top of page

JäPy Tribeläiset Jimi ja Tarik ensimmäisellä triathlon puolimatkalla Turussa

Turku Challengen triathlonin puolimatkalle heinäkuun lopussa osallistui 10 jäpyläistä. Jimi Puustinen ja Tarik Nasretdin suorittivat kisassa elämänsä ensimmäisen triathlonin puolimatkan. Molempia laji on kiehtonut jo pitkään ja JäPyn Tribe- valmennusryhmä antoi kisaan valmistautumiseen hyvät eväät.


MITEN PÄÄSIT ALKUUN?

Tarik ja Jimi ovat pitkään olleet lajista kiinnostuneita ja triathlon lajina kiehtoo. Triben harjoitusohjelmaan kiinni pääseminen oli Jimin ja Tarikin mielestä helppoa ja vaati kohtuullisia investointeja. ”Olin itsekseni joihinkin pikamatkoihin osallistunut ilman suurempaa harjoittelua. Kun liityin JäPyyn pari vuotta sitten, aloin pääsemään paremmin lajiin sisään. Jäpyläiset ovat hyvin antaneet vinkkejä harjoitteluun ja varusteluun. Yhdessä harjoittelu on myös motivoinut lisää ja on ollut suurempi kynnys jättää harjoitus tekemättä, kun tietää että muutkin tulevat treenaamaan.” kertoo Tarik.


MITÄ ODOTUKSIA ENSIMMÄISELLE PUOLIMATKALLE?

”Kuulin että Turun kisa on hyvä ensikertalaiselle mutta paikan päällä toimiminen ja aikataulut hieman huolestuttivat kokematonta.” Jimi kertoo. Tarikin ykköstavoite oli maalilinjan ylittäminen ja kokemuksen kartuttaminen. ”Suurin huoleni oli pyöräilyosuuden suorittamisessa. Olin juhannuksena venäyttänyt selkääni ja sen jälkeen pyörällä ajaminen oli pitkään ikävän tuntuista. Viimeisen kuukauden aikana ennen kisaa tein vain lyhyitä pyörälenkkejä ja se tuntui pyöräosuuden viimeisellä kolmanneksella.” lisää Tarik.


MITEN ONNISTUIT?

Tarik ja Jimi ovat tyytyväisiä omaan suoritukseensa ja molemmilla odotukset täyttyivät. ”Loppuaika oli itselleni sitä mitä olin miettinyt ja ehkä hiukan jopa nopeampikin. Kisassa juoksussa tuli tosi kovat haasteet 2 – 4 km kohdalla, kun molempien jalkojen etu- ja takareidet kramppasivat. En pystynyt edes kävelemään. Kisan keskeytys oli ihan täpärällä. Onneksi kisajärjestäjällä oli hyvät tankkauspisteet omien energiageelien lisäksi ja sain kroppaan lisäenergiaa.” Jimi kertoo ja lisää: ”Oma perhe oli mukana kannustamassa ja se antoi kaikista suurimman henkisen jaksamisen kisan aikana. Ja oli tärkein asia koko projektin aikana.” Tarik oli tyytyväinen kokonaisuuteen ja kokee, että loppuajan reiluun parantamiseen on melko pienelläkin lisäpanostuksella hyvät mahdollisuudet. ”Olen tyytyväinen siihen, etten lähtenyt puskemaan liikaa pyöräilyn loppuosassa. Se olisi voinut kostautua juoksussa. Juoksu menikin sitten suhteellisen hyvin vaikka lämmin ja aurinkoinen keli alkoi uuvuttamaan loppua kohti.” Tarik sai myös voimaa kannustuksista: ”Varsinkin jäpyläisten kannustuksista oli apua. Ilman niitä juoksussa olisi voinut usko loppua. Apua oli myös märistä pesusienistä, joita jaettiin juoksun joka kierroksella, kun kroppa alkoi lämmetä iltapäiväauringon porottaessa pilvettömän taivaan alla.” Kisajärjestäjän pahanmakuinen urheilujuoma tuli Tarikille yllätyksenä, onneksi mukana oli omia geelejä.


PARASTA TRIATHLONISSA?

Parasta Triathlonissa on, että se herättää sopivasti nälkää tehdä entistä parempia suorituksia. Tarik alkoi jo paluumatkalla suunnittelemaan seuraavaa harjoituskautta: ”1. Enemmän pyöräharjoituksia 2. Keskityn enemmän lihaskuntoon 3. Tiukempi kuri ruokavalion suhteen. Siinä minun reseptini 6 tunnin alitukseen ensi vuonna.”


JÄPY TRIBE TUKENA JA APUNA

JäPy Tribe starttaa taas lokakuussa 2022. Tribe on triathlon harjoitusryhmä, joka soveltuu aloittelijoille sekä konkareille. ”Vaikka jokaisen tausta on erilainen ja kaikilla on oma tavoite, pystymme yhdessä oppimaan ja antamaan itsestämme enemmän. Tribe on yhteisö, jossa jokainen onnistuu toistensa ja ammattilaisten avulla.” kertoo JäPyn Reetta Tuomala. Voit kysyä lisätietoja ja ilmoittautua mukaan osoitteessa: jarvenpaanpyörailijat@gmail.com


Lue lisää Tribestä tästäTarik maalissa

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page