top of page

JäPy:n Tiina Toivonen hiihti ikäsarjansa voittoon Pirkan hiihdossa!

Viime viikonlopun Finlandiassa Tiina yllätti sijoittumalla sijalle 10 naisten sarjassa ja nyt viikonloppuna Pirkassa tulikin sitten täysosuma, kun Tiina hiihti voittoon omassa N50 ikäsarjassaan perinteisessä hiihdossa.

 

Yksi legendaarisimmista laturetkistä Suomessa hiihdetään vuosittain maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina Kankaanpään Niinisalosta Tampereen Teivoon. Täysmatkalla on mittaa peräti 90 km. Tapahtuman järjestää Pirkan Hiihto ry. Lauri ”Tahko” Pihkalan ja Erkki Palolammen ideoima Pirkan Hiihto hiihdettiin ensimmäisen kerran vuonna 1955.

 

Tiina kertoo hiihtopäivästään näin:

 

” No, päivä alkoi klo 03 herätyksellä ja siitä Teivon raviradalle josta oli bussikuljetus Niinisaloon starttipaikalle,  siellä startti klo 7. Varuskunnasta hiihtoreitti kulki Teivon raviradalle.  Lämmennyt keli ja märkä lumi aiheutti hieman lisäjännitystä hiihtoon, mutta ”voitelupäällikkö”oli saanut taas sukset erinomaiseen kuntoon. Ja itse asiassa keli olikin positiivinen yllätys, latu oli hyvä ja suksi luisti, myös pito kesti loppuun saakka. Vain paikka paikoin latu oli pehmennyt, ja sauvat upposivat syvälle lumeen, onneksi tätä ei kestänyt pitkään.  Tämä oli nyt minulle kolmas kerta Pirkanhiihdossa, hyvin järjestetty perinteikäs hiihtotapahtuma.”

 

JäPy onnittelee Tiinaa voitosta Pirkan Hiihdossa.Tiina Toivonen (kuva Finlandia hiihdosta)

Commentaires


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page