top of page

JäPy:n Vesku Jussila palasi podiumille 27 vuoden tauon jälkeen!

Kauhajoen Karhu järjesti viikonloppuna perinteiset Kauhajokiajot 3.–4.7. helteisessä kesäkelissä Pohjanmaalla. Lauantain aika-ajoon ei jäpyläisiä osallistunut, mutta sunnuntain maantiekilpailussa JäPy:n mastertiimi oli Master 1 -lähdön isoin joukkue. Hämmästys oli suuri, kun kävi ilmi, että entinen upea maalipaikka oli siirretty paikallisen hiihtokeskuksen huipulle. Muutoin rata oli lähes täysin tasainen ja tuulikin tällä kertaa maltillinen. Noin kolmenkymmenen asteen helle teki kuitenkin kisasta raskaan ja lähes kaikki kisaajat lähtivät matkaan kolmen juomapullon turvin. Liekö helle vaikuttanut siihen, että kunnon hatkaa ei kisassa päässyt meidän oletuksestamme huolimatta syntymään. JäPy:n joukkue ajoi aktiivisesti kisaa kontrolloiden ja kommunikaatiomme pelasi hienosti kisan aikana. Kisan yritteliäimmät kuskit olivat Lars Losvik (NYK), joka ajoi noin 500 metriä pääjoukon edellä kymmeniä kilometrejä ja Matti Sankinen (TUUL), joka ei jalkojaan matkan varrella säästellyt. Loppuratkaisu jäi paikalliseen hiihtokeskukseen johtavalle noin kilometrin mittaiselle tielle, jonka keskijyrkkyys oli noin 5%. Kaksiosaisessa mäessä vahvimman suorituksen veti meidän Vesa-Matti Jussila reilun sekunnin erolla seuraavina maaliin tulleisiin Teemu Lindrothiin (TUUL) ja Juha Hämäläiseen (TVC). JäPy:n Arjo Kaarre oli kisan viides ja Pasi Karjalainen kuudes. Jutun kirjoittaja Beni Kauhanen hyytyi pahasti mäkeen, mutta voitti Jyrki Lepistön (PoTa) kurotuksen mitalla maalissa.


Veskun edellisestä podium-sijoituksesta on kulunut hänen arvionsa mukaan noin kolmekymmentä vuotta. Vesku aktivoitui kilpapyöräilyyn uudestaan muutama vuosi sitten ja on nopeasti kehittänyt ajokuntonsa vastaamaan harjaantunutta kisasilmää. Vesku ajoi kisan todella järkevästi, käytti voimiaan harkitusti ja valmistautui kisan loppuun hyvin.


Jyrki Lepistö (PoTa) kuvasi Facebook päivityksessään JäPy:n joukkueajoa näin:


”Niin. Master 1 lähdössä valtikkaa piti hallussa JäPy. Mä en varmaan kovin väärässä ole, jos veikkaan porukassa ajamista harjoitellun, eikä oltu ekaa kertaa pappia kyydissä. Ei mitää ylimääräistä tai hölmöä. Siististi, mutta ainakin mulla oksennus kurkussa , kun lähtivät kiskomaan porukkaa kappaleiksi Isojoella. Arjo Beni Pasi etc ✌️ Ja niin sen pitää olla. Joukkue ei ole vain kasattu ryhmä ilman harjoittelua yhdessä, eikä ilman suunnitelmaa tehty kisa ole mikään team juttu.”


Järvenpään Pyöräilijät kiitää Kauhajoen Karhua hienosti järjestetystä kisasta ja kaikkia master 1 -lähdön kuskeja siististä ajosta.

JäPy:n kisatiimi Kauhajoella hetki maaliintulon jälkeen. Vasemmalta Pasi Karjalainen, Arjo Kaarre, Vesa-Matti Jussila ja Beni Kauhanen.

Kisan toiseksi ajoi Teemu Lindroth (TUUL) ja kolmanneksi Juha Hämäläinen (TVC).

Commentaires


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page