top of page

JäPyläisiä mukana Suomen ensimmäisessä täydenmatkan Ironman-kilpailussa Tahkolla lauantaina 14.8.21!

Eilen tehtiin historiaa, kun triathlonin täydenmatkan Ironman Finland –tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa. Tapahtumapaikka sijaitsi Tahkolla (Kuopiossa). Kilpailuun osallistuivat JäPyläisistä Toni Pilsari (M45-49) ja Mirja Puhakka (N40-44). Täydenmatkan (uinti 3,8 km – pyörä 180 km – juoksu 42,2km) kilpailu oli Mirjalle ensimmäinen ja Tonille toinen kerta.

Toni päätti ilmoittautua molempiin Suomessa järjestettäviin Ironman –tapahtumiin tänä vuonna. Toinen niistä oli Lahden Ironman 70.3 (puolimatka) heinäkuun alussa ja toinen Tahkon Ironman Finland.


Tahkon kisa-aamu valkeni aurinkoisena ja poutaisena ja ilma oli lähes tyyni. Lämpötila oli 15 asteen tuntumassa. Lähdöt olivat porrastetusti klo 7.40 alkaen. Uinti onnistui molemmilta vähäisestä uintiharjoittelusta huolimatta oikein hyvin.

Pyöräreitti oli mäkinen ja tuuli teki myös ajosta paikoin haastavaa. Toni oli miettinyt ennakkoon matkavauhdin ja tehon, jota pyrki noudattamaan. ”Jostain syystä puolivälissä jalat olivat aika loppu, vaikka tehot olivat mielestäni maltilliset”, Toni analysoi omaa pyöräosuuttaan. Pyöräilyreitillä taas Mirjalle tuottivat eniten tuskaa pyöräilyn lopussa alkanut kaatosade sekä vauhdikkaat alamäet, joita hän ei uskaltanut ajaa. ”Jarruttelin hurjimmissa mäissä koska en uskaltanut ajaa mäkiä alas niin kovaa, enkä pystynyt ottamaan niistä sitä mäen tuomaa hyötyä irti”, Mirja naurahti omasta pyöräosuudestaan.


Toni oli jo juoksuosuudella, kun taivas aukesi ja rupesi satamaan kaatamalla. Toni päätti ottaa riskin ja hiukan nostaa vauhtia, jotta pysyisi lämpimänä. Taktiikka oli hyvä ja juoksuosuuden loppupuolella sade loppui ja hiukan aurinkoakin näkyi. Myös juoksun reitti oli pyöräilyn ohella raskas. Juoksukierroksella on yksi jyrkkä nousu, jonka Toni päätti kävellä sen reippaasti ylös joka kierroksella. ”Ihan en päässyt alle neljän tunnin maratonia, mutta juoksuosuudesta jäi hyvä mieli ilman minulle tyypillisiä kramppeja”, Toni kertoi kisan jälkeen juoksustaan.


Hyvällä fiiliksellä ja iloisella mielellä molemmat suorittivat oman täydenmatkan kilpailun. Molemmat olivat tyytyväisiä. ”Kokonaisuutena mahtava kokemus ja kyllä punaisella matolla maaliin tullessa aina herkistyy ja kokee tunnemyrskyä onnistumisesta”, Toni kiteytti päivän suorituksensa.


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee hienoista suorituksista!


Toni Pilsari palkittiin maalissa kahdella Ironman-mitalilla!

Mirja Puhakka jännittyneenä lähtötunnelmissa.


Mirjan tunteikas maalituuletus pitkän päivän ja ensimmäisen Ironmanin jälkeen.

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page