top of page

JäPyn Jutta Puraselle pronssia SM-Duathlonissa Tikkakoskella!

Tikkakoskella kilpailtiin viikonloppuna Duathlonin sprinttimatkan (juoksu 5 km - pyörä 20 km - juoksu 2,5 km) suomenmestaruuksista. Kilpailu jouduttiin siirtämään koronatilanteen vuoksi syksyyn. Alkuperäinen päivä olisi ollut toukokuussa. JäPystä mukana oli nuori ja lahjakas Jutta Puranen. Jutta kilpaili naisten yleisessä sarjassa.


Juoksureitti oli 2,5 km:n mittainen, joka juostiin ensimmäisellä kerralla kahteen kertaan. Jutta lähti juoksemaan ennakkoluulottomasti ja juoksi aivan kärjen tuntumassa. Pyöräosuudelle Jutta pääsi lähtemään hyvissä asemissa kärjessä ja pääsi muiden kärkinaisten kanssa ajamaan yhdessä. "Ajettiin neljän naisen porukassa vuorovedoilla, kenelläkään ei ollut oikeen menohaluja, sillä jalkoja kannatti säästellä toiseen juoksuosuuteen", Jutta analysoi pyöräosuutta. Neljän naisen ryhmä tuli yhdessä vaihtoon. "Kaikki tiesivät että mitalit ratkaistaisiin juoksukisalla", Jutta kertoi kilpailun taktiikasta. Toisessa vaihdossa Jutan sormet olivat niin jäässä, että kenkien jalkaan saamisessa meni hieman ylimääräistä aikaa ja meinasi tulla paniikki😅 "Juoksuun pääsin lähtemään toisena, mutta jalat olivat niin loppu, ettei mahtanut enää mitään, kun noin 500m ennen maalia X-Tri Lahtea edustanut hopeamitalisti Aino Kuljukka juoksi ohitseni", Jutta kertoi toisesta juoksuosuudestaan. Jutan aika 1:07:47 tuntia. Maalissa Jutan ja hopeamitalistin ero oli 7s. Naisten SM-kullan vei Turun Urheiluliittoa edustanut Tuula Vesalainen, ajalla 1:07:21 tuntia. Kaikki tulokset löydät täältä.


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee Juttaa SM-pronssimitalista ja toivottaa onnea ja menestystä!


Alla muutama kuva tapahtumasta. Kuvat Esa Jokinen (ensimmäinen juoksukuva ja pyöräkuva jossa Jutta tulee kärjessä toiseen vaihtoon, muut kuvat ovat Jutan äidin, Tiina Toivosen ottamia.Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page