Kuvassa JäPy:n maantiepyöräilykurssilta 2016

JäPy:n maantiepyöräilykurssi käynnistynyt!

 

Tervetuloa mukaan perehtymään maantiepyöräilyn kiehtovaan maailmaan JäPy:n maantiepyöräilykurssille 17.5.-10.6.2017. JäPy on järjestänyt erilaisia maantiepyöräilyyn, maastopyöräilyyn ja triathloniin liittyviä kursseja ja tapahtumia 70-luvulta lähtien. Kurssilla harjoitellaan turvallista ryhmäajamista, tutustutaan käytännönläheisesti eri harjoitusmuotoihin, opetellaan huolehtimaan välineistä ja käydään läpi tavoitteellisen harjoittelun perusteita. Voit olla maantiepyörän omistava vasta-alkaja tai jo pidempään yksin ajanut maantiekuski, joka haluaa päästä nauttimaan ryhmäajosta ja tavoitteellisemmasta harjoittelusta.

 

Turvallista harjoittelua ryhmissä

 

Osallistuminen ei vaadi huippukuntoa - riittää, jos pystyt ajamaan maantiepyörällä parin tunnin lenkin. Yhteisharjoittelun lenkkivauhti on 23-25 km/h, mikä vastaa yksin ajaessa noin kahdenkympin keskinopeutta. Harjoituslenkeillä ei pyritä ajamaan mahdollisimman nopeasti, vaan mahdollisimman turvallisesti!

 

Kurssille osallistuminen edellyttää seuran jäsenyyttä. Ellet siis ole JäPy:n jäsen, liity nyt heti! . Kurssin hinta on 60 euroa ja se laskutetaan ennen kurssin alkua. Kurssin kouluttajina toimivat JäPy:n kokeneet maantiepyöräilijät.

 

Varustuksena sään mukainen ajovarustus (harjoitukset toteutetaan myös pienen sateen sattuessa), maantiepyörä, vararengas ja pumppu sekä rahaa/kortti kaffea varten. Varaa oman ajoasun taskuun paperilappunen, johon olet kirjoittanut omat henkilötietosi sekä lähiomaisen yhteystiedot. Nämä tiedot on syytä pitää aina lenkkeillessä mukana mahdollista hätätilannetta varten. Kypärä on pakollinen varuste.  Jokainen osallistuu kurssille omalla vastuullaan. Kurssilaisia ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan kaikki osallistujat vastaavat omasta vakuutusturvastaan itse. JäPy suosittelee Suomen Pyöräilyunionin tarjoaman Fillaripassin hankkimista.

 

Ensimmäinen tapaaminen Järvenpää-talolla - ajoharjoitteluihin lähdetään Chebicin edestä osoitteesta Vanha Yhdystie 2, Järvenpää.

 

KURSSIOHJELMA

01

TUTUSTUMINEN

17.5. klo 18.00 - 20.00

Tapaamme ensimmäisen kerran Järvenpää-talolla. Tutustutaan toisiimme, käydään tulevan kurssi ohjelmaa läpi ja aloitetaan tutustuminen maantiepyöräilyn saloihin. Tällä ensimmäisellä kurssitunnilla ei ole ajoharjoitetta, joten ajovarusteita ei tarvita mukaan.

02

RYHMÄAJON PERUSTEET

24.5. klo 18.00 - 20.00

Käymme läpi ajoasennon perusteet ja sitten starttaamme ensimmäiselle yhteiselle lenkille. Ensimmäisellä lenkillä keskitymme kommunikaation lenkin aikana, harjoitellaan käsimerkkejä ja ryhmäajamisen perusteita. Ennen lenkkiä lyhyt tietoisku lenkin aikaisesta juomisesta ja ravintolisistä.

03

RYHMÄAJOA JA PYÖRÄN HUOLTO

29.5. klo 18.00 - 20.00

Kolmannella harjoituskerralla tavoitteena on päästä nauttimaan rennosta yhdessä ajamisesta, kun ajamisen perusteet ovat jo mielessä. Lenkin aluksi tietoisku renkaan paikkaamisesta ja tärkeimmistä pyörän huoltotoimista.

04

VAUHTIKESTÄVYYSHARJOITUS

31.5. klo 18.00 - 20.00

Tällä tapaamiskerralla jatkamme ryhmäajoharjoittelua käytännössä. Toteutamme kevyen vauhtikestävyysharjoituksen, jonka aikana jakaudumme pienempiin ryhmiin.

05

LAJIVOIMAHARJOITUS

5.6. KLO 18.00 - 20.00

Ennen lenkille lähtöä käymme läpi lenkille valmistautumisen ja lenkkireittisuunnittelun, jonka jälkeen suuntaamme yhdessä ajamaan. Toteutamme lajivoimaharjoituksen yksilöllisesti lenkin puolessa välissä ja palaamme sen jälkeen yhdessä Järvenpäähän.

06

PITKÄ LENKKI

10.6. klo 10.00 - 14.00

Lauantailenkillä suuntaamme noin neljän tunnin lenkille, mutta todella rauhallisella vauhdilla. Pitkät lenkit ovat maantiepyöräilyn parasta antia ja erityisen mukavia juuri yhdessä ajaen! Pitkällä lenkillä pidämme kahvitauon noin puolessa välissä lenkkiä.