top of page

JäPy:n Antti Mäkelä ajoi ikäluokkansa Pohjoismaiden mestariksi tänään!

Järvenpään Pyöräilijöitä edustava Antti Mäkelä ajoi tänään M45 luokan Pohjoismaiden mestariksi maantiepyöräilyn yhteislähtökilpailussa Ruotsissa. Mastereiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ajettiin Kil nimisellä paikkakunnalla Ruotsissa nyt viikonlopun aikana. Kilpailu käytiin mäkisen haastavalla noin 33 kilometrin mittaisella radalla, joka kierrettiin neljästi. Antin kilpailu ei tänään sujunut ilman teknisiä ongelmia. Hänen pyörästään tippui ketjut kilpailun kolmannella kierroksella ja hän joutui sen takia pysähtymään, jolloin hän tippui pääjoukosta. ”Ajattelin, että tämä kilpailu oli nyt siinä, kun pääjoukko loittoni horisonttiin” – kertoo Antti tunnelmistaan kisan aikana. Hän kuitenkin tavoitti pääjoukon, kun kilpailu eteni viimeiselle kierrokselle, mutta silloin hänen takakuminsa alkoi tyhjenemään. Pyörä kuitenkin kesti kilpailun loppuun ja Antti ajoi loppukirissä ikäluokkansa voittoon. Joulukuussa 45 vuotta täyttävälle Antti Mäkelälle Pohjoismaiden mestaruus ikäluokassa on hänen kisauransa merkittävin saavutus. Mäkelä on harjoitellut tavoitteellisesti maantiepyöräilyä noin kymmenen vuotta ja tällä kaudella hän kärsi polvivaivoista ja joutui niiden takia pitämään lähes kolmen kuukauden harjoittelutauon. ”Kyllä tämä voitto tuntuu erittäin hyvältä alkukauden vaikeuksien jälkeen” – kommentoi Mäkelä tyytyväisenä voittoaan.


Viikonlopun aikana kisattiin myös ikäluokkien Suomenmestaruuksista. Kilpailu käytiin Iso-Syöttellä Oulun pohjoispuolella ja Järvenpään Pyöräilijöitä kilpailussa edustivat Mika Kariluoto (M45) ja Hannu Saarinen (M70). Saarinen sijoittui omassa ikäluokassaan hienosti kolmanneksi. Kariluoto jäi tänään pistesijojen ulkopuolelle. Kisatulokset löytyvät täältä .


Järvenpään Pyöräilijät onnittelee Antti Mäkelää Pohjoismaiden mestaruudesta!Tuore Pohjoismaiden mestari Antti Mäkelä. Kuva: JäPy

Comments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page