top of page

JäPy:n Tiina Toivonen hiihti Finlandiassa sijalle 10

JäPy Skiteam oli edustettuna viikonlopun Finlandia hiihdossa ainakin viiden hiihtäjän voimin. Viikonlopun keli oli nahea; lauantain perinteisellä luisto oli vielä kohtalainen pakkasyön jälkeen, mutta sunnuntain vaparikeli oli vetinen ja haastava.

 

JäPy:n Tiina Toivosen hiihtokausi on ollut vauhdikas. Pääkaupunkiseudulla järjestetyssä Talviurheilun paratiisi -tapahtumassa hiihtämäänsä sadan kilometrin matkaa Tiina luonnehti näin: ”Satku oli sellainen retkihiihto, kevyt PK – mutta hyvä harjoitus”. Vauhtia Finlandiaan Tiina haki Vantaan lisäksi Viron Otepäästä, jossa suksi kulki vauhdikkaasti. Lauantaina Finlandiassa suksi kulki hyvin ja voitelu oli kohdallaan. Naisten kokonaiskilpailun kymmenes sija oli Tiinalle itselleenkin yllätys. JäPy onnittelee hienosta sijoituksesta ja toivottaa menestystä ensi viikonlopun Pirkan hiihtoon.

 

Lauantain perinteisen hiihtivät vauhdikkaasti läpi myös Tiinan sisar Milla Toivonen, Pekka Jääskeläinen, Antti Mäkelä ja Rene Holst. Pekka osallistui 2023 viidennentoista kerran Finlandia-hiihdon pitkälle matkalle, minkä johdosta hänelle myönnettiin tänä vuonna Finlandia-hiihdon hiihtoneuvoksen arvonimi.

 

Sunnuntain vapaalle osallistui JäPy:stä vain Antti Mäkelä. Tämän kertainen Finlandia oli Antille noin kahdeskymmenesviides, joten Lahden/Hollolan laduille ei Antilla ole eksymisen vaaraa.


Artikkelia korjattu 26.2.2024Tiina Toivonen kuvassa äärimmäisenä oikella.

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page