Kim Elfström (ilmakuvaus)

JäPy

​

JäPy Tuusulanjärvi Triathlon keräsi Järvenpäähän nimekkään kilpailijajoukon ja paljon innokkaita lajin harrastajia

Järvenpään Pyöräilijät r.y. järjesti kotimaisen triathlon-kauden avauskilpailun Järvenpään Vanhankylänniemen alueella 4.6. JäPy Tuusulanjärvi Triathlon -kilpailu varattiin täyteen jo reilu kuukausi ennen kisapäivää ja tapahtumaan starttasi yli 300 innokasta urheilijaa. Tuusulanjärven veden lämpötila oli poikkeuksellisen viileä, mutta se ei kisaajia tuntunut haittaavan, kun he molskahtivat lyhennetyille uintiosuuksille. Pyöräilyreitillä koukkaistiin Monsantien mäet edestakaisin radan muutoin myötäillessä järven kierrosta. Kisan päättänyt juoksuosuus risteili Vanhiksen alueella.

Naisten yleisen perusmatkan voiton nappasi Henrika Backlund (Gladius Kirkkonummi) ajalla 2:03:05. Paula Brit Simar (21CC Triatloniklubi) sijoittui toiseksi ja Sanna Maasilta kolmanneksi. Miesten perusmatkan voitti Juha-Matti Halonen (TriathlonSuomi Team Cervélo), Jano Piik (TriathlonSuomi Team Cervélo) oli toinen ja Koiviston Iskun Tuukka Miettinen oli kolmas. Naisten sprinttimatkan yleisen sarjan voitti Venla Koivula-Huttunen (Triathlonteam226) ja miesten sprinttimatkan yleisen sarjan voitti Koiviston Iskun Jarmo Rissanen.

JäPy:n parhaat sijat perusmatkalla tänään menivät Samuli Heikkilälle (miehet) ja Tiina Puraselle (naiset). Sprinttimatkalla JäPy:läisistä parhaiten sijoittuivat Pasi Syyli (miehet) ja Riitta Kilpeiläinen (naiset).

- JäPy on järjestänyt erinomaisen kauden aloituksen Vanhankylänniemeen. "Ennen kilpailua ajattelin, että tästä ei tuu mittään, mutta lämpö alkoi palautumaan 15 km:n pyöräilyn jälkeen" - totesi miesten sprinttimatkan yleisen sarjan voittaja Jarmo Rissanen heti maalintulon jälkeen. Tuusulanjärven veden lämpötila askarrutti kisaajia ennen lähtöä ja viileän veden takia uintimatkoja lyhennettiin. "Vesi olikin sitten lämpimämpää, mitä odotin" - kertoi Porin Tarmon Jarno Stenroos (sprinttimatkan yleisen sarjan 4. sija) maalissa.

​

KISASIVUSTOA PÄIVITETÄÄN. TERVETULOA TAKAISIN!

JÄPY INSTAGRAM FEED

Jaa oma kisakokemuksesi!

#jäpytri

jaa oma kisakokemuksesi someen aihetunnisteella #jäpytri

Talven harjoittelukauden hedelmät poimittiin kauden avauskilpailussa Järvenpäässä

Huippumenestys triathlonissa vaatii järjestelmällistä harjoittelua ja lajin huiput treenavat noin 600 tuntia vuodessa. Triathlon tarjoaa onnistumisen elämyksiä myös vähäisemmillä harjoittelumäärillä ja monille kisaajille JäPy Tuusulanjärvi Triathlon oli elämän ensimmäinen kisasuoritus. Maalissa nähtiin leveitä hymyjä ja onnen kyyneleitä niin kokeneilta kansallisen tason kilpailijoilta kuin ensikisan suorittaneilta kuntoilijoilta.

​

kuva JÄPY

Venla Koivula-Huttunen matkalla kohti Havajin MM-kilpailua

Venlan tähtäin Havajilla on sijoittuminen kymmenen parhaimman kisaajaan joukkoon, mikä tuntuu varsin realistiselta tavoitteelta tämän päivän voiton jälkeen. Venlan triathlon-ura kääntyi kovaan nousuun noin kaksi vuotta sitten, kun hän aloitti yhteistyön valmentajansa Merja Kiviranta-Mölsän kanssa. Triathloinissa Venlaa kiehtoo kolmen lajin yhdistäminen haastavaksi paketiksi.

Samu Hanhelan kauden päätavoite on pako legendaariselta vankilasaarelta San Franciscossa

​

Kilpailussa hienosti tänään pärjännyt Samu tähyää jo kauden päätavoitteeseensa, joka on yksi maailman kovatasoisimmista tri-kisoista "Escape from Alcatraz". Vuodesta 1981 San Franciscossa järjestetty kilpailu houkuttelee vuosittain noin 2000 urheilijaa yrittämään "pakoa" pelätyltä vankilasaarelta. Samanlaista "suoritusta" on aikoinaan yrittänyt mm. saarella majaillut Al Capone...

​

JäPy Tuusulanjärvi Triathlon kilpailulle Samu antoi maalissa arvosanaksi täyden kympin.

kuva JÄPY

10 kuukauden harjoittelulla läpi triathlonin

​

JäPy:n trikisassa nähtiin monia hienoja suorituksia, mutta yksi tunteikkaimmista oli varmasti porilaisten sisarusten Marjo Holmströmin ja Minna Jussilan suoritus. Sisarusten tri-kipinä syttyi vasta 10 kuukautta sitten. "Ei me osattu uida, eikä me osattu pyöräillä", - kertoi Marjo harjoittelun alkutaipaleesta. JäPy Triathloniin sisarukset hakivat uintikokemusta takapihalla virtaavasta Kokemäki-joesta. "Oli muuten vilakampaa joen kuusiasteinen vesi kuin Tuusulanjärvi tänään, mutta mummu piti meistä huolen soutamalla meidän perässä jokea pitkin" - kertoo Minna heidän harjoittelustaan. Marjon tunteet purkautuivat maaliviivalla ensi riehakkaaseen kiljaisuun ja sen jälkeen vuolaaseen itkuun, kun Minna-sisko kaappasi kaikkensa antaneen urheilijan yhteiseen halaukseen.

kuva JÄPY

Jari Aaltonen palasi kisaamaan Tuusulanjärvelle lähes 30 vuoden tauon jälkeen

Muistot lähes 30 vuoden takaa nousevat nopeasti Jarin mieleen hänen muistellessaan edellistä kilpailuaan Tuusulanjärvellä vuonna 1988. Uintirata oli lähes sama, juoksureittiin oli tullut pieni muutos, mutta pyöräily ajettiin edellisen kerran Tuusulanjärven ympäri. Vuonna -88 Jari ui ilman märkäpukua. "Ei sellasia silloin tarvittu, kun vesi oli 16 astetta lämmintä" myhäili kokenut yli 60-kymppinen teräsmies maalissa. Jarille on kertynyt tri-kokemusta yli 10 Ironman-klpailun verran, mutta silti muistot Tuusulanjärveltä lähes 30 vuoden takaa säilyvät päällimäisenä mielessä.

kuva JÄPY

LUE LISÄÄ KISATARINOITA TÄÄLTÄ!

Talkoolaisten tuhansien tuntien työ keräsi kiitoksen kisaajilta

Tuusulanjärvi Triathlon -kilpailun järjestäminen on ollut Järvenpään Pyöräilijöille mittava voimainkoitos ja vuoden tärkein tapahtuma. "Tapahtumajärjestelyt käynnistettiin hyvissä ajoissa viime syksynä, ja jokaisen talkoolaisen työpanos on ollut ratkaisevan tärkeä" - kiittelee kilpailun johtaja Jukka Erkkilä (kuvassa vasemmalla) JäPy:läisten panosta kisajärjestelyissä. "Olemme pieni, mutta pippurinen urheiluseura ja mahdollinen kisatuotto tullaan käyttämään JäPy:läisten urheiluharrastuksen tukemiseen" - säestää kilpailun sihteeri Minna Ikonen iloisesti nauraen. Yksityiselämässäkin yhtä köyttä vetävä voimakaksikko on johtanut tapahtumajärjestelyitä kuukausien ajan tavoitteena luoda yksi kotimaisen kilpailukauden parhaista kisoista. Tässä tavoitteessa JäPy onnistui hyvin ja saimme lähes pelkästään kiitosta hienosti sujuneista kisajärjestelyistä. "Kyllä petrattavaakin vielä löytyy ja kuuntelemme herkällä korvalla kisailijoiden palautteita - niin risuja kuin ruusujakin" - päättää Järvenpään Pyöräilijöiden puheenjohtaja Tommi Ikonen (kuvassa oikealla) lyhyen haastattelutuokion.

​

kuva JÄPY

kuva JÄPY

ANNA PALAUTETTA KISASTA! Miten kisajärjestelyt sujuivat mielestäsi?  Mikä kisoissa toimi ja mikä mielestäsi ei?

Järvenpään Pyöräilijöiden talkooväkeä yhteiskuvassa Vanhiksessa. Keskellä Minna Ikonen, Jukka Erkkilä ja Tommi Ikonen (kuva KALLE KUVAAJA)