top of page

Triathlonin sprintin Suomenmestaruudet ratkottiin Kuusijärvellä 21.8.2021!

Vantaan Kuusijärvellä kilpailtiin lauantaina triathlonin Suomenmestaruuksista sprinttimatkalla (uinti 750m – pyöräily 20 km – juoksu 5 km). JäPyläisistä SM-mitaleita lähtivät tavoittelemaan naisista Jutta Puranen (N23), Minna Makkonen (N45-N45) sekä Riitta Kilpeläinen (N50-N54) ja miehistä Sami Ylisaari (M45-M49), Pasi Syyli (M50-M54), Jarkko Makkonen (M50-M54), Marko Andersson (M50-M54), Janne Kyllönen /(M50-M54) sekä Sampsa Puttonen (M55-M59).


Naisten ikäsarjoissa SM-pronssimitalin nappasi JäPyläisistä Riitta Kilpeläinen. Myös muissa sarjoissa kamppailtiin kärkisijoista, Jutta Puranen hävisi pronssimitalin vain 7 sekunnilla ja Sami Ylisaari 17 sekunnilla. Molemmat olivat kiinni pronssimitalissa vielä juoksuosuuden puolivälissä.


Tänä vuonna myös Vantaalla oli ikäsarjoissa uinnin lähtö porrastettu ja uimarit starttasivat yksi kerrallaan. Riitta nousi uintiosuudelta kärjessä omassa ikäsarjassa. Riitta kaatui ensimmäisessä käännöksessä, ”Kokoilin hetken siitä itseäni ja tarkistin että pyörässä kaikki toimi – vähän pöllähtänyt olo siinä hetken oli”, Riitta naurahti pyöräosuudestaan. Hienosti hän kokosi sen jälkeen itsensä ja pystyi jatkamaan kisaa. Pyöräilyn jälkeen Riitta tuli toiseen vaihtoon kolmantena ja piti sijoituksensa loppuun asti. Riitan loppuaika 1:20:01 tuntia ja oman ikäsarjan pronssimitali!


Nuoret ja yleisen sarjan naiset lähtivät samassa yhteislähdössä. Kymmenen parhaiten sijoitettua naista esiteltiin ja he saivat valita lähtöpaikkansa laiturilta. Myös JäPyn Jutta Puranen pääsi ensimmäisten joukossa valitseman paikkansa. Uinnissa oli pieniä haasteita ja hän jäi sumppuun muiden uimareiden kanssa, alun hankaluuksien jälkeen hän kuitenkin oli tyytyväinen omaan uintiinsa. Nuorten sarjassa pyöräilyssä ei tarvinnut jättää välejä ja hän pääsikin hyvään ryhmään ajamaan, jossa ei tarvinnut kauheasti tehdä töitä. ”Vauhti jäi aika maltilliseksi, yritin itse malttaa vetämästä liikaa säästääkseni jalkoja juoksua varten”, Jutta kertoi pyöräilyosuudesta. Juoksun loppuosuudella kova juoksija samasta sarjasta ohitti Jutan, ja hän jäi harmittavasti vain seitsemän sekunnin päähän pronssimitalista. Jutan aika 1:15:11 tuntia, jolla hän oli siis oman sarjan neljäs ja kaikista naisista kuudenneksi nopein.


Päivän nopein JäPyläinen oli Sami Ylisaari. Sami oli uinnin jälkeen oman ikäsarjan toinen ja nosti vahvalla pyörällä itsensä kärkeen vaihtoon tultaessa. Juoksun puolivälissä hän oli vielä kiinni pronssimitalissa, mutta valitettavasti joutui taipumaan kovemmille ja hänen loppuaika 1:09:55 tuntia, jolla hän oli ikäsarjan neljäs.


Kilpailut jatkuivat sunnuntaina mm. perusmatkojen kansallisilla lähdöillä. Sunnuntaina JäPyläisistä kilpaili Reetta Tuomala (N40-49) ja Veiko Innos (M40-49).


Kaikki viikonlopun tulokset Kuusijärveltä löydät täältä.


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee hyvistä suorituksista.


Riitta Kilpeläinen oli ainoa JäPyn SM-mitalisti sprinttimatkalla.


Jutta Purasen lennokasta askelta sprintin juoksuosauudella.


Jutta Puranen rantautuu uinnin päätteeksi. Uusi märkäpuki oli ensikäytössä.


Jutta Purasen vauhdikasta pyöräilyä peesivapaassa kilpailussa.


Pasi Syyli juoksuosuudella.

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page