top of page

Kuuma hellepäivä Lahden Ironman -kilpailussa - palkintona joukkuekisan voitto!


JäPyn voittoisa joukkue - keskellä Riikka Majander (uinti), Antti Mäkelä (pyöräily) ja oikealla Jutta Puranen (juoksu).


Pitkään odotettu triathlon –kilpailukausi saatiin vihdoin ja viimein käyntiin, kun Lahdessa järjestettiin puolimatkan Ironman –kilpailu helteisen aurinkoisessa säässä lauantaina 3.7.2021. Kilpailun matkoina oli uinti 1900m – pyörä 90 km – juoksu 21,1 km (puolimaraton).


Lähtö oli iltapäivän kuumimpaan hetkeen. Järvenpään Pyöräilijöistä joukkuekilpailussa oli mukana peräti neljä joukkuetta. Yksilökilpailuun ottivat osaa Sami Ylisaari (Miehet 45-49), Pasi Syyli ja Janne Kyllönen (miehet 50-54), Ari Saariniemi ja Pekka Jääskeläinen (Miehet 55-59) sekä naisista Reetta Tuomala (naiset 45-49).


Päivän odotukset ja katseet oli kohdistettu kovatasoiseen joukkuekilpailuun, jossa kolmen hengen joukkue Riikka Majander (uinti), Antti Mäkelä (pyörä) ja Jutta Puranen olivat JäPyn ennakkosuosikkeja. Eikä joukkue pettänyt odotuksia – he ottivat joukkuekisan voiton ajalla 4:13:10 tuntia.


Joukkuekilpailun lähdössä ohjeistettiin ”ennakkosuosikit eturiviin” ja Riikka jättäytyi kiltisti heidän taakseen, lähtien noin kolmantenakymmenentenä omalle uintiosuudelleen. Hän joutui nopeasti huomaamaan, että edetäkseen hänen piti ohittaa kilpakumppaneitaan ja matkan varrella hän ohittikin reilusti yli kaksikymmentä uimaria, ja hän nousi kolmantena kaikista uimareista ja ensimmäisenä joukkuekilpailun uintiosuudelta. ”Suunnistus onnistui hienosti, ja uintikin sujui hyvin”, Riikka kertoi iloisena omasta osuudestaan. Riikan osuusaika 26:57 min.


Antti lähti kärkipaikalta ajamaan 90 km:n pyöräosuutta. Pyörä kulkikin hurjaa vauhtia, keskinopeus osuudella oli 40.6 km/h. Joukkue oli edelleen johdossa myös pyöräosuuden jälkeen. ”En olisi enempään pystynyt. Annoin kaikkeni”, Antti naurahti omasta pyöräilystään.


Vielä oli edessä puolimaraton, jota suorittamaan lähti lahjakas ja vasta 19-vuotias Jutta Puranen. Jutta oli saanut hyviä ohjeita matkan varrelle: ”Aloita rauhassa ja viilennä jokaisella huoltopisteellä. Ja juo vaikka ei olisi janokaan”, kertoi toisen joukkueen uintiosuuden hoitanut Milla Toivonen. Mitä rauhalliseen alkuun tulee, niin Jutan ensimmäiset 1,9 km hän suoritti 3:48 kilometrin keskivauhdilla :). Puolimaratonin keskivauhti oli 4:13 min/km, joka on todella kova suoritus! Suuret onnittelut koko joukkueelle – tässä oli tiimityötä hienoimmillaan!


Toinen hieno onnistuminen joukkuekisassa nähtiin, kun isä ja poika lähtivät yhdessä joukkuekisaan. Seppo Aaltonen hoiti sekä uinti- että pyöräosuuden, ja Verneri Aaltonen juoksi puolimaratonin. Seppo ui tasaisesti tuoden heidän joukkueen kymmenentenä ensimmäiseen vaihtoon. Pyöräosuudella Seppo nosti joukkueen kuudenneksi. Kuumuus teki tehtävänsä juoksuosuudella, ja puolivälissä piti kroppaa viilentää ja malttaa hetki. Loppuun asti kuitenkin taisteltiin ja loppuaika 5:15:03 tuntia, joka oikeutti yhdeksänteen sijaan. Onnea!


Myös muita hienoja onnistumisia nähtiin kisassa. Sami Ylisaari Järvenpään Pyöräilijöiden nopein yksilökisassa oli Sami Ylisaari, joka suoritti kilpailun ajassa 4:52:07 tuntia. Sami oli hienosti omassa ikäsarjassa (M45-49) kolmas uinnin jälkeen ja pyöräkin kulki hienosti, 90 km:n keskivauhdin ollessa 36.5 km/h. Loppusijoitus omassa ikäsarjassa 13. Hieno suoritus!


Kilpailussa nähtiin myös muita hienoja onnistumisia. Pasi Syyli teki oman uuden ennätyksen uinnissa, ja paransi vuoden 2019 aikaansa jopa 5:30 minuuttia. Myös pyörä kulki hienosti ja pyöräosuudellakin saatiin uusi oma ennätys. ”Kuuma helle teki tehtävän, ja krampit vaivasivat juoksuosuudella, ja loppuajassa jäätiin paljon tavoitteesta”, Pasi summasi kilpailun jälkeen suoritustaan.


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee kaikkia hienoista suorituksista ja ennätyksistä!
Pasi Syyli maalissa 14. ikäsarjassa M50-54.


Ari Saariniemi suoritti oman kilpailun mainiosti sarjassa M55-59.

Janne Kyllönen hetki maaliintulon jälkeen jo hymyilevänä.

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page