top of page

Iloista JäPy:n triathlon treeniä Vierumäellä

Jäpyn triathlonisteille oli tarjolla liikunnallinen vappu hienosti uudistuneen Vierumäen alueella. Vahvasti lajitreeniin ja tekniikoihin keskittynyt leiri piti sisällään myös vappuaaton illanistujaiset rantasaunassa. Jäpy Triben valmentaja Tiina Krusberg laati leirin ohjelman ja oli mukana ohjaamassa meidän 14 jäpyläisen treenejä.


Vierumäki Vierumäen opistotilat ovat saaneet upean faceliftin ja yllätyimme hotelli Fennadan sekä Puhti opistoruokalan tasosta. Näitä voi ehdottomasti suositella kaikille. Uima- ja urheiluhalli mahdollistivat täydelliset puitteet treenille. Keli oli kolea, joten lauantain yhdistelmätreeni siirrettiin ulkoa sisähalliin. Uimahallin kaikki radat oli meille varattu ja saimmekin leikkiä märkäpuvut päällä ihan rauhassa.


Ohjelma Perjantaina heti majoittumisen jälkeen suuntasimme juoksuradalle, jossa Tiina veti meille ensin kunnon koordinaatioharjoitteet ja juoksudrillejä. Tämän jälkeen teimme muutamia juoksuvetoja, jotka Tiina videoi. Jokainen pääsi ihmettelemään omaa askellustaan jälkikäteen.

Lauantaina aamu alkoi kahden tunnin uintitreenillä, josta osa vedettiin märkäpuvut päällä. Tekniikkaharjoitukset olivat jälleen vahvassa osassa ja lisäksi kellotimme 4x 100m testejä märkäpuvun kanssa sekä ilman. Päivä jatkui ruokailun ja lepotauon jälkeen urheiluhallissa pyörä + juoksu vaihtotreenillä. Porukka kiitteli erityisesti juoksurataa, jossa askel luisti hienosti.

Illalla rantasaunalla vaihdettiin kokemuksia treenistä ja annettiin hyviä vinkkejä toisillemme. Unta ei tarvinnut tämän jälkeen odotella.

Sunnuntaina uimme aamulla matkaa ja ruuan sekä huoneiden luovutuksen jälkeen nousimme jälleen pyörien päälle. Osa uskaltautui ulos polkemaan Nastolan lenkin ja osa teki treenin urheiluhallissa.


Katso tunnelmia TikTok pätkistä:

Juoksudrillit ei olleet helpoimmasta päästä: https://vm.tiktok.com/ZMLnewuLB/

Seuraa johtajaa leikki uimahallissa: https://vm.tiktok.com/ZMLnd8DM8/

Valmistautumista pyörä-juoksu vaihtotreeniin: https://vm.tiktok.com/ZMLneGdte/


Fiilikset Palaute leiristä on ollut todella hyvää ja vastaavia leirejä toivotaan järjestettävän toistekin. Kolea keli sai meidät tosin miettimään olisiko Espanja sijainniltaan parempi.

Päivi Paloviita-Wendt kiteytti palautteessaan hienosti sen, mistä Jäpyssä ja yhteisessä triathlon treenissä on kyse:

”Ennen leiriä rupesin hieman empimään osallistumistani, koska juoksuni ei kulkenut mitenkään pitkän tauon jälkeen. Onneksi kuitenkin lähdin, sillä kaikki sujui hyvin. Luin pari päivää sitten vuosikokouksen mukana tulleen seuran strategian ja kyllä se oli elävää käytäntöä leirillä: kaikki olivat samanarvoisia ja auttoivat ja kannustivat toinen toisiaan. Tässä porukassa pääsee varmasti parempaan tulokseen kuin yksin, kiitos teille hyvät kamut!”


Kiitos Jäpy ja mahtava leirijengi hienosta vapusta!Yllä Reetta Tuomala

Yllä etualalla Jape VirtanenComments


Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page