom 12.4.2015

Triathlon Portocolom on Euroopan triathlonkauden ensimmäisiä kilpailuita. Rohkeasti laitoin nimen listaan helmikuussa. Kisamatkaksi oli tarjolla 1km uinti - 100 km pyörä - 10 km juoksu. Kolmas kausi triathlonia on alkamassa ja tämä oli ensimmäinen kisani ulkomailla.

Kisa-aamuna jännitti... Startti oli 8.45. Laiturilta hyppy mereen ja niin alkoi kauhominen pesukoneessa - tällä kertaa myös linkosi. Kuplia ja pärskettä riitti enkä alkumatkasta nähnyt merkkipoijuja. Ekan käännöksen jälkeen meno ympärillä rauhoittui ja pääsin uimaan loppumatkan omaa tahtia. Uinnin aika oli vähän alle 20min mikä tarkoitti mulle ihan kohtalaista alkua.

Sitten märkäpuku pois ja pyörän päälle. Reitti ajettiin kahtena 50km kierroksena. Pyöräreitti oli todella haastava mäkineen ja tuulineen. Kierroksella noustaan myös San Sebastianin luostarimäki, jossa 5km matkalla keskijyrkkyys on 7 %. Sama tultiin alas ja tarkkana sai olla sillä tie oli kapea ja omalla kaistalla oli pysyttävä.

Henkilökohtaiset JäPyn kannustusjoukot olivat tien varressa räikkineen ja banderolleineen 76km kohdalla. Siitä sain virtaa viimeiseen pitkään nousuun.

Pyöräily kesti 3h 47 min - ainakin 15 min kauemmin kuin mitä ennakkoon olin arvioinut. Jalka oli pehmennyt kisaa edeltävissä treeneissä. Kolme viimeistä kilometriä sain rullata rauhassa aero -asennossa kohti vaihtopaikkaa ja palautella jalkoja juoksuun.

Nopea vaihto ja "kympin lenkille"! Juoksureitti oli kuin Joroisilla - keskellä kylää ja paljon kannustusta. Lämpöä oli jo riittävästi mikä teki juoksusta vieläkin vaativamman.

Kisaa oli tässä vaiheessa takana jo 4h 10min ja jokainen minuutti tuntui alussa jaloissa. Keho oli kankea pitkän pyörällä istumisen jälkeen. Juoksua olin odottanut koko päivän ja vähitellen juoksuaskel alkoi löytymään. Kilometriajat alkoivat painumaan ensin 4.30 tuntumaan ja lopussa jopa 4.00 min/km!

Hyvällä fiiliksellä kaarroin metelin keskelle loppusuoralle. Tein vielä komeat tuuletukset maalissa onnistuneen juoksun päälle - juoksun aika 43min (10.5km) ja loppuaika 4h 53min.

Tästä on hyvä jatkaa uudella kohti kotimaan triathlon kisoja.

Pinkki numerotatuointi - aika pähee!

San Sebastianin juurella - JäPyn värit näkyivät sekä tiellä että tien varrella kannustusjoukoissa.

Kuvan ottovaiheessa aamulla oli vielä hiljaista maalialueella - viimeiset 100 m sai juosta sinistä mattoa pitkin maaliin - tuuletusten kera tietenkin.

Tuliaisia kisoista ja näiden lisäksi jokainen osallistuja sai myös hienon tikkiliivinkin, jolle löytyi heti käyttöä Mallorcan viileässä illassa.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page