top of page
IMG_9509.jpeg

JäPy maantiepyöräilykurssi 2022 pitkällä lenkillä Porvoossa

JäPy:n maantiepyöräilykurssi 2023 käynnistyy toukokuussa!

 

Tervetuloa mukaan perehtymään maantiepyöräilyn kiehtovaan maailmaan JäPy:n maantiepyöräilykurssille 22.5.-3.6. JäPy on järjestänyt erilaisia maantiepyöräilyyn, maastopyöräilyyn ja triathloniin liittyviä kursseja ja tapahtumia jo 70-luvulta lähtien. Kurssilla harjoitellaan turvallista ryhmäajamista, tutustutaan käytännönläheisesti eri harjoitusmuotoihin, opetellaan huolehtimaan välineistä ja käydään läpi tavoitteellisen harjoittelun perusteita. Voit olla maantiepyörän omistava vasta-alkaja tai jo pidempään yksin ajanut maantiekuski, joka haluaa päästä nauttimaan ryhmäajosta ja tavoitteellisemmasta harjoittelusta. Aikaisempina vuosina noin puolet osallistujista ovat olleet naisia ja pyrimme saamaan kokeneen naispyöräilijän mukaan ainakin yhdelle yhteiselle lenkille.  

 

Turvallista harjoittelua ryhmissä

 

Osallistuminen ei vaadi huippukuntoa - riittää, jos pystyt ajamaan maantiepyörällä parin tunnin lenkin. Yhteisharjoittelun lenkkivauhti on 23-25 km/h, mikä vastaa yksin ajaessa noin kahdenkympin keskinopeutta. Harjoituslenkeillä ei pyritä ajamaan mahdollisimman nopeasti, vaan mahdollisimman turvallisesti! 

 

Kurssille osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Ellet siis ole JäPy:n jäsen, liity nyt heti! Kurssin hinta on 60 euroa ja se laskutetaan ennen kurssin alkua. Kurssin kouluttajina toimivat JäPy:n kokeneet maantiepyöräilijät.

 

Varustuksena sään mukainen ajovarustus (harjoitukset toteutetaan myös pienen sateen sattuessa), maantiepyörä, vararengas ja pumppu sekä rahaa/kortti kaffea varten. Varaa oman ajoasun taskuun paperilappunen, johon olet kirjoittanut omat henkilötietosi sekä lähiomaisen yhteystiedot. Nämä tiedot on syytä pitää aina lenkkeillessä mukana mahdollista hätätilannetta varten. Kypärä on pakollinen varuste.  Jokainen osallistuu kurssille omalla vastuullaan. Kurssilaisia ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan kaikki osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan itse.

 

Ensimmäinen tapaaminen Järvenpää-talolla - ajoharjoitteluihin lähdetään Chebicin edestä osoitteesta Vanha Yhdystie 2, Järvenpää.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita osallistujia on vähintään kahdeksan. 

ILMOITTAUDU MUKAAN SEURAN SÄHKÖPOSTIIN JARVENPAANPYORAILIJAT@GMAIL.COM

SEURAAVA KURSSI STARTTAA KEVÄÄLLÄ 2024!

KURSSIOHJELMA

01

JÄRVENPÄÄ-TALO

TUTUSTUMINEN

22.5. klo 18.00 - 20.00

Tapaamme ensimmäisen kerran Järvenpää-talolla. Tutustutaan toisiimme, käydään tulevan kurssi ohjelmaa läpi ja aloitetaan tutustuminen maantiepyöräilyn saloihin. Tällä ensimmäisellä kurssitunnilla ei ole ajoharjoitetta, joten ajovarusteita ei tarvita mukaan.

02

RYHMÄAJON PERUSTEET

24.5. klo 18.00 - 20.00

Käymme läpi ajoasennon perusteet ja sitten starttaamme ensimmäiselle yhteiselle lenkille. Ensimmäisellä lenkillä keskitymme kommunikaation lenkin aikana, harjoitellaan käsimerkkejä ja ryhmäajamisen perusteita. Ennen lenkkiä lyhyt tietoisku lenkin aikaisesta juomisesta ja ravintolisistä.

03

LAJIVOIMAHARJOITUS

29.5. klo 18.00 - 20.00

Kolmannella harjoituskerralla tavoitteena on päästä nauttimaan rennosta yhdessä ajamisesta, kun ajamisen perusteet ovat jo mielessä. Toteutamme kevyen lajivoimaharjoituksen Ilotulitteen mäessä.

04

JÄRVENPÄÄ-TALO

JÄPY:N SUURI RENGASILTA

31.5. KLO 18.00 - 20.00

Tämän illan jälkeen ei kenenkään matka katkea tien päällä ainankaan rengasrikon takia. Käymme perusteellisesti läpi renkaan vaihdon ja kaikki siihen liittyvät jipot ja niksit sekä sisärenkaiden että tubeless-renkaiden osalta.

 

Ilta on avoin kaikille JäPy:n jäsenille. 

05

VAUHTIKESTÄVYYSHARJOITUS

5.6. klo 18.00 - 20.00

Tällä tapaamiskerralla jatkamme ryhmäajoharjoittelua käytännössä. Toteutamme kevyen vauhtikestävyysharjoituksen, jonka aikana jakaudumme pienempiin ryhmiin.

06

PITKÄ LENKKI

10.6. klo 9.00 - 13.00

Lauantailenkillä suuntaamme noin neljän tunnin lenkille, mutta todella rauhallisella vauhdilla. Pitkät lenkit ovat maantiepyöräilyn parasta antia ja erityisen mukavia juuri yhdessä ajaen! Pitkällä lenkillä pidämme kahvitauon noin puolessa välissä lenkkiä.

bottom of page